GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Thanksgiving voor beginners

Thanksgiving voor beginners

Thanksgiving, op de vierde donderdag van november, is het prachtigste feest van het jaar. Hoewel kerstliedjes misschien anders beweren, bestaat er niets mooiers dan dankbaarheid tonen voor alles wat je hebt, afspreken met je geliefden en jezelf volproppen met een van mijn favoriete Thanksgiving-etenswaren: pompoentaart.

De Thanksgiving-traditie begon toen pelgrims besloten te vasten om hun eerste oogst in de Nieuwe Wereld (Amerika) te vieren. De feestdag is nog altijd voornamelijk Amerikaans (Canadezen vieren het ook, maar op een andere dag) maar als je deze Thanksgiving-tips voor beginners goed in je oren knoopt, kun je zo meedoen.

Het gaat om de vogel…

Het hele feest draait om de kalkoen: of die nou geroosterd, gegrild of gebakken is. Onthoud dat het koken meestal enkele uren duurt, dus begin op tijd. Zodra de kalkoen in de oven staat, kun je je op alle bijgerechten storten.

…Maar ook de bijzaken zijn belangrijk

Een Thanksgiving is geen echte Thanksgiving zonder maïsbroodvulling, groenebonencasserole, aardappelpuree, cranberrysaus en appeltaart met een gigantische bol vanille-ijs om het af te maken (hier vind je een paar klassieke recepten). Ook pompoentaart is een absolute must. Hoewel pompoen het belangrijkste ingrediënt is, smaakt dit toetje toch echt zoet!

Zelf cranberrysaus maken

Dit bijgerecht flans je zo in elkaar. Gooi een kilo cranberry’s, 200 gram suiker en 200 milliliter water in een pan een kook dit tien minuten. Serveer het koud en maak indruk op al je gasten.

Zet kerstmuziek op

Thanksgiving is de officiële start van de feestdagen. Dat betekent dat het heel normaal is om Dolly Partons Home for Christmas-cd op te zetten en je proberen te herinneren wat ook alweer de songtekst van The 12 Days Of Christmas is.

Wees dankbaar

Thanksgiving draait om dankbaarheid. In mijn familie is het traditie om elk jaar om tafel te zitten en allemaal een verhaal te vertellen over iets waar we afgelopen jaar dankbaar voor waren. Het is altijd weer emotioneel en je leert je familieleden er op een hele leuke manier nóg beter door kennen.

Kortom: gobble gobble, zoals de kalkoen dat zegt… En vergeet niet: aan het einde van de dag in voedselcoma raken omdat je zo veel hebt gegeten, dát is pas traditie in de VS!

Thanksgiving vieren in Amerika?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden