GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 verborgen pareltjes in New York

10 verborgen pareltjes in New York

Bezoekers trekken massaal naar New York - en beroemde monumenten zoals de Brooklyn Bridge. Kunstgalerijen, geschiedenismusea en shows van wereldklasse op Broadway houden cultuurliefhebbers tevreden, immense warenhuizen lokken shopaholics en de restaurants stellen wereldreizende fijnproevers tevreden. Maar het leven in de Big Apple gaat veel verder dan de toeristische attracties en beroemde bezienswaardigheden.

Leer het echte New York kennen met onze handige gids om tien van de verborgen pareltjes van de stad te vinden - aanbevolen door de plaatselijke bevolking.

1. Het Ice Cream Museum

In een stad vol beroemde musea is er één die nog steeds verborgen is van het toeristenpad - en het is het lekkerste van de stad. Het Ice Cream Museum - ook wel bekend als de 'hemel' voor bezoekers met een zoetekauw - biedt een interactieve en likbare ervaring. Breng de middag door met baden in een rivier van hagelslag, dwalen door de chocoladekamer en proeven van de enorme ijscoupe. Het museum opent elke zomer op een andere locatie, in pop-upstijl, en hun nieuwsbrief zorgt ervoor dat je als eerste weet waar.

2. Hidden Tropical Rainforest

Van Central Park tot de New York Botanical Garden en alle kleine openbare parken daartussenin, het is makkelijk genoeg om een stukje buitenlucht te vinden als je uitgekeken bent op de betonnen jungle. Een stukje privé vinden is lastiger, maar verborgen in een kantoorgebouw in Midtown Manhattan ligt een piepklein tropisch regenwoud. Grote glazen ramen fungeren als een broeikas en werken samen met een systeem dat stoomcondensatie creëert uit regenwater om een vochtig mini-ecosysteem te creëren dat de tropische planten weelderig en groen houdt.

3. Bubby’s, voor pannenkoeken of taart

In Lower Manhattan viert het menu van Bubby's vriendelijke eetgelegenheid bijna alles wat klassiek Amerikaans is. Tribecca locals zweren bij de James Beard pannenkoeken (belegd met gekarameliseerde bananen en geroosterde walnoten) of het zuurdesembrood en de bosbessenpannenkoeken, maar er wordt ook aan brunch, lunch en diner gedaan. Kom op elk gewenst moment langs voor een hamburger, een warm stuk versgebakken taart of zelfs een cocktail, en vertrek met een herinneringsfoto uit de photobooth in de kelder.

4. Explorers Club Headquarters

Verwen je innerlijke globetrotter in het intieme en minder bekende Explorer's Club-hoofdkwartier aan de Upper East Side met hun reeks gastsprekerevenementen van wetenschappers en avonturiers. De club werd opgericht in 1904 en was een plek voor ontdekkingsreizigers en avonturiers uit de hele wereld om hun expeditieverhalen en daaruit voortvloeiende wetenschappelijke ontdekkingen te delen. De vier verdiepingen van het hoofdkwartier (een sierlijk herenhuis) zijn volgestouwd met schatten en artefacten van avontuurlijke reizen naar alle uithoeken van de wereld. Waarschuwing: dit epische verborgen pareltje veroorzaakt serieuze reislust.

5. Please Don’t Tell Secret Bar

Verborgen bars kwamen tot hun recht in de tijd van de drooglegging en hoewel het niet langer nodig is om je te verstoppen, vinden geheime bars hun weg terug naar de mainstream. Tussen 1st Ave en Avenue A is de ingang van Please Don't Tell volledig onopgemerkt door voorbijgangers; alleen 'ingewijden' stappen in een telefooncel, pakken de telefoon en bellen één keer. Als je toestemming krijgt om naar binnen te gaan, gaat er een deur in de muur open en word je een intieme bar binnengeleid voor een avond vol chique cocktails, heerlijk eten en, het allerbeste, heel coole geheimzinnigheid.

6. De Burger Joint in Parker Meridian Hotel

Burgers, overal hamburgers. Hoewel het niet ongebruikelijk is om je gezicht vol te proppen met een sappige biefstuk in New York City, is het zeldzaam om een rustige, of in ieder geval toeristenvrije plek te vinden waar je dat kunt doen. Dus wat dacht je van een hamburgerzaak verborgen (letterlijk een verborgen pareltje) achter een gordijn in een nietsvermoedende hotellobby? Volg je neus naar het Le Parker Meridian Hotel in Midtown voor een menu dat bijna uitsluitend hamburgers en cheeseburgers bevat, voordat te veel andere mensen Burger Joint ontdekken.

7. Geniet van een drijvend concert

Aan de Brooklyn Bridge in Dumbo (een acroniem voor Down Under the Manhattan Bridge Overpass), Brooklyn, vind je een onverwachte plek om te genieten van de prachtige klanken van klassieke muziek. BargeMusic wordt wel de "drijvende concertzaal" van NYC genoemd en organiseert al sinds 1977 met trots klassieke muziekevenementen. Bovendien kun je genieten van een stukje muziekgeschiedenis van de stad en tegelijkertijd genieten van het prachtige uitzicht op de East River.

8. Bezoek de Berlijnse Muur

Nee, echt waar! Toen de Berlijnse Muur in 1989 werd afgebroken, bleven de met kunst versierde delen bewaard en verschillende daarvan staan nu in New York. Ga op zoek naar de stukken op het Kowsky Plaza in Battery Park, in de tuinen van het gebouw van de Verenigde Naties, op het terrein van het Intrepid Sea Air & Space Museum en in het Ripley's Believe it or Not Museum op Times Square.

9. Cilantro voor Mexicaans eten

Cilantro is waarschijnlijk een van de beste plekken in de stad voor een verse fajita (of vier). Het is een kleine en authentieke Mexicaanse cantina aan de Upper West Side, bekend en geliefd bij kenners vanwege de vriendelijke sfeer en de overheerlijke gegrilde kip fajitas. Laat de drukke straat achter je en vind een oase zonder toeristen in het gezellige interieur, compleet met houten stoelen en tafels, een houten balkenplafond en zelfs een hoop gratis chips en salsa.

10. Een geheime plek voor zonsondergang

Elke avond racen honderden toeristen het Empire State Building op voor hun symbolische foto's met een onmiskenbaar, indrukwekkend panorama van New York van bovenaf. Maar als het aankomt op het vinden van Instagram-fotoplekjes, is het de moeite waard om naar de lokale bevolking te luisteren om het beste uitzicht over de stad te vinden. Ga bij zonsondergang naar het toepasselijk genaamde Sunset Park in South Brooklyn voor een fantastisch uitzicht op de spectaculaire skyline van Manhattan vanuit de verte - geen uitzicht dat je kunt waarderen als je in Manhattan zelf bent!

Ervaar New York met onsOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer