GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 dingen die je moet weten voor je naar Brighton gaat verhuizen

10 dingen die je moet weten voor je naar Brighton gaat verhuizen

Brighton, baby! Dus je denkt erover om naar een van de meest bruisende en opwindende steden van het VK te verhuizen? Compleet met een bloeiende kunstlijn en een prachtig strand!

Lees voordat je je koffers voor Brighton inpakt eerst onze tips over verhuizen naar deze stad die een van de meest pittoreske plekken aan de Engelse zuidkust is.

1. Weet waar je moet wonen

Een woning huren met je vrienden in het centrum van de stad, of het vinden van een appartement met uitzicht op zee klinkt misschien als de Brighton-droom. Maar aan dit soort huizen hangt een behoorlijk hoog prijskaartje. Ga in plaats daarvan naar enkele van de jonge buitenwijken van de stad, zoals Kemptown. Hier zitten de flats vol met jonge professionals en studenten. Of kijk in Hanover, waar rijen kleurrijke en schilderachtige Engelse rijtjeshuizen geweldig zijn om te delen.

2. Pas op voor meeuwen

De witte en grijze zeemeeuwen die boven de stad dwarrelen en op elke bank of straatlantaarn neerstrijken, zien er misschien mooi uit. Maar de beroemdste en meest luidruchtige inwoners van Brighton (serieus, die jongens kunnen krijsen) zijn ronduit vervelend. Deze vogels zijn brutaal en eigenwijs; ze zullen letterlijk je boterham uit je hand pikken als ze een kans zien. Als je buiten gaat dineren, let dan op deze vogels en bescherm je fish and chips alsof je leven ervan afhangt.

3. Vervoer in de stad

Brighton is vrij compact, dus wandelen en fietsen is gemakkelijk en erg populair. Maar het reguliere busnetwerk verbindt alle centrale delen van de stad – zeker handig op de regenachtige dagen. Je kunt je ritten contant of met een contactloze bankpas betalen. Klik hier voor live vertrektijden en om je route te plannen, of download de app. Met de trein ben je ook in minder dan vijf minuten in Hove en binnen een uur in London Victoria.

4. Het is een geweldige plek om veganistisch (of vegetarisch) te zijn

Brighton heeft een van de hoogste dichtheid aan plantaardige restaurants van het land. Van fine dining tot streetfood en afhaalrestaurants. Er is een heerlijk vleesvrij gerecht om elke hoek, voor elke smaak en stemming.

5. Zorg voor een ‘backup’ strand voor zonnige dagen

Aan de zuidkust heeft Brighton het beste weer van Engeland en staat het bekend als een historisch vakantieoord aan zee. Als de zon schijnt, gaat bijna iedereen naar het strand van Brighton (dat is bedekt met kiezels in plaats van zand.) Dus om in Brighton te wonen als een echte local, moet je een ander stuk strand vinden om te zonnebaden terwijl je de drukte ontwijkt: verken Hove, Saltdean en Rottingdean en kies je favoriet.

6. Maar wees voorbereid op regenachtige dagen

Brighton is misschien wel een van de zonnigste plekken in Engeland, maar het is nog steeds in Engeland. Dit betekent dat nat weer en regenachtige dagen onvermijdelijk zijn! Pak een fatsoenlijke jas in en investeer in een paraplu, ook wel bekend als een ‘brolly’, voor de onvermijdelijke grijze dagen.

7. De ‘Chrismas Sea Dip’

Als je tijdens de feestdagen in Brighton verblijft, vergeet dan niet je strandspullen in te pakken! Er is niets dat veel Brighton-ers leuker vinden dan een paar van die kerstcalorieën verbranden met een ‘verfrissende’ duik in de zee op 25 december. Sommigen zeggen dat het goed is voor de geest, anderen zeggen gewoon: ‘Ga je gang, ik zal kijken vanaf het strand.’

8. Brighton Pride

Een fantastische plek voor creatievelingen en artiesten. Er is nooit een tekort aan evenementen, muziek of festivals in Brighton. Het grootste evenement op de jaarkalender is echter Brighton Pride. Beroemd om het aantrekken van steeds grotere menigten elk jaar, organiseert Brighton de meest populaire pride-parade van het VK. Met een festival in het park, feesten op straat en een ongelooflijke sfeer. Dit is geen weekend om te missen.

9. Schrijf je in bij een huisarts

Met een beetje geluk hoef je tijdens je verblijf in Brighton niet in de wachtkamer van een dokter te bevinden. Maar dat is het geval met ziek worden: je kunt er niet echt op plannen. Dus het is altijd het beste om voorbereid te zijn. Als je je eenmaal in je nieuwe huis of flat hebt gevestigd, neem dan je identiteitskaart en een adresbewijs mee naar de plaatselijke huisartsenpraktijk. Hierdoor hoef je geen papierwerk hoeft te doen als je je ‘under the weather‘ voelt (dit is klassiek Engelse code voor ziek zijn: omdat Engels weer heel erg slecht kan zijn.)

10. Kijk verder dan de stranden

Brighton ligt net aan de rand van de absoluut adembenemende South Downs, een gebied met een prachtig groen landschap, afgewisseld met glooiende heuvels en schilderachtige dorpjes. Vergeet niet om een ​​aantal van je weekenden het strand in te ruilen voor de prachtige wandelpaden, trektochten en fietspaden die je door het nieuwste nationale park van het land voeren. Stap aan boord van bussen 77, 78 en 79 om de meest populaire plekken in de South Downs te bereiken.

Wil jij in Brighton wonen en studeren?Bestel de gratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden