Italiaans studeren

Italiaans studeren is een perfecte manier om te ontdekken hoe het is om elke dag en de hele dag lang Italiaans te spreken. Kies onze studie Italiaans in een van de meest fascinerende steden van Italië en haal het meeste uit je ervaring door het Italiaans studeren te combineren met reizen, sightseeing en pizza eten. Investeer in jezelf en ontdek wat EF voor jou kan betekenen.

Italiaans studeren

EF Taaljaar in het buitenland

16 + jaar
6, 9 of 11 maanden
Combineer een taalcursus met academische vakken. Het perfecte tussenjaar en voorbereiding op jouw studie en carrière.
bestemming: Italië

EF Taalreizen

10 - 18 jaar
2-24 weken
Leer een taal in het buitenland op een individuele, flexibele cursus of in een all-inclusive groep onder leiding van een EF-leider.
bestemming: Italië

EF Taalreizen

18 - 25 jaar
2-24 weken
Leer een taal sneller spreken op een EF-school. Kies uit 10 talen, 50 droombestemmingen en start elke maandag.
bestemming: Italië

EF Taalreizen

25 + jaar
1-24 weken
Geef je internationale carrière een boost met gepersonaliseerde taalcursussen in een van 's werelds grootste steden. Ontworpen voor volwassenen en professionals.
bestemming: Italië

Waarom Italiaans studeren?

Wie kiest voor Italiaans studeren in het buitenland gaat razendsnel vooruit, aangezien je je dan volledig onderdompelt in de Italiaanse taal en cultuur. Het begint natuurlijk in het klaslokaal, waar je snel grammatica en woordenschat leert dankzij onze communicatieve lesmethode die focust op spreek- en luisteroefeningen.

Deze lesmethode verzekert je dat je al het geleerde ook goed kunt onthouden. Het Italiaans studeren zal ongemerkt echter ook veel buiten het klaslokaal gebeuren. Je gebruikt je taalvaardigheden wanneer je je weg vindt in Rome, historische bezienswaardigheden bezoekt en je vermaakt in de cafés en het nachtleven. Er is absoluut geen betere manier om deze taal te leren dan Italiaans studeren in Italië zelf.

Wat zijn de voordelen van een studie Italiaans met EF?

Ga je Italiaans studeren in het buitenland, dan zul je de taal veel sneller onder de knie krijgen dan thuis. Misschien kun je thuis wel een lesprogramma vinden met eenzelfde focus op communicatie, maar dan ervaar je nooit dezelfde culturele onderdompeling als tijdens het Italiaans studeren in het buitenland.

Het gebruik van de taal in echte, alledaagse situaties is belangrijk om alles wat je in de les hebt geleerd, te onthouden. Door met native speakers te communiceren, krijg je een grotere woordenschat en leer je meer over de cultuur. Italië is een opwindende plek om te studeren: de enige manier om echt te begrijpen hoe de cultuur de taal beïnvloedt, is door het Italiaans studeren in het land van de laars te laten plaatsvinden.