Taalcursus Italiaans in Italië

Taalcursus Italiaans in Italië

Italiaans leren in Italië is de ideale manier om de taal op te pikken. We hebben cursussen Italiaans voor alle niveau's met de mogelijkheid om uit een heleboel extra keuzevakken te kiezen zoals: professionele stages, examenvoorbereidingen of vrijwilligerswerk. Je kan je Italiaanse taalcursus iedere maandag starten, in de prachtige stad Rome, daardoor ben je ervan verzekerd dat het in je schema zal passen.

Kies een leeftijdscategorie

EF Taalreizen

13 - 18 jaar
2-24 weken

Zet jouw eerste stap naar zelfstandigheid met een taalcursus in het buitenland bij een erkende EF-taalschool.

bestemming: Italië
Stad: Rome

EF Taalreizen

18 + jaar
2-24 weken

Leer een taal sneller spreken op een EF-school. Kies uit 12 talen, 52 droombestemmingen en start elke maandag.

bestemming: Italië
Stad: Rome

EF Taaljaar in het buitenland

16 + jaar
6, 9 of 11 maanden

Combineer een taalcursus met academische vakken. Het perfecte tussenjaar en voorbereiding op jouw studie en carrière.

bestemming: Italië
Stad: Rome

EF Taalreizen

13 - 16 jaar
2-6 weken
Groepsreizen

Je eerste buitenland avontuur? Kies voor een groepsreis met een Nederlands sprekende begeleider als steuntje in de rug!

bestemming: Italië
Stad: Rome

Waarom een taalcursus Italiaans in Italië?

Italië is de ideale locatie voor een cursus Italiaans, omdat het de plek is waar de taal is ontstaan. Door de taal buiten het klaslokaal evenveel te gebruiken als daarbinnen, kun je jezelf volledig onderdompelen het Italiaans. Je kunt de taal in je thuisland dan ook niet ervaren zoals je dat tijdens jouw taalcursus in Italië zult doen.

In het land zelf zul je horen hoe mensen de taal gebruiken in hun dagelijks leven. Dit vergroot jouw capaciteiten om het Italiaans te spreken en te begrijpen. We bieden Italiaanse cursussen aan op verschillende bestemmingen in heel Italië, zodat je leert over de eigen cultuur van een bepaalde regio. Na afloop kom je thuis met meer Italiaanse taalvaardigheden en meer kennis over de plek waar de taal vandaan komt.

Taalcursus Italiaans in Italië is meer dan de taal leren

In plaats van honderden woordjes te moeten leren en alleen in de klas een nieuwe taal te studeren, biedt een taalcursus in Italië je een unieke onderdompeling in de taal. Het is vanzelfsprekend dat je het snelste een nieuwe taal leert waar deze gesproken wordt. Je bent dan de hele dag omringd door de nieuwe taal en wordt praktisch gedwongen om je nieuw verworven kennis in de praktijk toe te passen.

De resultaten zijn dus duidelijk zichtbaar na zeer korte tijd! Maar dat is zeker niet het enige voordeel van Italiaans te leren in Italië. Je krijgt tegelijkertijd een intensieve onderdompeling in Italië en zijn tradities en gebruiken. Zo ontwikkel je ook een begrip voor de Italiaanse cultuur en verzamel je waardevolle interculturele competenties.


Italiaans leren in Italië voor volwassenen, studenten en scholieren

Italiaans leren in Italië kan voor elke leeftijd en budget. Met EF heb je de kans om het programma te kiezen dat het beste bij je past. Je kunt een basis, algemene of intensieve taalcursus Italiaans kiezen, of je nu een scholier, student, professional of volwassene bent. De keuze is helemaal aan jou!

Want Italiaans leren is niet enkel voor jongeren weggelegd. Ook volwassenen kunnen makkelijk een taal leren en hierdoor hun carrière of persoonlijk leven verrijken. Of je nu graag in Milaan of Rome wil werken, in de mode of finance, Italië heeft een rijkdom aan carrièremogelijkheden.

Of misschien wil je wel Italiaans leren omdat je de cultuur enorm waardeert en graag alle verrukkelijke gerechten correct wil benoemen. Italiaans leren in Italië voor volwassenen is voor ieder doel zeker de moeite waard!

Hoeveel kost een taalcursus Italiaans in Italië?

De kosten van onze taalcursus Italiaans in Italië variëren sterk, afhankelijk van wat je in je programma wilt opnemen:

 • Aantal lessen per week.
 • Duur van het programma; deze variëren van 2-52 weken
 • Extra's die we opnemen in onze prijs:
  • 20, 26 of 32 lessen per week met het EF Efekta™ leersysteem
  • Digitale media en materiaal
  • EFSET-niveautest
  • Certificaat van EF-cursus als je het programma hebt voltooid
  • Toegang tot EF Campus Connect
  • Gratis Wifi op school
  • EF Clubs, musea en galerijbezoeken.

Waarom kiezen om Italiaans te leren in Italië met EF?

EF werkt al meer dan 50 jaar aan een betere wereld door middel van onderwijs. Vandaag de dag is EF Taalreizen de grootste onderwijsinstelling die helpt met nieuwe talen te leren, maar ook om zelfvertrouwen en culturele kennis op te doen. Tot op heden hebben we bij EF al meer dan 16 miljoen mensen succesvol geholpen om een vreemde taal in het buitenland te leren!

Alle leraren van EF-talenscholen zijn moedertaalsprekers - en daar zijn we erg trots op! Via onze geselecteerde vakdocenten, de meest up to date taaltechnologie en de interactie met de lokale bevolking ter plekke, bereikt elke deelnemer elke zes weken een hoger niveau. Met ons innovatieve EF Efekta™ leersysteem stemmen deelnemers ook de koers af op hun eigen doelen. Als je je eigen taalvaardigheid wilt certificeren aan het einde van je taalstudie, kan je dat doen door een internationaal erkend taalexamen te doen (bijv. IELTS, TOEFL, Cambridge Certificate) in onze officiële testcentra.

Ik wil graag Italiaans leren in Italië, wat nu?

Wacht niet langer en boek nu een taalcursus Italiaans in Italië met EF. Wil jij eerst meer informatie over Italiaans leren, over de accommodatiemogelijkheden, duur van de cursus of certificering?

Neem dan contact op met één van onze studiebegeleiders via 085 048 0900 of download de gratis brochure en ontvang alle informatie over een Italiaans leren in Italië.

Ontdek onze programma's op een populaire bestemming