Studeren in Zuid-Korea

Studeren in Zuid-Korea
4.7
969
(969 beoordelingen)
4.7

Wanneer je kiest om Koreaans te studeren in Korea, volg je meer dan gewoon een studie in het buitenland. Koreaans studeren in Seoul spreekt studenten van over de hele wereld aan. EF verzorgt jouw taalcursus Koreaans in Korea van A tot Z: van accommodatie in een gastgezin tot leuke activiteiten. Meer weten? Hieronder vind je alle informatie die je zoekt.

Studeren in Zuid-Korea

Studeren in Zuid-Korea

Gratis brochure

Zoek een programma

EF Taalreizen

EF Taalreizen

10-18 jaar
2-24 weken
Leer een taal in het buitenland op een individuele, flexibele cursus of in een all-inclusive groep onder leiding van een EF-leider.
Bestemming: Korea
EF Taalreizen

EF Taalreizen

18 - 25 jaar
2-24 weken
Leer een taal sneller spreken op een EF-school. Kies uit 10 talen, 50 droombestemmingen en start elke maandag.
Bestemming: Korea
EF Taalreizen

EF Taalreizen

25 + jaar
1-24 weken
Geef je internationale carrière een boost met gepersonaliseerde taalcursussen in een van 's werelds grootste steden. Ontworpen voor volwassenen en professionals.
Bestemming: Korea
EF Taaljaar in het buitenland

EF Taaljaar in het buitenland

16 + jaar
6, 9 of 11 maanden
Combineer een taalcursus met academische vakken. Het perfecte tussenjaar en voorbereiding op jouw studie en carrière.
Bestemming: Korea

Waarom Koreaans studeren in Korea?

Als je op zoek bent naar een spannende buitenlandse studie-ervaring die niet veel mensen op hun cv hebben, ga dan voor Korea. Studeren in het buitenland is een fantastische manier om te reizen en een nieuwe cultuur te ervaren terwijl je ook vooruitgang boekt met je studie. Steeds meer studenten beginnen verder te kijken dan de bekende talen. Landen als Zuid-Korea zijn in opkomst en bieden de kans om een exotische taal te leren en je toekomstige carrièreperspectieven te verbeteren.

Studeren in Seoul voor alle leeftijden en niveaus

Veel studenten die in Zuid-Korea studeren komen zonder enige voorkennis van het Koreaans aan. Als je in Korea wilt studeren, hoeft je bestaande taalkennis geen obstakel te zijn. Door je in te schrijven voor ons studieprogramma in het buitenland, zul je jouw taalkennis kunnen aanvullen met Koreaanse taallessen, ongeacht je niveau. Als je een beginner bent, nemen we je mee door alles wat je moet weten, van het lezen van "hangul" en basiswoordenschat tot en met geavanceerde grammatica. Dit zal niet alleen je dagelijks leven in Korea zinvoller maken, het zal ook geweldig staan op je CV.

Studeren in Zuid-Korea is een leerzame ervaring waarin je je Koreaanse vaardigheden in een mum van tijd kunt uitbouwen. Daarnaast heeft Seoul, met enkele van de meest prestigieuze universiteiten van Azië, alles wat een student nodig heeft. Wijken zoals Hongdae zitten vol met leuke modewinkels waar stijlbewuste studenten hun garderobe goedkoop kunnen uitbreiden. Degenen die nog taken moeten afmaken, kunnen kiezen uit een groot aantal gezellige koffiezaken met tal van laptopvriendelijke werkruimtes.

Studenten in Seoul houden van gezelligheid, vooral door naar karaokebars en leuke restaurants te gaan. Kortom, er is zeker geen tekort aan dingen om te doen terwijl je in Seoul studeert.

Waar kun je studeren in Zuid-Korea?

EF heeft één bestemming in Zuid-Korea, namelijk Seoul, wat letterlijk hoofdstad betekent in het Koreaans. Seoul is een energieke stad die bekend staat om haar unieke cultuur die niet te vergelijken is met Europese culturen. Het is vooral een stad voor technologie-freaks. Zo zijn er bijvoorbeeld veel indrukwekkende tech museums bezoeken zoals het Trick Eye Museum, Samsung s’light Museum, VR Plus, Robot Museum en de DJI Arena.

Daarnaast heb je ook de typische Koreaanse popcultuur die je kan gaan bewonderen op meerdere plaatsen, zoals K-live, MBC World en Grevin Seoul. Ben jij een fashionista? Dan zul je je ook zeker thuis voelen in Seoul! Sommige voorbeelden van must sees zijn de Moonshot Flagship Store, Smith Market, Garosugil, Dongdaemun Design Plaza, The Simone en het Handbag Museum.

Koreaans studeren is meer dan alleen de Koreaanse taal leren

Als je gefascineerd bent door Korea, graag wilt rondreizen en de cultuur wilt ontdekken is het belangrijk om zo veel mogelijk Koreaans te begrijpen. Minder dan 10% van de Koreaanse bevolking spreekt Engels en daarom is het dus essentieel om minstens een basisniveau van het Koreaans te beheersen. Hoe meer Koreaans je beheerst, hoe meer je leert over het land, de fascinerende geschiedenis en de cultuur.

Er zal een hele nieuwe wereld voor je opengaan! Daarnaast is Koreaans studeren ook een must voor iedereen die geïnteresseerd is in het leren van een nieuwe exotische taal. Het kan soms heel verfrissend zijn om ondergedompeld te worden in een nieuwe cultuur die zo verschillend is van de jouwe. Na zo’n unieke ervaring zal je een nieuwe kijk hebben op de wereld en meer klaar zijn voor je toekomst, zeker als je een internationale toekomst in gedachten hebt.

Hoeveel kost studeren in Zuid-Korea?

Studeren in Zuid-Korea kan wel wat kosten, aangezien Seoul een van de duurdere steden is wereldwijd. Wij kunnen niet meteen een prijs plakken op studeren in Seoul, omdat dit afhangt van meerdere factoren, zoals de periode wanneer je wilt gaan, voor hoe lang je wilt gaan, welke taalcursus je kiest en je accommodatie.

Je kunt altijd contact met ons opnemen om gedetailleerde informatie aan te vragen. Wij zullen je met plezier helpen!

Waarom studeren in Zuid-Korea met EF?

Indien je met EF gaat studeren in Seoul, zullen onze leerkrachten je bij elke stap van het studeren zoveel mogelijk helpen. Elke EF-school is een van onze eigen scholen: dit betekent dat wij veel investeren om er zeker van te zijn dat we kwaliteit kunnen voorzien op alle vlakken.

De kleine klassen van maximaal 17 studenten verzekeren dat elke student genoeg geholpen wordt. De leerkrachten zijn heel betrokken bij hun leerlingen en dat creëert een hechte band. Hierdoor is er een heel aangename en ontspannen sfeer met de perfecte mix van studeren en plezier. Als je wat tijd voor jezelf wilt, kan dat ook altijd. De activiteiten zijn vrijblijvend, en je kan er dus ook voor kiezen om de stad zelf te gaan verkennen.

Waarom EF?

Vertrouwen

We hebben meer dan 50 jaar ervaring en onze reputatie is wereldwijd bekend.

Verbinden

Leer met studenten uit meer dan 100 landen.

Personaliseren

Verken de wereld met onze programma's op meer dan 50 internationale bestemmingen.

Bereiken

Leer sneller en grondiger met de EF-methode.

Volledig EF

Onze eigen scholen en kantoren overal ter wereld zorgen voor uitzonderlijke klantenservice.

Wereldwijd geaccrediteerd

Onze onderwijsdeskundigheid en leeraanpak worden wereldwijd erkend.