GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 dingen die je moet weten voordat verhuist naar Honolulu

10 dingen die je moet weten voordat verhuist naar Honolulu

Het leven in Honolulu betekent sandalen, zand, surfen en zonsondergangen toch? Natuurlijk zijn die dingen er. Maar als je in Honolulu bent, zal het leven en de dagelijkse ins en outs je ook volgen. Dus met dat in gedachten, hier zijn 10 dingen waar je rekening mee moet houden als je verhuist naar Honolulu.

1. Kosten van levensonderhoud

Het eilandsleven betekent dat veel dagelijkse benodigheden, zoals gas, boodschappen en kleding worden geimporteerd en die kosten worden doorberekend aan degene die het nodig heeft. Plan vooruit door precies te weten wat je inkomen zal zijn voordat je aankomt of door ten minste twee maanden te sparen voordat je verhuist. Over het algemeen is het leven in Honolulu duur omdat de banen op Hawaii niet zo goed betalen als op het Amerikaanse vaste land.

2. Respect

Over het algemeen verwachten de lokale bevolking fatsoen, vriendelijkheid en waardering (wat volkomen redelijk is, toch?). Als je in Honolulu bent, zorg er dan voor dat je nieuwsgierig, oprecht en geinteresseerd bent in alles wat je tegenkomt. Oh, en spreek degenen die (duidelijk) ouder zijn dan jij aan met Auntie of Uncle om respect te tonen.

3. Vriendschappen

In Honolulu zijn relaties misschien wel het belangrijkste in het leven en worden ze gewaardeerd boven bezittingen en uiterlijk vertoon van rijkdom. Hier is een gevoel van gelijkheid tussen groepen, dus leedvermaak ten koste van anderen gebeurt hier niet. Eigenlijk heeft de lokale bevolking eerder de neiging om zorgvuldig hun woorden te kiezen en zeggen ze liever niks dan dat ze alleen maar praten. Doe je best om je vriendschappen te onderhouden. Expats hebben namelijk de neiging om te komen en gaan, dus probeer actief in contact te blijven wanneer een van jullie de staat verlaat.

4. Kleed je comfortabel

Als je je koffer inpakt voor Honolulu kun je je zakelijke overhemden en mooie kleding thuis laten. Hawaii is een eiland waar alles heel casual is. We zeggen nu niet dat je overal op slippers naartoe gaat of dat je een koffer vol Hawaiiaanse overhemden moet inpakken. maar comfortabele kleding is een must, het is tenslotte warm, zonnig en je moet je vrij voelen en in staat zijn om de dag door te brengen.

5. Verminder je stress

Je zult snel merken dat Honolulu niet echt geeft om de snelheid waarmee je normaal gesproken gewend bent om te leven. Het openbaar vervoer, mensen, maaltijden, wachtrijen of bureaucratie, niets zal gaan zoals je zelf gewend bent qua tijd. Maak gebruik van deze tijd om te leren om dingen langzamer te doen. Verzet je er niet tegen, geef de strijd op en ga erin mee, want de lokale tijd blijft toch wel.

6. Let niet op de insecten

Nu we het toch over stress hebben, wordt vooral niet gestresst van de insecten! Het ligt niet aan jou, maar aan het subtropische klimaat van Hawaii. De vliegen, muggen en kakkerlakken willen niet vervelend zijn, maar ze kunnen (en zullen waarschijnlijk) in je kleding, haar, voorruit en misschien zelfs in je eten vliegen. Dus omarm de insecten net zoals je met de lokale tijd hebt gedaan.

7. Rijdt voorzichtig!

De wegen zijn hier niet lang, recht en breed zoals je misschien in andere Amerikaanse staten gewend bent. Als je in Honolulu rijdt, kun je het beste langzaam rijden en jezelf de tijd geven om op alles en nog wat te reageren (denk aan verkeersborden, toeristen en fietsers). Nogmaals, als de auto’s traag zijn, worden ze waarschijnlijk door locals bestuurd, dus probeer gewoon met de stroom mee te gaan, je zult uiteindelijk op je bestemming aankomen.

8. Huisvesting

Voor al het aloha-gevoel en de lokale tijd die er op de wegen mag zijn, is er nog steeds een ochtendspits op de wegen. Doe in Honolulu je best om een accomodatie dichtbij je werk te krijgen, ook al betaal je iets meer. Je zult jezelf elke ochtend bedanken. Als we het over inrichten hebben, onthoud dan dat het heel duur is om grote voorwerpen naar Hawaii te vervoeren, dus profiteer van de verhuizing om een grote opruiming te houden en de eenvoudigere eilandlevensstijl te omarmen.

9. Constante luchtvochtigheid

In Hawaii zijn er twee seizoenen: zomer (oftewel; het droge seizoen van mei tot oktober) en winter (oftewel het natte seizoen van november tot april). Wees erop voorbereid dat de luchtvochtigheid en het zout een tol eisen van al je electronische apparaten, van alles met een kleine motor, maar ook van papierwerk en boeken. Voorkom dat je afscheid moet nemen van spullen door kostbare boeken en afgedrukte foto’s achter te laten en door extra garantie op nieuwe electronische aankopen af te sluiten.

10. Blijf gezond

Het eten op Hawaii kan koolhydraatrijk zijn, maar je zult snel zien dat de lokale bevolking ook graag buiten wandelt, fietsts, zwemt, jogt en surft. Dus doe mee: waar heb je nog meer gewoond waar je tijdens het bewegen zo’n mooie achtergrond hebt?

Leer Engels in HonoluluOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 12 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer