GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 dingen om te eten in Californië

10 dingen om te eten in Californië

Het lijkt soms wel alsof elk persoonlijk probleem in Californië kan worden opgelost met avocado’s, yoga en honden. Eten, een goede gezondheid en een goede (dieren)vriend lijken er alles wat je nodig hebt in het leven. Geen slechte manier om dingen te bekijken. En laten we eerlijk zijn: we zijn allemaal een beetje jaloers op de laid-back lifestyle in de Golden State.

Vandaag kijken we verder dan de zonnestralen en de huisdieren om het voedsel de aandacht te geven die het verdient. Bereid je voor op gerechten met Mexicaanse, Amerikaanse en Aziatische smaken waarvan het water je in de mond loopt. Hoewel het menu hieronder genummerd is, is het geen ranglijst en moet je alles absoluut eens proeven (of minstens twee keer).

1. Ramen burrito

Een van de mooie dingen aan Californië is dat er elke dag zo veel verschillende culturen en nationaliteiten samenwerken en met elkaar in aanraking komen. Dit zie je gelukkig op een heerlijke manier terug in de lokale gerechten. Ik kan je de Ramen Burrito ontzettend aanraden. Stel je noedels, eieren, biefstuk en lente-uitjes voor, gevouwen in een burrito, als een heilig huwelijk. #jammie

2. Ramen burger

We blijven nog even bij ramen. Stel je voor hoe deze noedel verwerkt wordt tot een soort broodje. Het meesterwerk dat ontstaat lijkt op Michelangelo’s standbeeld van David… maar dan beter! Leg simpelweg een heerlijk stukje vlees met wat geheime shoyu-saus tussen het broodje en je hebt een heerlijke hamburger.

3. Sushirrito

Als je de fantastische, bizarre en internationale cultuur in San Francisco al een beetje kent, dan zal het je niet verbazen dat de sushirrito hier vandaan komt, beter bekend als de ultieme sushi-burrito-combinatie. Californiërs zijn immers dol op de Aziatische en Mexicaanse keuken. Je kunt je dus voorstellen dat de vlag uitging toen deze gigantische sushi-rol ontwikkeld werd als goedkope tegenhanger van de dure sushirestaurants.

4. Vistaco´s

Oké, houd je vast: dankzij het grote aantal Mexicanen in Californië en het feit dat de staat ooit deel uitmaakte van Mexico, vind je het allerlekkerste Mexicaanse eten buiten Mexico… in Californië! Taco’s maken een belangrijk deel uit van de lokale keuken en aangezien we ons aan de kust bevinden, zijn vistaco’s een must. (Op weinig plekken wordt zo veel vis gegeten als in Californië en als je één keer een vistaco hebt gegeten, begrijp je waarom).

5. Mac-and-cheese-pizza

Dit is precies zoals het klinkt: een magische vorm van een overdosis koolhydraten. Koolhydraten stapelen kan nooit kwaad, zeker niet wanneer het twee maaltijden betreft die los van elkaar al heerlijk zijn. De smaak van een mac-and-cheese-pizza is met geen pen te beschrijven, dus bezorg je smaakpapillen de comfort-food-ervaring van hun leven.

6. Carne-asada-frietjes

Houd je minstens net zoveel van koolhydraten als van vlees, dan zijn de carne-asada-frietjes een must. Denk aan nachos, maar dan met frietjes, gecombineerd met saus, guacamole, zure room en kaas voor een verrukkelijke smaak. Deze maaltijd is bedacht in San Diego, dus het is de perfecte snack om daar te proeven na een middag surfen, sightseeing of wat je daar ook maar van plan bent.

7. Triple A

Triple A is geen restaurant of band. Het betekent de combinatie van avocados, almonds (amandelen) en artichokes (artisjokken), beter bekend als dé lokale vrucht, dé lokale noot en dé lokale groente van 2013. Californië is een echte landbouwtopper dus het is niet meer dan logisch om de beste en heerlijkste producten te vereren door ze simpelweg op te eten. Gelukkig horen deze drie bij de meeste van de maaltijden die in dit lijstje worden genoemd, dus je hoeft niet opeens op zoek naar een alternatief gerecht om ervan te genieten.

8. In-N-Out-Burger

Zonder Californië zou McDonald’s er nooit zijn geweest, dus het is niet meer dan logisch dat ik deze staat de thuishaven van de hamburger noem. De meeste burgers verbleken echter in vergelijking met de In-N-Out-Burger. Het is fastfood, maar de frietjes worden ter plaatse gesneden en bereid door een medewerker in jaren-vijftig-filmkleding. Daarnaast is er een geheime menukaart met nog meer geweldige opties. En als het om burgers en frietjes gaat, heb je nooit genoeg keuze.

9. Pho

Zoals ik al eerder beschreef, komen er in Californië talloze nationaliteiten en culturen met elkaar in contact, waardoor de inwoners talloze nieuwe gerechten verwelkomen en uitproberen. Pho werd een paar jaar geleden heel populair en deze noedelsoep heeft nooit meer aan populariteit ingeboet, waarschijnlijk omdat het een goed maaltje is tegen ziekte doorzakavonden.

10. Burrito

Ik eindig deze lijst graag met de gewone burrito. Je kunt Californisch voedsel namelijk met geen mogelijkheid los zien van Mexicaans eten. Overal vind je kleine familiezaken en foodtrucks waarbij je voor bar weinig een burrito kunt bestellen die nog groter is dan je onderarm. Na één hap begrijp je de zin van het leven en vraag je je af of je nog wel genoeg ruimte hebt voor nog zo’n stukje tortilla-hemel.

Heb je honger? Californië wacht op je!Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer