GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 Engelse slang termen die je moet kennen in 2021

10 Engelse slang termen die je moet kennen in 2021

De slang van vorig jaar? Vergeet het maar. Het is weg – tragisch. Ik heb een nederige belofte gedaan om je op de hoogte te houden van de ins en outs van Engelse straattaal, en met de enorme populariteit van Tiktok is er een hele nieuwe generatie woorden om bij te houden.

Ze zijn misschien niet allemaal bedacht dit jaar, maar ze zijn allemaal opgeblazen dit jaar. Dus zet je schrap en bereid je voor op 10 van de Engelse slang termen die je in 2021 moet kennen.

1. Big Yikes

Een uitbreiding van het woord “yikes”, je kunt deze gebruiken als je iets ziet dat je doet terugdeinzen in milde afschuw of verlegenheid. In scenario’s waarin een simpele “yikes” het gewoon niet snijdt, kun je het “big yikes” gebruiken.

2. That ain’t it

Iets gezien dat je doet huiveren? Misschien doet iemand iets onsmakelijks of neemt hij een prank met een vriend net iets te ver? Dan ‘is dat het gewoon niet’. Een handig alternatief voor als je net iets te vaak Big Yikes hebt gebruikt.

3. Go off

Deze kan op twee manieren worden gebruikt. Een daarvan is om iemand te hypen (à la: “Yas, go off, queen”). Sinds kort wordt dit echter vaker gebruikt om boos over iets te klagen.

Je kunt ook ‘op iemand afgaan’, wat verwijst naar je kalmte verliezen (vandaar de escalatie tot boos klagen).

4. Simp

Een fel omstreden term, deze term wordt gebruikt om te verwijzen naar iemand die “veel te veel” doet voor iemand die ze leuk vinden of waar ze dol op zijn. Dus iemand die overdreven sappig is ten opzichte van een andere persoon om hun affectie te winnen, wordt een “simp” genoemd. Mensen zijn het vaak niet eens met het gebruik van dit woord, omdat het – zoals we allemaal weten – fijn is om aardig te zijn, en iemand daarop te wijzen is niet nodig. Het lijkt er echter op dat dit vooral in extreme gevallen wordt gebruikt als iemand echt aan een ander persoon zuigt.

5. Mutuals

Deze is leuk en gemakkelijk, maar komt veel voor op sociale media. Als twee mensen elkaar volgen, zijn ze mutuals – of het nu op Instagram, Twitter, Tiktok is of wat je favoriete social media-fix ook is. Ze zijn bij elkaar gebracht door hun gedeelde interesse voor elkaar.

6. Sleeping on

Als je niet genoeg aandacht aan iets of iemand besteedt, wordt er gezegd dat je erop ‘slaapt’. Dit kan voor alles worden gebruikt, van een getalenteerde celeb tot een bepaald chocolademerk. Bijvoorbeeld: “Dude, iedereen ‘slaapt op’ Sriracha-koekjesdeeg, dat spul is het beste”.

7. CEO of

In wezen iets waar je heel goed in bent, waardoor je er de CEO van wordt. Dit is een grote op Tiktok en is meestal een opmerking over wat iemand in de video heeft gedaan. Als iemand een schoen met gebakken bonen heeft gevuld (it gets weird over there), kan hij of zij “CEO zijn van gebakken bonen in schoenen”.

8. Hits different

Als iets (of het nu een emotie, een lied, eten, etc. is) je op een betere of nieuwe manier raakt, dan zeg je ‘it hits different’. Als je bijvoorbeeld hetzelfde liedje voor en na liefdesverdriet hoort, kan het de tweede keer ‘anders’ raken. Op een minder sentimentele toon, je kunt naar een gloednieuwe pizzawinkel gaan (ja, een ander pizzavoorbeeld) en de pizza daar kan net anders raken.

9. We move

Een zin voor als je gewoon door blijft gaan, ongeacht de omstandigheden. Vlucht gemist? Maakt niet uit, we move. Het kan ook worden gebruikt als alternatief voor “ja” wanneer je wordt gevraagd om iets te gaan doen. Bijvoorbeeld: “Wil je koffie gaan halen?”, “We move”. Want wie houdt er niet van straattaal dat de originele woorden langer maakt?

10. Yeet

Dit verwijst naar het met hoge snelheid weggooien van iets. Als iemand zijn waterfles door de kamer in zijn tas gooit, hebben ze het ‘ge-yeet’. Deze actie gaat soms gepaard met het roepen van “YEET!” terwijl ze het gooien. Het is ongeveer net zo charmant als het klinkt.

Meer van het Amerikaans-Engels ontdekken?Studeer Engels in Amerika
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden