GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 Netflix-series om Spaans mee te leren

10 Netflix-series om Spaans mee te leren

Ooit een slecht gevoel gehad over het besteden van te veel tijd aan het kijken naar Netflix? Nou, je hoeft je niet meer schuldig te voelen! Al dat kijken is namelijk voor een goed doel — hier zijn de top 10 Netflix-series om Spaans mee te leren:

1. La Casa de Papel

Deze spannende serie zal je op het puntje van je stoel (of bed) brengen! Het volgt het verhaal van een man en zijn acht rekruten die de meest gedurfde bankoverval in de geschiedenis plannen. De missie is om in te breken in de Royal Mint of Spain en weg te komen met meer dan 2 miljard euro. Maar voor ze het lukt, hebben ze te maken met de politie en een heleboel gegijzelden….

Wil je weten hoe goed het echt is? Kijk het vooral!
Het was eigenlijk bedoeld als een miniserie, maar vanwege de grote populariteit kocht Netflix het op en zijn er al meerdere seizoenen gemaakt! Je kan dus zeker bingewatchen.

2. Narcos

De serie volgt de beruchte reis van Pablo Escobar, van zijn nederige afkomst op het platteland van Colombia tot aan de wereldwijde drugsbaron. Het biedt een interessante en soms  zeer brute blik op de drugshandel in Latijns-Amerika, de corruptie, de politiek eromheen en de manier waarop de Amerikaanse autoriteiten zich vanaf het begin in de zogenaamde ‘war on drugs’ hebben gemengd.

Seizoenen 1, 2 & 3 gaan over Escobar en het Cali-kartel (dat het van Escobar overnam), terwijl seizoen 4 een blik werpt op Miguel Felix Gallardo, het antwoord van Mexico op Escobar.

3. Elite

Wanneer drie Spaanse studenten uit de arbeidersklasse een beurs krijgen voor de meest elitaire school van Spanje, ontstaat er een groot drama. De serie zit vol verboden romantiek, ruzies en zelfs een moord dat een politieonderzoek met zich meebrengt.

De serie heeft ondertussen een al meerdere seizoenen uitgebracht, dus je hoeft niet te stoppen na 1 seizoen!

4. Ingobernable

Een Mexicaanse Netflix-serie die velen hebben vergeleken met House of Cards…
Het volgt het leven van een Mexicaanse president en zijn presidentsvrouw, die hun tijd als leiders van Mexico proberen te gebruiken om de vrede in hun land te bewaren. Niet alles gaat zoals gepland en er ontstaat een spetterend drama dat je op je tenen houdt.

Als je houdt van cliffhangers en onverwachte wendingen, is dit de perfecte serie voor jou!

5. Paquitas Salas

Een serie die onverwachts erg populair werd. Zó populair dat Netflix het na het eerste seizoen kocht!
De serie gaat over een talentenbureau dat veel klanten verliest. Wanneer de laatste, (en belangrijkste) klant de relatie beëindigt, worden de hoofdpersoon en haar team gedwongen om zichzelf opnieuw uit te vinden. Ze gaan op zoek naar getalenteerde mensen die hun bedrijf kunnen redden.

Als je van komedie houdt – en je wilt Spaans leren – dan is dit de perfecte serie om te gaan kijken!

6. Velvet

Deze serie gaat over een van de meest prestigieuze modewinkels van Spanje in de jaren vijftig van de vorige eeuw!

In de serie is er romantiek tussen de erfgenaam van de winkel en een van de naaisters. Maar dat is niet zo eenvoudig… Jaloezie, geld, familie, buren en klanten maken van deze romance een vrij ingewikkelde (maar zeer vermakelijke) aangelegenheid!

7. Club de Cuervos

Een ironisch drama over een voetbalclub in Mexico en een vuile erfenisstrijd die losbarst wanneer de eigenaar overlijdt.

Grappig en origineel, deze serie is een geweldige keuze voor mensen die voetbal willen combineren met komedie (en de Spaanse taal leren, natuurlijk)!

8. Tiempos de Guerra

Dit historische drama, van de makers van Velvet, brengt ons terug naar het door oorlog verscheurde Spaanse Marokko in de jaren twintig van de vorige eeuw.

In die tijd hebben veel dames uit de hogere klassen zich daar vrijwillig als verpleegster aangemeld. Niet geheel onvoorspelbaar is er veel avontuur, drama en romantiek in het spel.

9. La Reina del Flow

Een Colombiaanse thriller die draait om het leven van een onterecht gevangen genomen songwriter. Als ze na 17 jaar eindelijk wordt vrijgelaten, gaat ze op zoek naar de verantwoordelijken voor haar tijd in de gevangenis en voor de moord op haar familie. Tegelijkertijd moet het hoofdpersonage het opnemen tegen het feit dat haar voormalige minnaar haar notitieboekje vol met liedjes heeft gestolen, die hij vervolgens gebruikt om zelf rijk te worden.

10. El Recluso

Een oud-marinier krijgt de taak om undercover te gaan in een van de meest zwaarbewaakte gevangenissen van Mexico, de La Rotunda-gevangenis. Hier zit hij zogenaamd een straf uit voor het vermoorden van drie mensen. Hij probeert te infiltreren in een bende die achter de kidnapping van de dochter van een Amerikaanse rechter zit. Zo hoop hij achter de locatie van de ontvoerde dochter, Linda, te komen…

Als je een liefhebber bent van Breaking Bad, dan is El Recluso een echte aanrader. Deze serie is mega indringend! Dit komt doordat realisme hoog in het vaandel staat.

… de Spaanse taal leren is nog nooit zo leuk geweest.

Ook vloeiend Spaans spreken?Leer de taal met EF!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer