GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 redenen om van Seoul te houden

10 redenen om van Seoul te houden

Kun je een stad noemen die bol staat van geschiedenis, cultuur en eten – allemaal bekroond met een royale portie eigenzinnigheid? Seoul natuurlijk! Er is veel om deze Oost-Aziatische megastad aan te bevelen – hier zijn 10 redenen waarom we van Seoul houden.

1. Geschiedenis

Houd je van geschiedenis? Je zult dol zijn op Seoul. De Han-rivier, waar de stad zich bevindt, is sinds ongeveer 4.000 voor Christus door mensen bezet. Hier komen oud en modern samen in ogenschijnlijk gewone stadsstraten (zoals de boeddhistische tempel Bongeunsa, gebouwd in het jaar 794 en nu om de hoek van een bruisend winkelcentrum). Om een ​​voorproefje te krijgen, bezoek je de vier UNESCO-werelderfgoedlocaties van Seoul. Het Changdeokgung-paleiscomplex, het Jongmyo-heiligdom, het Hwaseong-fort en de koninklijke graven van de Joseon-dynastie.

2. Buurten

Neem de tijd om Seoul langzaam te verkennen: met meer dan 25 districten met elk hun eigen persoonlijkheid, is er veel te zien. Dwaal door Jongno-gu, het historische deel van de stad. Kies uit de vele bars en restaurants van expatzone Itaewon. Ga voor stijl in het chique Gangham. Kans de hele nacht door in Hongdae en verken het labyrint van het oudste marktdistrict van Seoel in Namdaemun.

3. Bruisende stad

Met meer dan 25 miljoen inwoners in het grootstedelijk gebied, is de bevolking van Seoul zeker aan de enorme kant. Dit betekent natuurlijk dat er een geweldige energie door de stad stroomt (en volop gelegenheid om Koreaans te leren!). In Seoul is er echt altijd iets te beleven: cafés, spa’s, restaurants, bars, winkelcentra hebben allemaal 24/7 opties beschikbaar voor mensen die de slaap willen overslaan.

4. Vervoer

Hoewel het openbaar vervoer misschien niet het meest opwindende hoogtepunt klinkt, weet iedereen die in een grote stad heeft gewoond of een bezoek heeft gebracht hoeveel gemakkelijker een goed openbaar vervoersysteem je leven kan maken. Dat is zeker het geval in Seoul – het openbaar vervoer is een van de meest gebruikte ter wereld. Seoul is verbonden met de grootste Koreaanse steden per bullet train, dus of je nu moet pendelen of gewoon wilt verkennen, het is een snelle en gemakkelijke aangelegenheid.

5. Jjimjilbang

Deze 24/7 Koreaanse badhuizen zijn een ervaring in wellness en rust & ontspanning als geen ander. Hoewel naaktheid een verplicht onderdeel is van de deal, zijn de badkamers zelf gescheiden voor mannen en vrouwen. Je bezoek zal er ongeveer zo uitzien: binnenkomen, schoenen en kleding opbergen, schrobben voordat je het badgedeelte betreedt, en dan een wereld van verschillende verwarmde zwembaden en sauna’s betreden. Trek later je door het badhuis uitgegeven katoenen pyjama aan terwijl je uren weg bent in de gemeenschappelijke ruimte om te kletsen, socializen, spelletjes te spelen, te eten en te dutten.

6. Winkelen

Je kunt niet fout gaan tijdens het winkelen in Seoul, want shoppen is een ervaring die hele wijken beslaat. Bezoek Dongdaemun om ‘s nachts te winkelen, Myeongdong voor cosmetica, Insa-dong voor antiek en theehuizen, Ewha Womans University Shopping Street voor dameskleding en de trendy pop-up Bling Night Flea Market.

7. Bergen

Ondanks zijn grootte is het eigenlijk vrij eenvoudig om te ontsnappen voor een wandeling in Seoul. De stad is omgeven door beboste gebieden waar trailheads zelfs bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Pak een dagrugzak, trek je wandelschoenen aan en ga erop uit om Bukhansan National Park, Seoraksan en Achasan te verkennen. Toch ets dichter bij de stad blijven? Namsan, Daemosan en Umyeonsan zijn perfect voor jou.

8. Muziek

Inmiddels is het duidelijk dat K-Pop (en zijn opvallende kapsels, kleding en dansmoves) wereldwijd bekend is. Maar Koreaanse muziek is meer. Wanneer je in Seoul bent, duik dan in de livemuziekscene, waar indierock, electropop, hiphop, progressieve metal en elektronische loungebeats op je staan te wachten.

9. Karaoke

Wat betreft muziek, zou je misschien liever optreden? Karaoke is groot in Seoul, hoewel niet de verwesterde versie waar je waarschijnlijk aan denkt. In Seoul vind je noraebang (privé karaokecabines) te huur per uur in alle grote buurten. Binnen staan ​​discolampen, banken, tv-scherm en karaoke-machine en groot scherm klaar om naar hartenlust mee te spelen.

10. Het eten

Gevarieerd, heerlijk en pittig, Koreaans eten verdient een staande ovatie. Koreaanse barbecue heeft de wereld al stormenderhand veroverd. Maar als je in Seoul bent, vergeet dan niet om bibimbap (gemengde rijstkom met vlees, zeewier, gebakken groenten en andere lekkernijen), bulgogi (gemarineerde, geroosterde rundvleesreepjes die soms worden geserveerd gewikkeld in sla), tteok-bokki (een pittige rijstwafel), haemul pajeon (hartige pannenkoek met zeevruchten), mandu dumplings en absoluut elke pittige, smakelijke soep die je kunt krijgen.

Waar wacht je nog op?Kom studeren in Seoul!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer