GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 verborgen pareltjes in Seoul

10 verborgen pareltjes in Seoul

Seoul heeft bezoekers veel meer te bieden dan alleen de grote winkelcentra en K-pop-karaokesessies die je er zou verwachten. Hieronder lees je onze tips om de beste verborgen pareltjes van Seoul te ontdekken.

1. Het Jeongdong-observatorium

Voor een van de beste uitzichtpunten van Seoul ga je naar de dertiende verdieping van Seosomun-gebouw 1 van de lokale overheid en plof je neer voor een kop koffie bij het Jeongdong-observatorium. Ooit was dit een werkplek van ambtenaren, tegenwoordig is het toegankelijk voor publiek. Omdat het een horecagelegenheid is die niet veel toeristen kennen, is het er niet vaak druk. Plus: het is gratis! Vanaf deze fantastische locatie heb je trouwens een prachtig uitzicht op het mooie Deoksugung-paleis.

2. Café Saru

Koffieliefhebbers vanuit de hele wereld zijn louter positief over deze plek, die een beetje verstopt zit bij de Kyungridan-gil-straat. In dit kleine cafeetje produceert de ervaren barista (Saru zelf) elke druppel koffie op eigen houtje en versiert hij elke kop met wat verse bloemetjes. Overal in dit café staan lokale, gedroogde bloemen en de koffie, gemaakt van de allerbeste duurzame koffiebonen, is echt de wachtrij waard.

3. De Bamdokkaebi-nachtmarkt

Van maart tot oktober verandert het Yeouido Hangang-park elke vrijdag- en zaterdagavond vanaf 6 uur in de Bamdokkaebi-nachtmarkt: één groot feest voor cultuurliefhebbers en fans van streetfood. Bij de vele foodtrucks kun je overheerlijke, bijzondere gerechten proeven van creatieve jonge chefs. De voorstellingen en livemuziek zijn echte aanraders, en als je wilt shoppen kun je je hart ophalen bij de vele kraampjes waarin het werk van lokale kunstenaars wordt verkocht.

4. Probeer eens een ‘temple stay’-accommodatie

Het boeddhisme maakt een belangrijk deel uit van de Koreaanse geschiedenis en cultuur en je vindt in Zuid-Korea dan ook duizenden prachtige tempels. De laatste paar jaren vinden er steeds meer ‘temple stays’ plaats: tempels openen dan hun deuren voor daggasten en logees die meer willen leren over de Koreaanse boeddhistische cultuur. Of graag een meditatie-ervaring willen opdoen. De Myogaksa-tempel midden in Seoul biedt veel verschillende programma’s aan, waaronder dagprogramma’s waarin je leert omgaan met je angsten. Inclusief traditionele theeceremoniën, het luiden van de bel, meditatie en tijd doorbrengen met een boeddhistische monnik.

5. De metro-winkelcentra

Koreanen staan erom bekend dol te zijn op winkelen, dus het zal je niet verbazen dat Seoul eindeloos veel shop till you drop-mogelijkheden heeft. Maar voordat je je bankrekening stukslaat in een van de chique winkelstraten, raden we je aan om eerst naar een van de metro-winkelcentra te gaan. Jazeker: bij sommige metrohaltes zijn complete ondergrondse winkelcentra gebouwd, zoals bij de stations Gangnam, Jonggak en Euljiro.

6. De Gwangjang-markt

Heb je eenmaal de ondergrondse shoppingplekken ontdekt, ga dan naar een van de traditionele markten van Seoul. De Gwangjang-markt is een van de oudste en grootste markten van de stad. Je vindt hier goedkoop lokaal streetfood en prachtige handgemaakte producten als zijde, vintagekleding en unieke meubels.

7. 10th Floor of The Express Bus Terminal

De 10th Floor of The Express Bus Terminal: da’s nog eens een naam voor een rooftop bar! Nou ja, technisch gezien is het geen rooftop bar, maar de tiende verdieping van de Express Bus Terminal is eigenlijk een daktuin met geweldig uitzicht over de stad. Je vindt hier twee Koreaanse barbecuerestaurants waarin je ook een biertje kunt drinken. Er zijn grasveldjes, bankjes en als decor heb je natuurlijk de hele stad om je heen, dus het is niet zo gek dat deze plek in razend tempo een van de hipste locaties van Seoul wordt om uit te gaan.

8. Seochon Village

Veel toeristen brengen in Seoul een bezoek aan het drukke, volle Bukchon Hanok Village om het traditionele Koreaanse leven te ontdekken. Je kunt echter beter de drukte mijden en naar Soechon gaan, een van de oudste buurten in de stad die zich desondanks meer buiten de gebaande paden bevindt. Je slentert hier langs vijfhonderd jaar oude hanokhuizen, maar kunt ook even neerploffen in knusse moderne koffietentjes of shoppen in hippe galerieën en boetiekjes.

9. Tweedehandsboekenstraat Dongdaemun

Dit is letterlijk een hele straat vol boeken, dus min of meer de hemel voor boekenwurmen. Aan beide kanten van de straat vind je kraampjes en winkels, voorzien van planken die bijna doorzakken van de vele paperbacks. Je kunt hier een hele dag rondstruinen en door je favoriete boeken bladeren, variërend van moderne romans tot klassiekers, strips en collectors items, wat je maar wilt.

10. Alternative Space LOOP

Al meer dan twintig jaar lang is de Alternative Space LOOP een galerie zonder winstoogmerk en een creatieve omgeving voor moderne kunst en cultuur. Verder zijn hier regelmatig wisselende tentoonstellingen van experimentele kunstenaars die sociale problemen willen aankaarten middels hun werk. Kortom: dit is een plek die je als kunstliefhebber echt niet mag missen als je in Seoul bent.

Leer Koreaans met EF in SeoulGratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer