GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

17 inspirerende carrièrequotes die je (nu) nodig hebt

17 inspirerende carrièrequotes die je (nu) nodig hebt

Afgelopen maand was ik bij EF Careers Beyond Borders in Londen. Hier hoorde ik de toespraken van gepassioneerde professionals van de coolste bedrijven ter wereld, kreeg ik advies over het doorontwikkelen van mijn carrière en tips hoe ik netwerken en het vinden van een nieuwe baan naar een hoger plan kan tillen. Omdat het zo inspirerend was, zou het zonde zijn als ik de interessantste citaten van de dag en een OMG-moment niet met jullie zou delen (want dit zijn prachtige tegeltjeswijsheden voor aan de muur, nietwaar?).

Over het starten van jouw loopbaan

  1. “Je hebt niet veel ervaring of belangrijke diploma’s nodig om het verschil te maken.” (Joachim Marciano, Accountmanager, Facebook)

2. “Neem geen shortcuts. Denk en gedraag je anders. Blijf bij je plan.” (Ross Taverson, Head of Strategy Global Emerging Markets, Jupiter Fund)

3. “Wees nieuwsgierig. De mensen die de meeste vragen stellen, hebben de succesvolste loopbaan.” (Laura Edery, Account Manager, LinkedIn)

4. “Stap uit je comfortzone. Verander je mindset. Neem risico’s. Op die manier ontstaan er creatieve en innovatieve dingen.” (Joachim Marciano, Account Manager, Facebook)

Over vaardigheden en succes

5. “Mensen zullen je beoordelen, dus dan kunnen ze je maar beter beoordelen op iets waar je goed in bent.” (Roger Delves, Dean of Ashridge Degree Programs, Hult International Business School)

6. “Dit zijn de drie eigenschappen van een echte go-getter: Creëer zelf toegevoegde waarde – dus wacht er niet op om uitgekozen of gevraagd te worden Deel alles openlijk – vertel niet alleen over wat je doet, maar laat het zien Werk aan hechte relaties – Als je mensen helpt, dienen nieuwe mogelijkheden zich aan.” (Matthew Trinetti, Education Director, Escape the City)

7. “De belangrijkste eigenschap waar veel start-ups naar op zoek zijn in hun personeel, is de energie en toewijding om je doel te bereiken.” (Nishita Dewan, Community Operations Manager, Uber)

8. “Geweldige leiders zijn vaak geen geweldige managers. Die functies hebben met verschillende dingen te maken en vereisen verschillende eigenschappen. Managers hebben te maken met ingewikkelde situaties, leiders focussen op verandering. Maar succesvolle managers krijgen vaak promotie tot een leidersfunctie. Ben je een goede manager? Word dan geen leider. Je zult er niks van bakken.” (Roger Delves, Dean of Ashridge Degree Programs, Hult International Business School)

Over personal branding

9. “Wat maakt jou jou? Als je geen personal branding hebt, zullen mensen je neerzetten als een stereotype of zelfs een karikatuur van jezelf. Mensen zullen jouw beste eigenschappen negeren. En je kunt het jezelf niet veroorloven om te worden gezien als een schertsbeeld dat door iemand anders is bedacht.” (Roger Delves, Dean of Ashridge Degree Programs, Hult International Business School)

10. “Werk aan je personal branding. Ontdek wie je bent en bouw al je mentale eigenschappen en praktische vaardigheden daaromheen. Leef elke dag als je merk en zorg vervolgens dat het groter wordt. Zorg voor de ruimte om te groeien, zowel voor jezelf als voor je loopbaan.” (Roger Delves, Dean of Ashridge Degree Programs, Hult International Business School)

Over talen en internationale ervaring

11. “Iedereen spreekt Engels. Al onze medewerkers moeten hun ware ik in het Engels kunnen tonen. Ik raad je daarom ook sterk aan om je Engelse taalvaardigheden te blijven verbeteren.” (Joachim Marciano, Account Manager, Facebook)

12. “Ik had altijd het idee dat ik meer leerde als ik in het buitenland aan het werk was.” (Nishita Dewan, Community Operations Manager, Uber)

13. “Ik moedig mensen aan om internationale ervaring op te doen. En dan hoef je echt niet jarenlang in het buitenland te werken. Ook tijdens kleine projecten en conference calls kunnen je de vaardigheden aanleren die cruciaal zijn voor je volgende baan.” (Louise d’Amécourt, European Sales Optimization Manager, Braintree-Paypal)

Over netwerken

14. “Koester je netwerk. Want de mensen in je omgeving zijn niet alleen belangrijk als je op zoek bent naar een baan, maar ook een geweldige manier om nieuwe mogelijkheden te vinden waarvan je kunt leren.” (Laura Edery, Account Manager, LinkedIn)

15. “Als je aan het netwerken bent, ontvang je door te geven. Misschien niet meteen, maar over een tijdje.” (Matthew Trinetti, Education Director, Escape the City)

16. “Bouw een online netwerk op van influencers en mensen die je fantastisch vindt. Volg ze op social media en beschouw ze als je online mentors. Het is zo’n makkelijke manier om van de beste mensen in jouw vakgebied te leren.” (Narae Kim, Director of Social Media, EF Education First)

En mijn persoonlijke OMG-moment

17. “Als je 120 dingen op Facebook liket, kent Facebook je beter dan dat jouw moeder je kent.” (Narae Kim, Director of Social Media, EF Education First)

Waar wil jij carrière maken?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden