GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 celebs van wie je niet wist dat ze meertalig zijn

10 celebs van wie je niet wist dat ze meertalig zijn

Celebrity’s zijn net zoals wij, nietwaar? Oké, misschien hebben ze een paar (miljard) meer volgers op Instagram, meer veel van hen beseffen net zo goed hoe nuttig het is om een vreemde taal te leren om een completer, vaardiger mens te worden. Hier een aantal beroemdheden die supergoed een tweede taal beheersen en je kunnen inspireren om je studieboeken (weer) op te pakken.

1. Bradley Cooper – Engels en Frans

Oh bonjour, Monsieur Cooper. Nadat hij Chariots of Fire zag en verliefd werd op de taal, maakt Bradley het zijn officiële missie om de vaardigheid “spreekt vloeiend Frans” toe te kunnen voegen aan zijn lijstje van talenten. Hij studeerde vervolgens zes maanden in Aix-en-Provence. Bradley heeft zijn sterke taalvaardigheden al meerdere malen bewezen op de rode loper en maakt indruk op Franstalig publiek door interviews in het Frans te geven. Magnifique!

2. Mila Kunis – Russisch en Engels

Mila is geboren in Oekraïne en haar moedertaal is Russisch. Toen ze op haar zevende naar Los Angeles verhuisde en daar naar school moest, had ze geen andere keuze dan Engels leren – en snel een beetje. Haar Amerikaanse accent klinkt tegenwoordig perfect en hoewel ze amper nog Russisch spreekt, houdt ze haar vaardigheden op peil door met haar ouders te kletsen. Gewoon voor het geval dat ze Justin Timberlake moet verdedigen in een interview met een Russischtalige verslaggever in Moskou (ja, daar zijn beelden van op YouTube).

3. Sofia Vergara – Spaans en Engels

Actrice en model Sofia Vergara groeide op in Colombia en begon haar carrière als presentator van Spaanstalige programma’s in Latijns-Amerika. Maar aangezien ze op school vloeiend Engels had leren spreken, nam ze sindsdien ook veel Engelstalige tv- en filmrollen voor haar rekening (je kent haar als Gloria in Modern Family). Ze haalde de hoogst haalbare score op het Amerikaanse inburgeringsexamen en sloeg Hollywoodacteur Joe Manganiello aan de haak, die menig vrouwenhart sneller doet kloppen.

4. Sandra Bullock – Engels en Duits

Sandy B is tweetalig dankzij haar ouders: ze is het kind van een Amerikaanse legerofficier en een Duitse operazangeres. Tijdens haar jeugd ging ze meerdere malen met haar moeder op tournee in Europa, woonde ze in Duitsland en stond ze nota bene zélf op het podium in een paar Duitse opera’s. Hoewel ze het stiekem eng vindt om Duits te spreken in het openbaar, heeft ze al meerdere keren vloeiend Duits gesproken bij awarduitreikingen en daarmee de harten gestolen van een nietsvermoedend publiek.

5. Mark Zuckerberg – Engels en Mandarijn

Zuck is tegenwoordig een van de succesvolste ondernemers ter wereld. Het is een vrij makkelijke aanname om te denken dat de oprichter van Facebook Mandarijn heeft geleerd omdat het door een miljard mensen wordt gesproken. En oké, zakelijk gezien was het ook een slimme move, maar het was ook een daad uit liefde. Zijn vrouw is namelijk Chinees en Zuckerberg heeft deze ongelooflijk moeilijke taal onder de knie gekregen zodat hij met zijn schoonfamilie (inclusief oma) in diens moedertaal kon spreken. Dát is nog eens romantiek!

6. Natalie Portman – Engels, Spaans, Duits, Japans en Hebreeuws

Welke taal je ook leert, het is altijd indrukwekkend. Dus vloeiend Engels, Spaans, Duits, Japans en Hebreeuws kunnen spreken, maakt VN-ambassadeur en topactrice Natalie Portman tot een serieuze kandidaat voor onze #WCW. Toen ze drie was, verhuisde ze van Jeruzalem naar Amerika. Ze leerde Hebreeuws op school en heeft als volwassene haar meertalige talenten nog verder uitgebreid. Ze is zelfs beroemd om de premières die ze heeft overgeslagen om te kunnen leren.

7. Tom Hiddleston – Engels, Spaans, Frans en Grieks

Deze knapperd is niet alleen een ‘poster boy’ vanwege zijn perfecte Engelse accent, maar hij heeft zelfs zo’n enorm taalgevoel dat Natalie Portman erbij verbleekt. Volgens geruchten spreekt Tom negen talen, maar spreekt hij er ‘slechts’ vier vloeiend: Engels, Spaans, Frans en Grieks. Als hij op reis gaat, wat filmsterren nogal vaak doen, probeert Tom altijd een de lokale taal te spreken of een paar nieuwe zinnen te leren als-ie er nog niet vloeiend in is.

8. Rita Ora – Engels en Albaans

Hoewel Rita al als peuter van Kosovo naar Engeland verhuisde, spreekt ze nog steeds vloeiend Albaans omdat ze die taal nog altijd met haar Kosovaars-Albaanse ouders spreekt. In interviews vertelde Rita er trots op te zijn dat ze een van de weinige Kosovaarse beroemdheden is en dat ze echt haar best doet om de taal in haar leven te houden. Ze springt op de bres voor haar cultuur en zal die nooit loslaten, hoe populair haar muziek ook is.

9. Colin Firth – Engels en Italiaans

Ook als hij niet op het scherm te zien is, is Mr Darcy een typische romanticus. Hij leerde Italiaans om indruk te maken op zijn vrouw Livia Giuggioli en haar familie en heeft zich laatst ingeschreven voor het Italiaanse staatsburgerschap. Hij heeft toegegeven dat aan zijn accent nog wel wat te schaven valt. Toch denkt hij dat hij waarschijnlijk wel in een Italiaanse film zou kunnen spelen, mits het om een rol gaat van een Engelsman die Italiaans spreekt…

10. Sandra Oh – Koreaans, Engels, Frans en Spaans

Gezien haar Koreaanse ouders en haar jeugd in het Canadese Ottawa zal het je niet verbazen dat Sandra al van kind af aan een meertalig leven leidt. Maar ach, waarom zou je in een land dat een grote Franstalige populatie herbergt, stoppen met het leren van talen als je eenmaal Engels en Koreaans spreekt? Nadat ze de taal van de liefde heeft geleerd toen ze naar de toneelschool in Montreal ging, heeft ze sindsdien ook het Spaans in de vingers gekregen en doet ze ons allemaal een beetje verbleken met al haar taalkennis.

Ben jij klaar voor een nieuwe taal?Lees verder
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer