GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

24 uur in het (bijna) altijd zonnige San Diego

24 uur in het (bijna) altijd zonnige San Diego

Het regent bijna nooit in San Diego (het is er 266 dagen per jaar zonnig). Sterker nog, de zon symboliseert deze kuststad. Locals dragen bijna niets anders dan slippers, korte broekjes en T-shirts. Zelfs de professionals zien er uit alsof ze naar het strand gaan. Verder is bijna alles wat tof is om te doen in San Diego buiten. Heerlijk toch? Dus gooi het dak van je auto open, smeer wat zonnebrand crème op en zet je Ray Ban op je neus.

You’re in San Diego!

9:00 uur  Iced coffee to go

De meeste mensen uit San Diego zijn vroeg op, zodat ze voor ze naar school of werk gaan nog een golf kunnen meepakken op hun surfboard. Wij niet, wij zijn net wakker en hebben zin in koffie. We gaan naar Lestat’s Coffee House in Normal Heights en bestellen een koffie to go. Een ijskoffie natuurlijk, want het is super heet buiten!

9:10uur The new normal

Drink je ijskoffie op onder de palmbomen in Normal Heights en geniet van het uitzicht. Vergeet vooral de antiek winkeltjes, platenzaken en muziekcafés niet te checken!

10:00 uur Military might at the pier

San Diego is niet alleen een stad waar het om zon, zee en strand gaat. Het is ook de thuisbasis voor de grootste militaire basis van Amerika. Neem een taxi naar het USS Midway Museum aan de Navy Pier. Hier kun je mooie straaljagers bewonderen, van F14’s tot F4’s. Super indrukwekkend om te zien!

12:00 uur Fish taco’s from a truck

San Diego ligt op ongeveer 30 minuten van de Mexicaanse grens. De Mexicaanse invloeden zul je zeker terug vinden in de stad, vooral in de restaurantjes. Vis-taco’s zijn een uitvinding uit Californië maar met Mexicaanse twist zijn ze pas echt lekker. Er zijn veel foodtrucks met hun eigen versie van de vis-taco, de een nog lekkerder dan de ander!

13:00 uur Surf lessons on Mission beach

Mission Beach is het hart van de ‘SoCal’ surf en strand cultuur. Geef je op voor een surf les in een van de vele surf shops aan de promenade. Geloof me, surfen is een stuk moeilijker dan het er uitziet, maar als je het eenmaal onder de knie heb zul je het euforische gevoel van riding a wave nooit meer vergeten.

16:00 uur Power nap on the beach

Surfen is vermoeiend. Je zult deze powernap nodig hebben!

17:00 uur Hang with the sealions in LA JOLLA

La Jolla is een van de mooiste en duurste buurten in San Diego. Ga naar the Childrens Pool cove, waar alle zeeleeuwen en zeehonden liggen te relaxen. Neem een selfie met een zeehond en tag je foto met #sealfie.

19:00 uur Sushi by the sea

Reserveer een tafel bij Yumeya Sake House waar je authentieke Japanse gerechten kunt eten terwijl je geniet van heerlijke reggae muziek. San Diego is een echte mengelmoes van allerlei culturen. En de Yumeya Sake house is hier misschien wel het leukste bewijs van.

21:00 uur Club hopping in the Gaslamp

Je zult je handen vol hebben aan het kiezen tussen een van de honderden barretjes en clubs in de historische Gaslamp buurt. Van live jazz tot salsa, je kunt hier alles vinden. Wellicht ook een reden om je slippers in te ruilen voor je fancy schoenen. Sommige clubs hebben namelijk een dresscode.

1:00 uur Admire your tan while brushing your teeth before bed

Dit spreekt voor zich. Slaap lekker!

Ga naar San Diego met EFOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden