GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

20 tekenen dat je een vriend(in) voor het leven hebt gemaakt

20 tekenen dat je een vriend(in) voor het leven hebt gemaakt

Goede vrienden leveren je fantastische herinneringen op, maar de allerbeste vrienden zijn degenen met wie je de nooit-uitgesproken afspraak hebt om de rest van jullie leven samen te zullen lachen. Zij zijn de eersten die je belt als er iets gebeurd is, ongeacht wat. Maar je weet ook dat het niet erg is als je elkaar wekenlang niet ziet: daarna pakken jullie toch gewoon de draad weer op. Studeren in een ander land is een van de beste manieren om nieuwe levenslange vriendschappen te sluiten. Hieronder lees je hoe je weet wanneer je zulke vriend(inn)en voor het leven hebt gevonden.

1. Je voelt je in hun bijzijn zó op je gemak, dat je ze je gekste dromen durft te vertellen. Zelfs die dromen waarin je een gênante crush op een klasgenoot hebt.

2. Jullie zijn regelmatig een uur lang samen aan het lachen, zonder nog te weten wat er nou eigenlijk zo grappig was.

3. Jullie hebben elkaar in het buitenland ontmoet, wat afwijkt van het gewone type vrienden die je al je hele leven kent. Met iemand die om de hoek woont en met wie je al jaren omgaat, houd je gemakkelijk contact, maar bij deze nieuwe vrienden moet je actief moeite doen om vriendschap te sluiten en contact te houden. Door samen spannende nieuwe ervaringen te delen, hebben jullie iets wat jullie een leven lang bindt.

4. Ook als slechts één van jullie honger heeft, halen jullie allebei iets te snacken en eten jullie als een keizer.

5. Zelfs als je voor een paar maanden naar het buitenland gaat, voelt het bij terugkomst alsof jullie nooit zonder elkaar zijn geweest.

6. Of beter nog: jullie zijn het perfecte team om samen maandenlang op reis te gaan. De kans is groot dat jullie op hetzelfde type avontuur willen. Maar zelfs als dat niet zo is kun je gewoon eerlijk zijn en weet je dat eventuele daaropvolgende discussies de volgende ochtend toch weer zijn uitgepraat.

7. Jullie zijn partners in crime. Als een van jullie de boel op stelten zet, weet iedereen dat de ander daar op de één of andere manier ook bij betrokken is.

8. Jullie kunnen volledig eerlijk zijn tegen elkaar. Als je op het punt staat de deur uit te gaan in een niet-zo-charmante outfit, dan heeft dit type vrienden er geen enkele moeite mee om dat gewoon te zeggen zodat je niet en plein public afgaat als een gieter.

9. Ze verzinnen het perfecte excuus om chocolade voor je te kopen, of die nieuwe schoenen waar je het al weken over hebt. Ze willen gewoon dat je gelukkig bent en begrijpen dat chocola daarvoor kan zorgen.

10. Zij zijn de eerste die je belt als je serieus advies nodig hebt, en dat is ook andersom het geval.

11. Jouw beeld van het perfecte weekend samen kan uit epische avonturen bestaan, of juist uit de hele dag Netflix bingen in je pyjama. Wat jullie ook doen samen, je weet dat je je zult vermaken.

12. Als jullie in een taal communiceren die niet je moedertaal is, dan mag je die eindeloos oefenen met deze vrienden. Grapjes over jouw uitspraak maken ze alleen als er niemand anders in de buurt is.

13. Je voelt je op je gemak om te huilen in het bijzijn van de ander, aangezien je weet dat die vroeg of laat omgekeerd ook jouw schouder nodig heeft om op uit te huilen.

14. Als je op het punt staat om je ex een berichtje te sturen, of iemand anders die een slechte invloed op je heeft (of allebei), dan steken deze vrienden daar een stokje voor. Ongeacht hoeveel je tegenstribbelt weten zij wat het beste voor je is en zullen ze je altijd helpen.

15. Jullie kunnen telepathisch communiceren. Alleen al de blik in jullie ogen zegt soms meer dan een hele avond kletsen.

16. Ze zullen je altijd en onvoorwaardelijk steunen. Ze liken je Instagram-post, zelfs als dat niet de allerbeste is. En ze zullen nooit een oncharmante foto van je plaatsen, zelfs niet als ze daar zelf echt geweldig op staan.

17. Je kunt je niet voorstellen hoe een leven zonder hem/haar zou zijn. Als jullie oud zijn, vormen jullie samen de Bende van Ellende van het bejaardentehuis.

18. Je vindt het niet eng om zulke vrienden voor te stellen aan je familie. Je weet dat ze met open armen worden ontvangen als een nieuwe broer of zus.

19. Als je een anekdote vertelt aan een groep mensen die bij nader inzien toch niet zo grappig is als je zelf dacht, dan lachen deze supervrienden extra hard ter compensatie voor de ongemakkelijke stilte.

20. Ze liegen en overdrijven enorm (maar overtuigend) als ze een verhaal vertellen, zodat jij daarin een stuk cooler overkomt dan je daadwerkelijk bent.

Ga met EF op reis en maak ook een vriend(in) voor het leven. Vraag de gratis brochure aan.Gratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer