GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

5 dingen die je absoluut moet eten in New York City

5 dingen die je absoluut moet eten in New York City

Er zijn zó veel dingen die ik geweldig vind aan New York City, dat ik het moeilijk vind om ze allemaal op te sommen. Ik bedoel: het is de geboorteplaats van de hiphop, het genre musical komt hier vandaan en de metro rijdt er 24/7. Het is letterlijk “The City That Never Sleeps” en om die reden kun je er ook op elk denkbaar moment eten wat je maar wilt. Dat vind ik zonder twijfel het allerbeste aan New York. Daarom adviseer ik je graag de vijf dingen die je absoluut moet eten in New York, ongeacht het tijdstip.

Bagels

Als je denkt aan een “New Yorkse specialiteit”, dan denken veel mensen aan de klassieke combi van een bagel en een kop koffie. Allebei on the go terwijl je je ’s ochtends gehaast een weg baant door de stad. Zo’n breakfast bagel is simpelweg de beste manier om je dag te beginnen. In New York worden bagels doorgaans heel even gekookt voordat ze worden gebakken, wat resulteert in een chewy binnenkant en een stevige buitenkant. Vergeet het paleodieet dus maar, want een dag geen koolhydraten gegeten (of in elk geval geen NYC-bagel) is een dag niet geleefd.

Een New Yorks stuk pizza

De volgende specialiteit op de lijst is de New Yorkse pizza slice. In de 185.000 pizzatentjes in Lower Manhattan heb je ze al vanaf ongeveer $2,50. Opnieuw heeft het snelle New Yorkse leven een grote invloed gehad op de lokale voedselvoorkeuren: je kunt een stuk pizza binnen vijf minuten al staand en zonder bestek opeten. Maar doe voorzichtig, want tomatensaus en vet hebben een bijzonder onprettige aantrekkingskracht op pas gewassen witte T-shirts.

Arepas

New York is een smeltkroes van culturen, talen en industrieën en het is vast geen verrassing dat je al die invloeden terugziet in het eten. De arepa is afkomstig uit Latijns-Amerika en is tegenwoordig een rotsvast onderdeel van het New Yorkse dieet. Arepa-broodjes zijn gevuld met zachte, zoute witte kaas, gehakt, zwarte bonen en banaan en hebben het ideale formaat om – je raadt het al – onderweg op te eten.

Adjarian khachapuri

Om maar bij de multiculturele gerechten te blijven: dit smakelijke Georgische (zoals het land, niet zoals de Amerikaanse staat) hapje is verkrijgbaar bij Cheesboat Brooklyn en is eigenlijk precies wat de naam van de bistro al zegt: een bootje van kaas. Het is kaasbrood met een topping van ei, een kuipje boter en nog veel meer overheerlijks. Pas op: vraag maar niet hoeveel calorieën erin zitten.

Doughnut grilled cheese

Ja, dat lees je goed: de grilled cheese donut is een geweldig huwelijk dat het beste van een gegrild kaasbroodje en het beste van een donut samenbrengt. Daar weet iedereen wel raad mee. Iets Amerikaanser bestaat er niet. En aangezien culturele onderdompeling het ultieme doel van reizen is, moet je dit minstens één keer hebben geprobeerd. Ja toch? Ja joh! Je vindt deze heerlijke snack in Clinton Hall. En geen dank hoor

Wil je deze snacks proeven terwijl je Engels leert?Ga studeren in New York
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden