GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

5 dingen om te doen in New York met een beperkt budget

5 dingen om te doen in New York met een beperkt budget

Het is geen geheim dat wonen in of reizen naar New York aan de dure kant kan zijn, wat ontmoedigend kan zijn voor studenten.

Het goede nieuws is echter dat sommige van de beste dingen om te doen in New York super goedkoop of zelfs gratis zijn. Mensen kijken in Central Park, de Brooklyn Bridge oversteken en over de High Line dwalen zijn typische New Yorkse must-do's. Bovendien vind je de meeste avonden gratis evenementen, optredens, lezingen en comedy-avonden op locaties in de stad.

Maar we willen graag een paar minder bekende tips met je delen die je bezig houden én je portemonnee tevreden houden.

Dus bekijk deze vijf dingen om te doen in New York met een beperkt budget.

1. Neem de Staten Island-veerboot

De Staten Island-veerboot verbindt Staten Island met Manhattan en biedt tijdens de gratis reis van 25 minuten een indrukwekkend uitzicht op het Vrijheidsbeeld. Stap net voor zonsondergang aan boord en pak een plekje aan de voor- of achterkant van de boot voor het beste uitzicht op Lady Liberty en de oogverblindende skyline. Je kunt zelfs je eigen drankjes en snacks nemen en onderweg picknicken.

De Staten Island Ferry bevindt zich op 4 Whitehall Street, New York en vaart 24/7.

2. Woon een opname van een live tv-programma bij

Je hoeft niet naar Hollywood om een kijkje te nemen in de Amerikaanse showbizz. Populaire tv-shows zoals Saturday Night Live, The View en de Late Show worden allemaal live opgenomen in New York en bieden gratis kaartjes voor toeschouwers.

Je kunt je online registreren om te zien welke shows elke week beschikbaar zijn en je aanmelden voor shows die je leuk vindt. Sommige zijn gemakkelijker om binnen te komen dan andere, zoals SNL die een jaarlijkse loting heeft, waar je je hier voor kan registreren.

3. Films onder de sterren

Pak wat snacks, een picknickdeken en een jas en ga naar Bryant Park in het hart van Midtown om een film te kijken onder de sterrenhemel. Elke zomer loopt het park vol met locals en toeristen om klassiekers, nieuwe releases en culthits te bekijken. De poorten gaan om 17.00 uur open en de film begint om 20.00 uur, dus we raden aan om vroeg aanwezig te zijn om een goed plekje op het grasveld te bemachtigen.

New York Parks organiseert de hele zomer ook openluchtfilmavonden in lokale parken in alle vijf stadsdelen. De meeste vertoningen zijn gratis, hoewel voor sommige een kaartje nodig is. Zoek een park bij jou in de buurt en check hier het programma.

4. Chelsea-kunstgalerijcrawl

Ga naar Chelsea en dompel jezelf onder in de wereld van kunst tijdens een galerijcrawl. Meer dan 200 galerijen zijn samengebracht binnen een paar blokken aan de westkant van Manhattan. Neem zonder toegangsprijzen de tijd om door werken van nieuwe en opkomende kunstwerken te bladeren en misschien spot je zelfs de volgende Andy Warhol. Veel galerijen organiseren speciale openingsavonden op donderdag, met nieuwe werken en gratis wijn en kaas voor bezoekers - het ultieme gratis avondje uit.

5. Geocachen

Als speuren naar aanwijzingen en het oplossen van raadsels meer jouw stijl is, zorg er dan voor dat je geocaching op je lijst zet. Geocaching is een wereldwijde schattenjacht waarbij mensen zoeken naar verborgen voorwerpen zoals bussen of dozen (ook wel caches genoemd) met behulp van GPS-aanwijzingen van een app. Miljoenen geocaches zijn over de hele wereld verborgen, waardoor het een leuke activiteit is om te doen tijdens het reizen, en New York City zelf heeft er meer dan 2000. De extra uitdaging om onopvallend te zijn in een stad met 8 miljoen maakt het extra leuk. Je kunt de app gratis downloaden en naar een aantal populaire geocaches zoeken, of betalen om te upgraden om ze allemaal te zien. Je weet nooit wat je onderweg tegenkomt.

Verbeter je Engels in New YorkOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer