GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

5 Vakantiebestemmingen die geweldig zijn als woonplaats

5 Vakantiebestemmingen die geweldig zijn als woonplaats

Denk je op vakantie weleens “Oh man, ik zou echt wel kunnen wennen aan een leven hier”? Droom je er dan van het hele jaar door van dat uitzicht op zee te kunnen genieten? Dat snappen we. Er zijn talloze steden die twee vormen van aantrekkingskracht hebben: zowel een idyllische, spannende omgeving die perfect is voor vakantiegangers, als al het andere wat een stad nodig heeft om er prettig te kunnen wonen.

Onthoud goed: geweldige steden zijn doorgaans niet alleen geschikt voor vakanties. We hebben hieronder vijf fantastische steden op een rij gezet die ook ideaal zijn als vaste woonplaats. Disclaimer: na het lezen van deze blogpost ga je waarschijnlijk je paspoort zoeken (en overweeg je je baan of opleiding op te zeggen).

1. San Diego, Verenigde Staten

Ben je op zoek naar zon, strand en surfen, dan is San Diego aan de Amerikaanse westkust de perfecte plek voor een paar relaxte vakantieweken. Maar wie zegt dat zo’n chille levensstijl alleen geschikt is voor vakanties? San Diego heeft alles wat je nodig hebt voor een stressvrij leven. Voeg je bij de groep Zuid-Californiërs die yoga doen op hun paddleboard, eet downtown een authentieke Mexicaanse maaltijd en ga in het weekend hiken in de bergen of ontdek bijzondere wijnboerderijen. Omdat het hier het hele jaar door goed weer is, leer je in no-time uitstekend surfen. Enne, vistaco’s for life!

2. Miami, Verenigde Staten

Zorg dat de coolste strandtenten jouw stamkroeg worden en verover een plek in de hippe bevolking van Miami. Mede dankzij de eindeloos lange stranden, geweldige winkels en talloze toffe bars om te ontdekken, kun je in Miami het hele jaar door een leven vol lol leiden. Miami is trouwens ook de perfecte uitvalsbasis als je meer stempels in je paspoort wilt verzamelen: met een internationale luchthaven binnen handbereik vlieg je zo naar het Caraïbisch gebied en Zuid-Amerika. Ook de rest van de Verenigde Staten is slechts een korte vlucht van je vandaan: je kunt bijvoorbeeld binnen drie uur brunchen in New York…

3. Vancouver, Canada

Zoals Vancouver zijn toeristen een actieve vakantie te bieden heeft, biedt het zijn inwoners een supergezonde, good-for-you-lifestyle. Houd je adrenalineniveau op peil met de eindeloze sport- en outdoormogelijkheden, ongeacht het seizoen: van skiën en mountainbiken tot hiken, kajakken, zeilen en walvissen spotten. De locals zijn ongelooflijk vriendelijk (typisch Canada) dus je weet van tevoren dat je je hier welkom zult voelen, zelfs direct na aankomst al. Of je nu een paar maanden, een jaar of zelfs langer in Vancouver wilt blijven: je lichaam en geest zullen je dankbaar zijn.

4. Sydney, Australië

Cultuurfanaten hebben het altijd razend druk in Sydney. Dankzij de bomvolle agenda van het Opera House en de jonge, levendige kunst- en muziekwereld kun je hier altijd iets cools meemaken. Je kunt werkervaring opdoen in verschillende creatieve, innovatieve en vooruitstrevende branches en dankzij de topstranden vlakbij kun je na je werk naar zee gaan om het maximale uit de warme avonden te halen. Of sta juist eens vroeg op om een paar golven te pakken voordat je aan de slag gaat. Deze stad, waarin je je slippers het hele jaar door kunt dragen, is bovendien de foodiehemel. Elke maand openen hier nieuwe, unieke restaurants. Zeker als je fan bent van de Aziatische fusionkeuken, is dit jouw plek.

5. Auckland, Nieuw-Zeeland

Je kunt het niet ontkennen: Nieuw-Zeeland is DE poort naar de natuur. Nadat je hebt rondgewandeld bij de haven van Auckland en de cafés en bars heb getest, kun je hier dagen- en zelfs wekenlang de adembenemende landschappen van het Noorder- en Zuidereiland aanschouwen. Je kunt de vulkaantoppen het beste te voet bedwingen, maar de prachtige kustlijn schrééuwt erom per kajak ontdekt te worden. Er zijn meer dan genoeg camping- en glampingmogelijkheden en je bent nooit ver van een afgezonderde plek vandaan voor wat prettige rust en eenzaamheid. Ben je op zoek naar een leven vol mindfulness en welzijn, of wil je gewoon een geweldig Instagram-account hebben, dan is er geen betere plek om op de resetknop te drukken dan in Auckland.

Wonen op jouw fave vakantieplek?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden