GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Nu is het moment: 8 redenen om een vreemde taal te leren

Nu is het moment: 8 redenen om een vreemde taal te leren

Bijna iedereen zou wel een bepaalde vreemde taal willen leren: bij mij staat bijvoorbeeld Japans leren op m’n bucketlist. Maar bijna iedereen heeft ook ontelbaar veel excuses om uit te leggen waarom hij of zij dat nog niet heeft gedaan. Want er was bijvoorbeeld geen pen om het inschrijfformulier in te vullen en zoals je weet heeft een dag maar 24 uur, of zo. Maar binnenkort ga je aan de slag. Volgend jaar. Ja, waarschijnlijk volgend jaar. Kuch.

NU is het moment! Het leren van een nieuwe taal geeft je in feite super powers:

1. Meer zelfvertrouwen, meer plezier

Het leren van een vreemde taal geeft je zelfvertrouwen een boost. Je kunt nieuwe vrienden maken, begrijpt films zonder ondertiteling en kunt zelfs toeristen helpen als ze je de weg vragen. Als je een nieuwe taal leert, zijn complimenten, bewondering en soms zelfs applaus een prettige bijkomstigheid.

2. +1 voor je brein

Als je een nieuwe taal leert, versterk je je hersenen. Je geheugen wordt beter, wat een groot voordeel is als je moet leren voor een toets of je sleutels kwijt bent. Die extra hersenkracht helpt je ook om sneller beslissingen te nemen. Hoe cool is dat?

3. Je kunt de gebaande paden verlaten

Als je een nieuwe taal leert, worden je vakanties veel leuker. Zelfs met basistaalvaardigheden kun je de gebaande paden verlaten en het avontuur van je leven meemaken. Je ontdekt een andere, authentiekere kant van het land en maakt nieuwe vrienden (en kunt coolere foto’s maken om je oude vrienden jaloers mee te maken).

4. Oh la la!

Accenten zijn sexy. Alles klinkt beter als je het met een accent zegt. Je kunt bij wijze van spreken het telefoonboek oplezen en nog steeds schattig klinken. Show je nieuwe taalvaardigheden daarom luid en duidelijk en probeer jezelf uit die parkeerboete te kletsen.

5. Let’s talk

Een taalcursus in het buitenland volgen is niet alleen leuk, maar zorgt er ook voor dat je een enorme groep nieuwe vrienden vanuit de hele wereld maakt. Dankzij social media is het gemakkelijker dan ooit om contact te houden en samen je taalvaardigheden te oefenen (zo wordt huiswerk leuk, toch?).

6. De wereld wacht op je

Een vreemde taal zorgt ervoor dat je in een ander land kunt wonen, werken of studeren. Droomde je er altijd al van om je eigen café in Parijs te openen of toegelaten te worden tot een Amerikaanse universiteit? De taal leren spreken is de eerste stap om die droom te verwezenlijken.

7. Hold on, London; Paris is on the other line

Minstens twee talen spreken zorgt ervoor dat je carrière razendsnel uit de startblokken komt. Een wereldburger zijn die met mensen vanuit de hele wereld kan communiceren, is tegenwoordig cruciaal in onze internationale maatschappij. Oh, en je verdient er een hoger salaris mee. Een tweede taal is dus eigenlijk ‘a gift that keeps on giving’, zoals de Engelsen zeggen.

8. Open-minded + tolerant = fantastisch

Een nieuwe taal helpt je om mensen te begrijpen en de wereld door hun ogen te zien. Je ontdekt een nieuwe manier van leven, ervaart nieuwe gewoonten en beseft dat er meerdere manieren zijn om de was te doen of een feestje te geven. Sommige dingen zijn beter, andere zijn simpelweg anders.

Ontdek de locatie die perfect bij jou past in onze gratis brochure!Bestel nu de gratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer