GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

8 redenen om vóór je dertigste naar Australië te gaan

8 redenen om vóór je dertigste naar Australië te gaan

Iedereen droomt ervan om een tijdje Down Under te gaan om alles te ontdekken wat Australië te bieden heeft. Maar we zijn ook allemaal behoorlijk goed in het bedenken van smoesjes om toch níet in het vliegtuig naar de andere kant van de wereld te stappen. Het is natuurlijk een behoorlijk dure en tijdrovende ervaring, hoe geweldig de stranden er ook zullen zijn.

Maar hoewel Australië voor elk wat wils heeft, lijkt het land wel gemáákt voor jonge, vrije, avontuurlijke geesten. Daarom hieronder acht redenen om je paspoort af te stoffen, je backpack te pakken en naar Australië te gaan vóór je dertigste verjaardag (en alle bijbehorende verantwoordelijkheden op je af komen).

1. Je tijd als twintiger is dé levensfase voor avontuur

Oké, je kunt natuurlijk op elk denkbare leeftijd op avontuur gaan, maar als twintiger beleef je een decennium waarin alles extra spannend en zorgeloos lijkt. En wat is nou de beste plek om je innerlijke avonturier op te zoeken? Australië natuurlijk. Het avontuur hangt hier letterlijk in de lucht (of zit hier in het water). Vraag het de vele skydivers, surfers en duikers maar.

2. Het visum voor 18- tot 30-jarigen

Simpel gezegd: om een Working Holiday Visa te krijgen, moet je onder de dertig zijn. Dit visum is een jaar geldig en geeft je toestemming om in heel Australië flexibele baantjes te zoeken, zoals fruit plukken, oppassen en achter de bar staan. Dit maakt het super makkelijk om nieuwe mensen te ontmoeten en wat geld te verdienen terwijl je rondreist in dit geweldige land.

3. Work, work, work

Als je écht van de gebaande (toeristen)paden af wilt, dan moet je dat doen voordat je leven alleen nog maar om je werk zal draaien. En dat is precies waarom je jaren als twintiger zo bijzonder zijn. Je kunt je carrière nu nog veel makkelijker op pauze zetten dan over een aantal jaar en werkgevers hebben een sterke voorkeur voor werknemers die internationale ervaring hebben opgedaan.

4. Er wacht verantwoordelijkheid op je

Het is veel leuker en makkelijker om een paar maanden op reis te gaan als je je niet druk hoeft te maken over vakantiedagen of de kosten van een retourvlucht naar de andere kant van de wereld voor je hele gezin (want dat is echt duur, vraag het maar aan iemand die kinderen heeft). Iedereen heeft natuurlijk wel íets wat je kan tegenhouden, maar het beste moment voor een leven vol slippers, beachhaar en barbecues is nu.

5. Ga lang en ver weg

Je hoeft je natuurlijk niet te beperken tot Australië. Misschien is het moeilijk om na een bezoek Down Under weer verder te reizen, maar vergeet niet dat je je gap year ook kunt vullen met adrenaline-activiteiten in Nieuw-Zeeland, op de prachtige stranden van Fiji of in de bruisende steden van Zuidoost-Azië. De vluchten duren algauw een paar uur, maar als je toch in deze regio bent moet je natuurlijk wel alles eruit halen wat erin zit.

6. Koala’s

Waarom zou je nog langer wachten met het vasthouden van een knuffelige koala? Serieus: dit is het moment.

7. Vecht mee tegen klimaatverandering

Het Great Barrier Reef is een van de natuurlijke wereldwonderen, maar door klimaatverandering verdwijnt het razendsnel. Australië herbergt een ijzingwekkend hoog aantal prachtplekken die worden bedreigd en het is belangrijk om die op zo’n groen mogelijke manier te bezoeken. Ga daarom liever lang op reis dan kort (zo maak je uiteindelijk minder lange vluchten in een jaar én haal je het maximale uit jouw tijd daar), doneer geld aan een organisatie die bomen plant om jouw CO2-uitstoot te compenseren, zorg dat je altijd op een ethisch verantwoorde manier op ontdekkingstocht gaat en…

8. Meld je aan voor vrijwilligersprojecten

Australië heeft ontzettend veel vrijwilligersprojecten die ideaal zijn voor jonge mensen, zoals het beschermen van het koraalrif, een handje helpen op een festival of vrijwilligerswerk doen op een boerderij. Iets terugdoen voor de cultuur die langzaamaan als de jouwe gaat aanvoelen is niet alleen geweldig, maar levert je ook waardevolle werkervaring voor je volgende carrièrestap omdat je je taal- en praktische vaardigheden er een boost mee geeft.

Taalcursus volgen in Australië?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer