GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

8 tips hoe je de mooiste foto’s maakt tijdens een reis

8 tips hoe je de mooiste foto’s maakt tijdens een reis

“A camera is a save button for the mind’s eye.”

– Roger Kingston

Voor mij gaan reizen en fotografie hand in hand. Slenterend door een nieuwe stad met mijn iPhone in mijn hand of mijn camera om mijn nek leg ik nieuwe herinneringen en momenten vast. Daarnaast is fotograferen voor mij een manier om de wereld met een andere blik te bekijken en om dingen die ik zie te transformeren naar iets nieuws, soms zelfs naar iets onverwachts. Nu, ongeveer 20.000 foto’s na mijn eerste ‘klik’ heb ik hier en daar wel iets geleerd over mijn favoriete hobby. Dit zijn acht tips van mij voor jou, om de mooiste foto’s te maken als je op reis bent.

1. Nooit de deur uit zonder camera

Echt waar, je krijgt er spijt van.

2. Let op je geheugenkaart

Zorg altijd dat je genoeg geheugenkaartjes bij je hebt als je met een digitale camera foto’s maakt. Hetzelfde geldt voor de geheugenruimte op je telefoon. Er is niets ergers dan een volle kaart, net op een perfect fotomoment.

3. Laat de zon het werkdoen

Volg het zonlicht. De lichtval tijdens zonsop- en ondergang zorgen voor prachtige, bijzondere foto’s. Vroeg uit de veren dus!

4. Hello/Salut/Nihao – Leer een lokale begroeting uit je hoofd

Deze tip is vooral handig als je foto’s wil maken van mensen. Als je iemand in zijn of haar eigen taal aanspreekt, is de kans groter dat hij of zij jou je gang laat gaan. Het is überhaupt aan te raden toestemming te vragen als je van iemand een foto wil maken, een glimlach of een knikje volstaat meestal. Onthoud dat het niet in iedere cultuur oké is om foto’s te maken van mensen die je niet kent.

5. Hang rond in lokale cafés

Niets zo inspirerend als mensen kijken in een nieuwe stad. Denk aan actiefoto’s van voorbijgangers op een herfstige zondagochtend in oktober op een terrasje in Parijs. Geweldig!

6. Geen toeristische routes

Vermeid de tour bussen en ga zelf op pad. Ga een middagje zonder kaart op stap en je zal zien dat je de mooiste fotomomenten tegen komt op de meest ongebruikelijke en onverwachte plekken.

7. Neem de tijd

Ga niet slechts op bezoek, maar voel je echt even bewoner van jouw nieuwe stad. Als je ergens een paar weken of zelfs een paar maanden bent, leer je de cultuur en de mensen pas echt goed kennen. Jouw tijd, geduld en waardering hebben hun uitwerking op de kwaliteit van je foto’s.

8. Ieder moment kan perfect zijn

Probeer de standaard zonsondergangen en uitzichtfoto’s te vermijden. Niet dat die niet prachtig kunnen zijn, maar je vindt veel mooiere en originelere fotomomenten op onverwachte plekken. Je kunt je ‘fotografenoog’ trainen deze momenten en invalshoeken te vinden. Het vergt wat oefening, maar zal je foto’s zeker ten goede komen.

Ontdek de locatie die perfect bij jou past in onze gratis brochure!Bestel nu de gratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer