GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Anne – Mijn ervaring in Honolulu

Wees niet bang en ga het avontuur van je leven aan! Tranen met tuiten heb ik gehuild toen ik afscheid moest nemen. Ik heb vrienden voor het leven gemaakt en Hawaii zal altijd een heel speciaal plekje in m’n hart houden.
Anne – Mijn ervaring in Honolulu

Aloha!

Een aantal maanden studeren in Honolulu, het is nog steeds de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Ik heb echt de tijd van mijn leven gehad! Ik was op slag verliefd op het eiland, de sfeer, het klimaat, de ontzettend vriendelijke mensen en niet te vergeten de surfers  ;-). Hawaii is alles wat je je ervan voorstelt en meer. Ik ben zelfs aan het overwegen er opnieuw naartoe te gaan voor mijn stage volgend jaar, omdat ik vreselijke heimwee heb…

Ik was heel erg blij dat ik ervoor had gekozen om mijn reis via EF te boeken. Alles was goed geregeld, er was hele goede begeleiding voorafgaand aan mijn reis maar ook ter plaatse en er werd van alles georganiseerd aan activiteiten en excursies. De school in Honolulu is relatief klein, met gemiddeld 100 studenten, waardoor eigenlijk iedereen elkaar kent en je snel vrienden maakt. Meteen vanaf de eerste dag ging ik eropuit met medestudenten en het duurde niet lang voordat ik me helemaal thuis voelde. Mijn ouders lachten me tijdens een Skype gesprek heel hard uit toen ze vroegen wat ik die dag ging doen en ik antwoorde met: “Oh, gewoon, naar Waikiki Beach”…

Waikiki Beach.

Ik deed de Cambridge examen-voorbereidingscursus. Ik verbleef in de residentie die zich op loopafstand van de school bevond. Ik rolde mijn bed uit, haalde een ontbijtje bij Starbucks onder de school en volgde een paar uur les. Na schooltijd was het eerste wat ik deed mijn lange broek voor een korte wisselen (heerlijk die airco in school) en richting het strand of de stad in om wat te drinken met vrienden!

Op vrije dagen gingen ik vaak het eiland verkennen. Soms huurden we een auto en reden we het hele eiland rond. Naar de famous “North Shore”, waar de allerhoogste golven zijn en je urenlang naar surfwedstrijden kan kijken, naar Hanauma Bay, de mooiste plek waar ik ooit gesnorkeld heb, Pearl Harbor, hiken naar Koko Head of Diamond Head voor de mooiste uitzichten… Ook zijn we een weekend naar een van de andere eilanden geweest, “Big Island” waar we onder andere een (actieve!) vulkaan hebben beklommen en hebben gezwommen bij een Black Sand Beach. Iets wat me altijd bij zal blijven, is de skydive die ik heb gedaan uit een vliegtuig op 1500 meter hoogte. Het gevoel als je een minuut lang een vrije val maakt en vervolgens aan een parachute naar beneden zweeft, boven de stranden van Oahu, onbeschrijfelijk! Maar ook in Honolulu zelf is altijd wat te doen, dus als we een weekend thuisbleven gingen we heerlijk genieten aan het strand, ontbijten bij de fijnste strandtenten, shoppen, stappen of gewoon even naar Yogurtland voor het allerlekkerste ijs!

Skydiven boven de stranden van Oahu.

Tranen met tuiten heb ik gehuild toen ik afscheid moest nemen. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik bijna de hele (24 uur durende) terugreis in het vliegtuig heb zitten huilen. Ik kreeg aan de lopende band zakdoekjes aangeboden van de vrouw die naast me zat, wel heel erg lief… Ik heb vrienden voor het leven gemaakt en Hawaii zal altijd een heel speciaal plekje in m’n hart houden. Het enige wat ik iedereen mee wil geven is dat als je de kans hebt om voor een periode naar het buitenland te gaan, je deze met beide handen aan moet grijpen! Het is een unieke ervaring die je voor de rest van je leven met je mee zal dragen en je hebt er zo ontzettend veel aan. Dus wees niet bang en ga het avontuur van je leven aan! I promise you won’t regret it!

Vertrek net als Anne naar HonoluluOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer