GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Barcelona van boven: de beste manier om de stad te zien

Barcelona van boven: de beste manier om de stad te zien

Barcelona, de plek waar ik woonde en Spaans studeerde, heeft een speciaal plekje in mijn hart - en ik heb een paar uur besteed aan het zoeken naar de beste plekken om er in één keer zoveel mogelijk van te zien. Mijn conclusie? Verreweg de beste manier om Barcelona te zien (en je te oriënteren) is van bovenaf. Van torens tot bergen, er zijn genoeg plekken waar je kunt genieten van adembenemende 'vistas' (dat is Spaans voor 'uitzichten'). Pak je camera en bekijk mijn volledige lijst:

La Sagrada Familia

Deze beige gigant is waarschijnlijk het beroemdste gebouw van Barcelona en biedt een spectaculair uitzicht over het omringende stadslandschap. Neem de lift naar de top van de toren en bereid je voor om je mond open te doen vallen.

Teleférico del Puerto

Het mag dan wel oud zijn, maar dit stadsmonument is moeilijk te overtreffen als het gaat om het uitzicht over de stad. Het ligt direct aan het water en je hebt een panoramisch uitzicht over de stad terwijl je door de lucht vliegt. Het is zeker het proberen waard - kijk alleen niet naar beneden.

Montjuïc

Als je de moed hebt om de Teleférico del Puerto over de haven te nemen, dan leg je halverwege de Montjuïc aan. Deze berg, waar in 1992 de Olympische Spelen werden gehouden, stort zich aan de ene kant in zee en loopt aan de andere kant schuin af naar de stad. Geniet van wat rust en geniet van het uitzicht over de stad en de stranden die zich tot aan de horizon uitstrekken.

Mount Tibidabo

Bekijk het van beneden in de stad en beklim het voor een ongeëvenaard uitzicht - de Tibidabo berg is een locatie die je echt moet bezoeken voordat je deze mooie stad verlaat. Je kunt hem met de bus bereiken en een van de hardloop- of wandelroutes op de berg proberen. Er is ook een pretpark op de top dat waarschijnlijk leuker is dan hardlopen.

Hotel W Barcelona

Hotel W ligt aan het water naast het strand van Barceloneta en is waarschijnlijk de chicste plek op mijn lijst. Het is ook het duurste - met een dresscode die daarbij past. Toch heb je hier een van de beste uitzichten van de stad, dat je direct aan de rand van de glorieuze Middellandse Zee plaatst. En er is ook eten en drinken verkrijgbaar.

Park Güell

Dit is een van de bekendste fotoplekken van de stad. Park Güell biedt een indrukwekkend uitzicht over Barcelona vanaf de vele met palmbomen omzoomde uitkijkpunten en je kunt er zelfs je hart ophalen dankzij de eclectische muzikale artiesten die het park elke dag vullen. Danspasjes zijn niet inbegrepen.

Bunkers del Carmel

Deze geheime plek is beroemd bij de plaatselijke bevolking en biedt adembenemende uitzichten. Je komt er met de bus: stap uit bij de halte Turó de La Rovira en beklim het pad over de heuvel om bij de betonnen 'bunkers' te komen die om de heuvel heen staan. Het is er misschien wat ruig, maar het is verreweg de coolste plek om Barcelona te zien. Er is zelfs hippe graffiti en alles.

Dus daar is het - mijn overzicht van toplocaties om te genieten van de pracht en praal die Barcelona is. Onthoud: het is altijd de moeite waard om extra inspanning te leveren voor een fantastisch uitzicht. Veel reisplezier!

Wil jij met EF naar Barcelona?Kom Spaans leren!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Wil je een taal in het buitenland leren? Bestel een gratis EF brochure.

Lees meer