Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Battle of the beach destinations: San Diego of Miami?

Battle of the beach destinations: San Diego of Miami?

Als je zin hebt in fun in the sun met je voeten in het zand, dan horen San Diego (Californië) en Miami (Florida) echt op je verlanglijstje te staan, zeker als je fan bent van Amerika. Beide steden hebben prachtige stranden, zon in overvloed, heerlijk eten en onwijs veel bezienswaardigheden en dingen te doen. Als je moet bepalen waar je een weekend/week/maand of een heel jaar naartoe gaat, kan dat dus een bar lastige keuze zijn. Maar geen zorgen: ik heb deze handige handleiding voor je samengesteld waarmee je een extra weloverwogen keuze kunt maken.

Het weer

Californië is doorgaans droger en Florida staat bekend om z’n luchtvochtigheid. In San Diego is de gemiddelde temperatuur 18 graden Celsius (maar vergeet niet dat daar ook de wintertemperaturen in meegerekend zijn) en in Miami 25 graden. De gemiddelde regenval in San Diego is 26,4 centimeter per jaar, en in Miami is dit 1,57 meter. Verder heeft San Diego gemiddeld 2958 uur zon per jaar, en Miami 2903.

Al met al: wat heeft je voorkeur? Luchtvochtigheid en springerig haar, of lagere temperaturen en een perfect kapsel? Wat maakt het eigenlijk uit, je hebt op beide plekken prachtige stranden…

Sport

Als een Amerikaan aan zijn of haar hart wordt geopereerd, treffen de chirurgen daar een enorme liefde voor sport in aan. Met name een passie voor basketbal, American football en honkbal. En geen reis naar de VS is compleet zonder een sportwedstrijd te hebben bijgewoond. Wat dat betreft wint Miami het echt van San Diego. Al kun je in San Diego prima de honkballers van de San Diego Padres aanmoedigen, maar ook rugby- en ijshockeyteams. Helaas zijn de Chargers (de American footballclub) en de Clippers (de basketballers) van San Diego naar Los Angeles verhuisd…

Miami daarentegen is de thuishaven van de Miami Dolphins (American football), Miami Heat (basketbal), Miami Marlins (honkbal) en de Florida Panthers (ijshockey). Verder zal het uitbreidingsteam van de Major League Soccer, onder leiding van David Beckham, binnenkort neerstrijken in Miami. Ja, dé David Beckham.

Food

Zowel San Diego als Miami is een smeltkroes van culturen en etniciteiten, maar beide steden zijn sterk beïnvloed door de kruidige Latijns-Amerikaanse keuken. In Miami kun je bijvoorbeeld Colombiaanse en Venezolaanse arepas eten, Cubaanse café con leche drinken met toast, of Peruaanse ceviche en Mexicaanse chicharrones bestellen: gefrituurde varkenshuid die je los of in een taco kunt eten. Ben je in een avontuurlijke bui, dan kun je ook een keer voor de lokale gator bites of de frog legs gaan. Ja, dat lees je goed: krokodillen en kikkers!

In San Diego hoef je eigenlijk maar één ding te eten, namelijk vistaco’s, zó lekker zijn die. Maar daarnaast kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld carne asada-frietjes, kreeftrollen of Koreaanse barbecue, maar waag het niet mensen te vertellen dat je naar San Diego bent geweest zonder die vistaco’s te eten. Dat zou echt niemand moeten doen.

De omgeving

Als je graag even iets anders wilt zien dan San Diego, dan heb je een paar mogelijkheden. Steek bijvoorbeeld de Mexicaanse grens over om van het goedkope leven in Tijuana te genieten, of rijd ongeveer een uur naar het noorden om celebs te spotten, te hiken naar de beroemde Hollywood-letters of te winkelen op Rodeo Drive in Los Angeles. Of pak eens het vliegtuig en sta na een korte vlucht al in Sin City, oftewel Las Vegas.

Vanuit Miami kun je naar het noorden gaan om Disney World te bezoeken, of in het Epcot Center in een paar uur tijd de hele wereld zien. Nog iets verder noordelijk kun je naar Daytona Beach om daar de Daytona 500 bij de wonen, een jaarlijkse NASCAR-motorrace (veel Amerikaanser dan dit wordt het niet). Of ga juist naar het zuiden, naar Everglades National Park, om krokodillen en zeekoeien te zien. En mocht je besluiten dat het zwemmen met varkens op je bucketlist staat: ook de Bahama’s liggen vlakbij…

Muziek

Tot slot: om in de juiste sferen te komen, moet je de juiste muziek aanzetten. Voor San Diego moet je naar het nummer “San Diego Serenade” van Tom Waits luisteren, en voor Miami raden we je mijn persoonlijke favoriet “Miami” van Will Smith aan. Can y’all feel that?

Ook naar San Diego of Miami?Ga op taalreis met EF!

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen