GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 boeken voor Engelse studenten die ervoor zorgen dat je van lezen gaat houden

10 boeken voor Engelse studenten die ervoor zorgen dat je van lezen gaat houden

“Als je niet van lezen houdt, heb je nog niet het juiste boek gevonden.” – J.K. Rowling

Lezen in een andere taal is voor velen een droom. Het vergt doorzettingsvermogen en geduld, maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt, gaat er een hele nieuwe taalwereld open en zal je woordenschat snel uitbreiden

Als je net begint met Engels lezen, is een kinderboek of een stripboek een geweldige manier om mee te beginnen. Je krijgt snel het vertrouwen dat je nodig hebt om naar het volgende niveau te gaan. Dan wil je misschien de 'English Readers'-versies van romans bekijken die zijn herschreven in iets eenvoudiger Engels.

Als je klaar bent om aan een echte Engelse roman te beginnen, is het belangrijk om een genre en thema te kiezen dat je echt leuk vindt. Dit houdt je gemotiveerd, waardoor het gemakkelijker wordt om de uitdaging van het lezen in een andere taal aan te gaan.

Dus bekijk onze lijst met top tien boeken voor het leren van Engels, die zijn aanbevolen door een echte boekenwurm! Ze variëren in genre, lengte en thema, maar het zijn allemaal geweldige verhalen waardoor je verliefd wordt op lezen.

1. The No.1 Ladies’ Detective Agency van Alexander McCall Smith

Detective romans zijn een geweldig genre om te proberen, omdat ze je aandacht vasthouden. We houden van boeken van Alexander McCall Smith omdat de taal relatief eenvoudig is, de verhalen altijd aangrijpend zijn en de personages hilarisch zijn! Als je van dit eerste boek houdt, zijn er nog veel meer in de serie om je op de been te houden.

2. The Fault in Our Stars van John Green

Romantisch, geestig en humoristisch, maar toch erg verdrietig, dit is een boek voor de hopeloze romantici. Volg het liefdesverhaal tussen Hazel en Augustus die elkaar ontmoeten bij een kankerhulpgroep voor tieners. De taal is jeugdig en scherp, waardoor het een boeiende en levendige lezing is, en je zult waarschijnlijk een aantal nieuwe metaforen leren!

3. Harry Potter van J.K. Rowling

Harry Potter-boeken zijn geweldig voor Engelse studenten, omdat Rowling geen ingewikkelde grammatica of woordenschat gebruikt, zodat je het grootste deel van het verhaal kunt begrijpen. Of als je de boeken al in je moedertaal hebt gelezen, dan zul je Harry Potter makkelijker en ontspannen vinden om te lezen. Het eerste boek is niet heel lang, dus het is een goed boek om te beginnen met je Engelse leesvertrouwen op te bouwen.

4. The Thursday Murder Club van Richard Osman

Dit hilarische boek volgt een groep gepensioneerden die graag onopgeloste misdaden onderzoeken. Het is grappig, luchtig en de authentieke Britse dialoog voelt echt alsof je naar je oma luistert.

5. Nine Perfect Strangers van Liane Moriarty

Deze bestseller speelt zich af in een luxe gezondheidsretraite op het Australische platteland, waar negen vreemden samenkomen om hun problemen aan te pakken, maar uiteindelijk met veel nieuwe problemen worden geconfronteerd. Met veel dialoog tussen de personages is het een prima manier om te wennen aan de typisch Australische manier van spreken. Het is sindsdien veranderd in een tv-programma, dus als je het boek eenmaal hebt uitgelezen, kun je altijd nog de serie kijken.

6. Eleanor Oliphant is Completely Fine van Gail Honeyman

Grappig, ontroerend en hartverwarmend, dit populaire boek is het verhaal van een gewone kantoormedewerker die een erg saai en routineus bestaan leidt, overlevend op diepvriespizza. Het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van Eleanor, terwijl zij probeert zich te verbeteren en aan te passen. Dit boek zal je alle emoties laten voelen, waarna je hoopt dat het niet eindigt.

7. Daisy Jones & the Six van Taylor Jenkins Reid

Volg het wervelende leven van de zangeres Daisy Jones en haar bandleden terwijl ze het verhaal vertellen van hun roem als rocksterren. Geschreven in een unieke interviewstijl, maakt dit het verhaal boeiend, intrigerend en een geweldige manier om te leren door middel van dialoog. Een must-read voor muziekliefhebbers!

8. The Editor van Steven Rowley

Een mix van de Amerikaanse geschiedenis en een moderne verhaallijn. Dit ontroerende boek vertelt het verhaal van een worstelende auteur die uiteindelijk wordt opgepikt door een redacteur - en het is niemand minder dan first lady Jackie Kennedy Onassis. Je zult verliefd worden op de personages en de taal is mooi en lyrisch. Je zou tegen het einde zelfs een traan of twee kunnen laten!

9. The House on Mango Street van Sandra Cisneros

Dit boek wordt vaak bestudeerd in Engelse lessen op scholen en universiteiten in de Verenigde Staten. Het vertelt het verhaal van een 12-jarig Mexicaans-Amerikaans meisje dat opgroeit en zich aanpast aan het leven in de VS. Met slechts 103 pagina's en korte verhalen, is de dagboekstijl van schrijven een eenvoudige taal, en je leert gemakkelijk de dagelijkse woordenschat, want het komt er veel in voor.

10. James and the Giant Peach van Roald Dahl

Het oudste boek in onze lijst, maar de eenvoudige maar slimme verhaallijn maakt dit een geweldig boek voor alle Engelse niveaus. Eenvoudige grammatica en woordenschat maken het voor lezers gemakkelijk om te lezen zonder een woordenboek te hoeven pakken. Als je dit boek uit hebt, probeer dan de andere boeken van Dahl, The Fantastic Mr Fox of Charlie and the Chocolate Factory.

Verbeter je Engelse skills in het buitenlandOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer