GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De 10 beste boeken om Engels te leren

De 10 beste boeken om Engels te leren

Hoewel iedereen tegenwoordig de hele dag naar z’n smartphone tuurt, heeft het lezen van een boek nog steeds echt z’n charmes. En voor wie snel Engels wil leren, is het ontzettend nuttig als je dat in die taal doet. Ik ben zelf Spaanstalig opgevoed, maar heb al jaren een passie voor Engels leren. Mijn geheim om je taalniveau snel op te krikken? Lees veel Engelse romans (en als je die uit hebt, nog een paar). Om je boeken aan te kunnen raden die leerzaam op taalgebied zijn EN ook inhoudelijk ontzettend interessant, heb ik verder gekeken dan de usual suspects en dit lijstje voor je opgesteld.

Veel lees- en leerplezier!

1. 40 RULES OF LOVE (DOOR ELIF ŞAFAK)

“Every true love and friendship is a story of unexpected transformation. If we are the same person before and after we loved, that means we haven’t loved enough.”

Deze roman verandert niet alleen je Engelse taalniveau, maar je hele leven. Het is op dit moment mijn favoriete boek. Het is prachtig geschreven en de Penguin-editie zorgt ervoor dat zelfs relatieve beginners het verhaal en de diepere betekenis ervan goed kunnen begrijpen. Als je geïnteresseerd bent in spiritualiteit, is dit boek jouw ding.

2. HOW TO BE A WOMAN (DOOR CAITLIN MORAN)

“Why on earth have I, because I’m a woman, got to be nice to everyone?”

Vergis je niet: dit boek is geen typisch feministisch manifest. Caitlin Moral is een krachtige, steengoede schrijver die geen blad voor de mond neemt. Dit boek is ideaal als je Amerikaanse straattaal wilt leren, een hekel hebt aan het patriarchaat (zoals elke goede feminist hoort te hebben!) en tijdens het lezen ook nog een beetje wilt lachen.

3. THE PERKS OF BEING A WALLFLOWER (DOOR STEPHEN CHBOSKY)

“So, this is my life. And I want you to know that I am both happy and sad and I’m still trying to figure out how that could be.”

Dit boek is het verhaal van een slimme, sociaal onhandige tiener die moet omgaan met mentale problemen en zijn plek in de wereld probeert te vinden. Als je graag wilt teruggaan naar je middelbareschooltijd en je kennis van typische jongerentaal wilt vergroten, moet je dit boek zeker lezen.

4. DEAL BREAKER (DOOR HARLAN COBEN)

“Acceptance of the inevitable, a sign of a wise man.”

Dit is mijn favoriete crime fiction-serie. Myron Bolitar, een gepensioneerde basketbalprof, lost misdrijven op met zijn excentrieke beste vriend Windsor “Win” Horne Lockwood III. Dit boek staat bomvol mysteries (het is niet voor niets een crimeboek) en sportjagon. Waarschuwing: als jij zo’n type bent dat een boek niet meer kan neerleggen zodra je erin bent begonnen, dan moet je hier misschien maar uit de buurt blijven.

5. TREASURE ISLAND (DOOR ROBERT LOUIS STEVENSON)

“Yo ho ho and a bottle of rum”

Dit boek behoeft geen introductie. Het is een echte klassieker, inclusief piraten, zeemannen en avonturen. Het is een geweldige manier om je vocabulaire mee uit te breiden, zeker als je van reizen houdt.

6. A THOUSAND SPLENDID SUNS (DOOR KHALED KHOSSEINI)

“Marriage can wait, education cannot.”

Verhaallijnen zoals in dit boek kun je zelden tegen. Je wordt ondergedompeld in de levens en ontberingen van Miriam en Laila, die met veel moeite een toekomst proberen te vinden in Kabul. Voor de meeste lezers is het Engels eenvoudig genoeg, maar nog steeds prachtig en uitdagend. Bovendien heeft dit geweldige verhaal hoofdpersonen die je nooit meer vergeet.

7. PRIDE & PREJUDICE (DOOR JANE AUSTEN)

“I could easily forgive his pride, if he had not mortified mine.”

Jane Austen’s Pride & Prejudice is ook zo’n klassieker. Hoewel het taalgebruik niet al te makkelijk is, is dit een geweldige keuze voor wie van een uitdaging houdt. En over uitdagingen gesproken: probeer maar eens om níet verliefd te worden op de hoofdpersonen. Vooral op Mr. Darcy.

8. TO KILL A MOCKINGBIRD (DOOR HARPER LEE)

“You never really understand a person until you consider things from his point of view… Until you climb inside of his skin and walk around in it.”

Dit meesterwerk van de Amerikaanse literatuur helpt je om de geschiedenis van de Verenigde Staten beter te snappen. Men zegt dat je een cultuur alleen kunt leren begrijpen via de taal. Iets voor jou?

9. ORIENTALISM (DOOR EDWARD SAID)

“From the beginning of Western speculation about the Orient, the one thing the orient could not do was to represent itself.”

Dit is een boek voor de slimmeriken onder ons, die graag verder kijken dan alleen de stereotypes. Als je Engels al op gevorderd niveau is, is dit een boek van onschatbare waarde. Het helpt je om de wereld en de manier waarop wij elkaar zien te begrijpen en is een geweldig onderwerp om een gesprek over te beginnen, zeker in het Midden-Oosten.

10. TWILIGHT (DOOR STEPHENIE MEYER)

“And so the lion fell in love with the lamb…”

Dit is misschien niet een titel die je zou verwachten op de tiende plek van dit lijstje, maar omdat dit het eerste boek is dat ik in het Engels heb gelezen, heeft het een speciaal plekje in mijn hart. Ik kan het iedereen absoluut aanraden. Het verhaal is vermakelijk en het Engels eenvoudig genoeg. Don’t judge a book by it’s movie.

Meer tips om snel Engels te leren!Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden