GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De 7 beste weekendtrips naar Engeland

De 7 beste weekendtrips naar Engeland

Er zijn zó veel prachtige plekken in Engeland, dat je wel gek zou zijn als je maar op één locatie zou blijven tijdens een bezoek aan Groot-Brittannië. Van eeuwenoude steden tot mooie stranden en culinaire hotspots: we hebben de zeven beste bestemmingen voor een weekend trip of korte vakantie voor je geselecteerd.

1. Get lost in London

Een reis naar Engeland is niet compleet zonder een bezoek aan de hoofdstad. Londen is het levendige, stralende middelpunt van Groot-Brittannië, vol cultuur, geschiedenis en toeristische attracties die wereldwijd bekend zijn. De Big Smoke is even hectisch als bruisend en daarmee precies een van de plekken die Londen zo charmant maken. Vergeet je camera niet, want deze stad is ideaal om foto’s te maken: van Buckingham Palace, de Big Ben, het London Eye en Trafalgar Square, allemaal op loopafstand van elkaar. De Tower of Londen, Hyde Park en alle wereldberoemde musea zijn slechts een kort ritje in de Tube bij je vandaan. En de geweldige winkels en de Britse keuken van wereldklasse? Daar zouden we wel een heel artikel aan kunnen wijden….

2. Take to the water in Oxford

Heb je Londen in je opgezogen en de Tube ontdekt? Dan is het misschien tijd voor een verandering van locatie. Oxford ligt slechts een uurtje treinen van Londen vandaan, maar is een wereld van verschil. De beste manier om deze oude studentenstad te leren kennen is in een traditioneel houten bootje op de rivier. Je hebt hier geen peddels voor nodig, maar gebruikt een grote stok om vooruit te komen. ‘Punten’ heet dit. Ik beloof het: echt een fantastische ervaring.

3. Be beside the seaside in Brighton

Brighton is het mekka voor alles wat stylish is. Dit kustplaatsje trekt al jarenlang de young & cool aan. Ga shoppen in The Lanes voor vintage kleding en tweedehands boeken en platen. Haal wat lokale producten voordat je in een lokale bakkerij-slash-café plaatsneemt achter een kop dampende koffie en een plak heerlijke cake. Nadat je de kunstgalerieën hebt bezocht, een foto van het prachtige Brighton Pavilion hebt gemaakt en de onderwaterwezens in Sea World hebt bekeken, slenter je wat over strand en ontdek je de iconische pier. Pas daar alleen op voor de voedsel-stelende meeuwen!

4. Get charmed by Cambridge

Geen tijd gehad om te gaan punten in Oxford? Geen paniek: ook in Cambridge vind je een rivier vol bootjes om de stad in stijl te ontdekken. Proef van de academische sfeer op het prestigieuze Cambridge University, dat de hele stad als zijn campus gebruikt. De in totaal 31 faculteiten liggen verspreid over de stad, verstopt in pittoreske gebouwen die Cambridge haar typisch Engelse gevoel geven. En ben je daarna klaar voor een kopje thee in een van de knusse theehuizen van de stad?

5. Step back in time in Windsor

Waar gaat de Queen naartoe als ze even genoeg heeft van Buckingham Palace? Windsor, natuurlijk! In dit adembenemende kleine stadje aan de oever van de Theems lijkt de tijd wel stil te hebben gestaan. Het majestueuze Windsor Castle heeft een geweldig groen park en opent zijn deuren voor bezoek, zodat je zelf kunt ontdekken hoe het weekendhuis van de koningin eruit ziet (nee, we verklappen niets). Dankzij de keienpaadjes kun je helemaal om het paleis heenlopen, op weg naar charmante pubs, door de koninklijke winkelstraten en naar de bistro’s aan het water. We weten niet precies hoe de Queen zichzelf trakteert, maar een bezoek aan een fudge-winkel voor de gratis proeverij moet zeker op ieders agenda staan.

6. Sample the best of British in Bristol

In Bristol zijn de klinkerstraatjes omzoomd door eigenaardige theehuizen, hippe brunchcafés en trendy bars. De rivier de Avon stroomt door het hart van Bristol, waardoor indrukwekkende zeilboten voorbij varen terwijl je in het centrum van de stad van je lunch geniet. Een surrealistische ervaring, maar op een goede manier. Bezoek ook de houten dekken van de indrukwekkende SS Great Britain en ga naar de spectaculaire Bristol Cathedral voordat je de zonsondergang bekijkt vanaf de wereldberoemde Clifton Suspension Bridge.

7.  Soak up the sun in Bournemouth

Ontdek de spectaculaire Britse kust tijdens een bezoek aan het elf kilometer lange strand van Bournemouth. Deze schattige badplaats is een van de zonnigste steden van Engeland en de ideale plek om New Forest-ijs te proeven (íemand moet het doen) en wat oh-zo-vettige maar oh-zo-beroemde fish & chips te eten. En surfers: vergeet je wetsuit niet! Dit indrukwekkende kustgebied herbergt Europa’s eerste kunstmatige surf-rif, inclusief adembenemende uitzichten en talloze coole bars en drukke discotheken om van zonsondergang tot zonsopgang te kunnen feesten.

Wil jij goed Engels leren spreken?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer