Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Een taal leren in het buitenland tijdens Corona – Dit zeggen onze studenten

Een

Hier bij EF zetten we ons in om de wereld te openen door middel van educatie en ervoor te zorgen dat leren nooit stopt. Gedurende deze turbulente tijden hebben we uitgebreide veiligheidsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat onze campussen over de hele wereld open blijven. Dankzij onze uitstekende staf en community kunnen studenten van over de hele wereld hun droombestemmingen blijven ontdekken: bonden met medestudenten uit verschillende landen, hun taalvaardigheid oefenen met de lokale bevolking en het ontdekken wat hun bestemmingen te bieden hebben (hallo Malta’s Blue Lagoon!) Hier zijn een paar fragmenten van verhalen van enkele van onze studenten die met ons naar het buitenland zijn gereisd tijdens het Coronapandemie – van Malta, München en Rome tot San Diego en New York.

Sofia uit Slowakije – EF Malta

“Hoewel mijn Engels gevorderd is, heb ik ervoor gekozen om het te studeren in St. Julian’s, Malta. Ik deed dit om mensen van over de hele wereld te ontmoeten en van mijn zomer te genieten met mensen van mijn leeftijd.

Ik was een van de eersten die op Malta arriveerde toen de strengere maatregelen van kracht werden. We moesten maskers dragen, desinfecteren en sociale afstand nemen, maar na enige tijd raakten we eraan gewend. Iedereen moest bij aankomst een PCR-test ondergaan, dus ik voelde me veilig dat iedereen in goede gezondheid verkeert. We zaten allemaal in hetzelfde schuitje, dus probeerden we elkaar te helpen.

Het studentenleven was geweldig. Hoewel er in elk klaslokaal een beperkt aantal mensen is, had ik het geluk dat ik in een geweldige groep studenten zat. We kregen snel een band en creëerden een zeer vriendelijke omgeving.

Het is buitengewoon moeilijk om slechts één beste herinnering te kiezen, aangezien de hele reis tot nu toe een van mijn favoriete herinneringen was. Als ik echter moest kiezen, zou het de stranddag bij de Blue Lagoon moeten zijn. Onze hele vriendengroep ging erheen op een EF-reis en het was gewoon geweldig. We hebben gezwommen in het helderblauwe water, zijn naar de watergrot gegaan, van een klif gesprongen en hebben genoten van een verfrissend drankje in een ananas. ”

 

Alfonso uit Zwitserland – EF Malta

“Ik heb mijn taalcursus oorspronkelijk geboekt in Santa Barbara. Helaas is dat toen niet gelukt vanwege de gesloten grenzen. EF nam contact met me op toen duidelijk werd dat toegang tot de VS niet mogelijk zou zijn. Ze informeerden me over de verschillende opties en dus koos ik voor Malta.

EF zorgde voor de hele organisatie en het omboeken en ik hoefde me geen zorgen te maken. Mijn taalreis was gewoon fantastisch. Nooit van mijn leven had ik me kunnen voorstellen dat het zo cool zou zijn. Van de prachtige stranden van Malta tot de lessen waar ik veel van heb geleerd, alles was gewoon geweldig.

Ik zal Malta en alles wat ik daar heb meegemaakt zeker nooit vergeten. Er waren niet veel beperkingen. Je moest overal een masker dragen behalve op straat en je temperatuur werd gemeten voordat de school begon, maar dat stoorde me niet. We hadden altijd overal ontsmettingsmiddel beschikbaar en wisten hoe we ons moesten gedragen. Ondanks de beperkingen hebben we veel plezier kunnen beleven.”

Het is erg moeilijk om één favoriete herinnering te kiezen, omdat ik zoveel mooie dingen heb gezien. Mijn top drie zou de dagtocht Comino / Blue Lagoon zijn – ik heb nog nooit zo’n mooi strand gezien. Het water is erg lichtblauw en glashelder en heeft de perfecte watertemperatuur. Een ander is de geweldige tijd die ik doorbracht met mijn gastgezin. Soms speelden we ’s avonds samen spelletjes en leerden we elkaar beter kennen. Ten slotte, de vrienden voor het leven die ik op Malta heb gemaakt. Ik heb het voorrecht gehad om mensen van over de hele wereld te ontmoeten en tijd door te brengen. Ik heb in mijn hart veel vrienden gemaakt. ”

 

Alexandra uit Slowakije – EF Rome

“Ik heb mijn EF-taalcursus gevolgd in Rome, Italië in september 2020. Ik heb altijd al Italiaans willen leren en dat zal ik blijven doen, omdat het een coole taal is. De zaken veranderden een beetje met de Covid-19-beperkingen, maar het was niet zo beperkend als ik aanvankelijk dacht.

Uiteraard waren er enkele uitdagende situaties. Bijvoorbeeld het leren van een vreemde taal met een gezichtsmasker, altijd 1,5 meter afstand houden van andere klasgenoten tijdens alle lessen en gesprekken. Toch was het over het algemeen was het goed te doen. En ik begrijp dat al deze maatregelen zijn getroffen om ons en de leraren te beschermen.

Feesten waren om voor de hand liggende redenen niet toegestaan, behalve één dinerbijeenkomst waar we maximaal twee personen per tafel konden zitten. Het leek meer op speeddaten dan op een feestje! Met al deze dingen op zijn plaats, was het uitdagender om vrienden te maken, maar dat is me toch zeker gelukt. Ik heb een aantal zeer interessante en lieve mensen ontmoet. We brachten onze tijd samen door tijdens de lunch en koffiepauzes.

Het beste moment van mijn verblijf was toen ik me realiseerde dat ik echt vooruitgang boekte in de taal en dat ik iets kon zeggen en begrijpen. ”

 

Maxime uit Nederland – San Diego

“Ik wist zeker dat ik uit Nederland weg wilde om Engels te leren, want ik vind dit een heel mooie taal en het is een van de meest gesproken talen ter wereld. Wat me het meest aantrok in San Diego was de campus. Het is een van EF’s grootste en nieuwste campussen met een schat aan faciliteiten. Ik hou vooral van het zwembad en het volleybalveld en dat ik er altijd toegang toe heb. San Diego is ook een van de veiligere steden in Amerika.

In Californië is het verplicht om een ​​gezichtsmasker te dragen in gebouwen en drukke gebieden waar je niet 1,5 meter afstand kunt houden. Dit wordt naar mijn mening heel goed nageleeft en dat voelt ook veilig. Ze vinden het hier nog erg moeilijk om afstand te houden, maar juist daarom vind ik het fijn dat iedereen zijn masker draagt.

Een van mijn beste herinneringen hier is van afgelopen weekend: een roadtrip naar Borrego Springs, een woestijn op ongeveer 2 uur rijden van de campus. We reden naar de woestijn en luisterden naar Engelse, Duitse en Nederlandse muziek. Onderweg stopten we om wat foto’s te maken en toen we in de woestijn aankwamen was het 42ºC. Hoewel het zo heet was, wilden we toch een korte wandeling maken. Na 20 minuten lopen liepen we terug omdat het voor een paar mensen te veel was. Op de terugreis sliep de helft van ons, dus het was lekker rustig. Om de dag goed af te sluiten gingen we naar Sunset Cliffs voor de zonsondergang. Een superleuke dag!”

Lees hier meer over het avontuur van Maxime in San Diego

Camilla uit Zweden – Munchen

“Ik ben met EF naar het buitenland gegaan om Duits te studeren in München en omdat ik gewoon een verandering nodig had. Tegelijkertijd kwam de Corona-pandemie, dus langere reizen en backpacken waren niet relevant. Ik kwam op het idee dat ik naar Duitsland kon gaan en eindelijk mijn school-Duits tot leven kon brengen.

Studeren in het buitenland tijdens de Corona-pandemie was geen voor de hand liggende keuze, maar ik kreeg veel hulp van EF, die voortdurend up-to-date is met betrekking tot de situatie. De weg hiernaartoe was misschien niet de meest typische, maar nu ben ik zo blij dat ik hier ben!

Het is moeilijk te zeggen of de ervaring anders is door Covid-19, maar ik denk niet dat het veel wordt beïnvloed. Natuurlijk moeten we een gezichtsmasker dragen als we door de gangen lopen, maar zodra je op je plek in de klas gaat zitten (en voldoende afstand tot elkaar hebt) kun je je masker afzetten. Er is ook overal handdesinfecterend middel. Elke ochtend als we naar school komen, moeten we ook onze temperatuur meten. Ik denk dat het veilig voelt!

Net als in Zweden zijn de meeste dingen open, maar met meer afstand en soms zijn maskers verplicht. We gaan naar biertuinen, zitten in parken en eten in restaurants. Af en toe doen we meer “uitjes”, zoals musea bezoeken of excursies maken. Wat zo goed is aan München, is dat het zo centraal in Europa ligt. Je kunt een uur met de trein naar de Alpen komen en voor een dagwandeling. Als je met de trein nog een paar uur extra reist, kun je naar Oostenrijk, Italië en verschillende andere landen reizen. Er valt zoveel te ontdekken!

Ik zou zeggen dat het beste van studeren in het buitenland met EF is om alle nieuwe mensen te leren kennen en alles over elkaars verschillende culturen te leren!”

 

 

Bekijk onze Veilig Leren Garantie hierMeer informatie