Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Maxime is op taalreis tijdens de coronapandemie

Maxime

Een taalreis maken tijdens de coronapandemie… Het is misschien niet meteen het eerste waar je aan denkt, maar toch studeren op dit moment Nederlandse studenten in het buitenland met EF. Hieronder lees je een Q&A met Maxime, die op dit moment bij EF San Diego Engels studeert. Wat merkt zij van de pandemie?

Hoi Maxime, waar in de wereld ben jij op dit moment?

Hoii! Momenteel ben ik in Point Loma, San Diego op de EF campus. Echt een toplocatie als je het mij vraagt! Je kan namelijk naar heel veel plekken zoals Target, Vons en heel veel eettentjes lopen.

 

Waarom heb je er voor gekozen om Engels te studeren met EF in San Diego en Honolulu?

Zonder corona zou ik met EF een high school jaar naar Amerika gedaan hebben. Waarom EF? Het is een grote en ook erg internationale organisatie waardoor je bijvoorbeeld in contact komt met Fransen maar ook met Japanners. Ook heeft EF een ambassadeurs programma wat mij erg aantrok omdat ik het superleuk vind om andere te helpen. Het high school jaar kon helaas kon dit niet doorgaan, maar dit gaf mij wel de kans om te onderzoeken wat EF nog meer te bieden had. Ik wist zeker dat ik weg wilde uit Nederland om Engels te leren, omdat ik dit een hele mooie taal vind en het is een van de meest gesproken talen ter wereld.

Wat mij het meeste aantrok voor voor San Diego was de campus. Het is een van EF’s grootste en nieuwste campussen met super veel faciliteiten. Vooral het zwembad en volleybalveld vind ik zo fijn om altijd in bereik te hebben. Ook is San Diego een van de veiligere steden in Amerika.

Voor Honolulu heb ik vooral gekozen omdat ik verliefd werd op alle plaatjes op Instagram en Pinterest.

Wat heb je gemerkt van de Corona pandemie in San Diego?

Het is in California verplicht om een mondmasker op te hebben in gebouwen en op drukke plekken waar je geen 6 feet(1,82 meter) afstand kan houden tot elkaar. Dit wordt naar mijn idee heel goed nageleefd en dat voelt ook wel veilig. Afstand houden vinden ze hier nog wel erg moeilijk maar juist daarom vind ik het top dat iedereen zijn of haar mondkapje draagt.

Hoe ziet het studentenleven er momenteel uit, gezien de omstandigheden?

Momenteel mogen we niet San Diego County uit. Doe je dit wel, dan moet je 2 weken in quarantaine. Maar de oppervlakte van de County kan je vergelijken met de provincie Zeeland, Noord-Brabant, Utrecht en Limburg bij elkaar opgeteld, dus het is geen grote restrictie. Voor de rest dragen we overal op de campus (behalve in onze eigen kamer) en in andere gebouwen zoals winkels ons mondmasker. Ook wordt dagelijks onze temperatuur gemeten. Het heeft ook consequenties voor de faciliteiten. Nu zijn de keuken, de yogazaal, coffee shop en cafetaria gesloten. Omdat er een paar honderd studenten zijn worden je SPIN (special interest) classes gekozen (in plaats van zelf kiezen). Wat wel een luxe is, is dat je maar met maximaal 2 personen op een kamer slaapt, dus je hebt een hele hoop ruimte. Ondanks de beperkingen die we hier hebben probeert EF het wel leuk te maken door activiteiten zoals yoga en henna tattoos buiten te organiseren.

Woon je in een gastgezin of op de campus? En hoe is dat?

In San Diego woon ik op de campus en in Honolulu zal ik in een gastgezin verblijven. Zelf ben ik er erg blij mee dat ik voor San Diego hiervoor heb gekozen omdat je dan optimaal gebruik kan maken van wat de campus te bieden heeft. De campus in San Diego is een van de grootste die EF heeft en heeft super veel faciliteiten waar ik eerder al over sprak. Maar het leukste aan wonen op de campus is het opbouwen van vriendschappen. Van thuis wonen met je gezin naar met een groep internationale studenten in de lounge zitten. Naar mijn idee is dit de beste manier om vrienden te maken omdat je echt samenwoont. Samen eten, film kijken, huiswerk maken, activiteiten doen of gewoon lekker bij het zwembad liggen.

Wat is je favoriete herinnering van jouw ervaring tot nu toe?

Hmm ik denk dat een van mijn leukste herinnering is van de dag dat we uit quarantaine mochten. We waren zo blij om na 4 dagen eindelijk naar buiten te kunnen. Eerst de campus verkend en daarna gingen we naar Target om wat spulletjes en snacks te halen. Vervolgens gingen we naar Chipotle waar ik een heerlijke bowl heb gehaald. Dit was de eerste keer dat we ook, behalve in de badkamer in quarantaine, met niet-Nederlanders konden praten. Na het eten zijn we nog even gaan kijken bij een tweedehands kledingwinkel. In Amerika is dat mega bekend en best leuk ook omdat er echt veel kleding is die nog steeds goede kwaliteit heeft.

Een andere leuke herinnering van afgelopen weekend was een road trip naar Borrego Springs, een woestijn die op ongeveer 2 uur rijden van de campus ligt. Gezellig met Engels, Duits en Nederlandse muziek reden we naar de woestijn toe. Onderweg zijn we gestopt om wat foto’s te maken en toen we in de woestijn aankwamen was het wel 42*C. Hoewel het zo warm was wilden we toch een korte hike doen. Na 20 minuten lopen zijn we teruggelopen omdat het toch te veel werd voor een paar mensen. Met de terugreis lag de helft te slapen dus het was lekker rustig. En om de dag goed af te sluiten zijn we naar Sunset Cliffs gegaan voor de zonsondergang. Een super leuke dag dus!

Voor meer avonturen of vragen kan je mijn Instagram volgen! @maximepoot

Studeer met EF in het buitenlandMeer informatie

Wil je een taal in het buitenland leren? Bestel een gratis EF brochure.

Lees meer