GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaringen: Jennifer uit Duitsland bij EF Singapore

Bij Jennifer draait alles om fitness, eten en reizen. Ze is een getrainde sport- en fitnesshandelaar en leeft volgens het motto "Ontwerp je leven zo dat het je gelukkig maakt". En trouwens: met dank aan haar bodybuilding hobby, is ze al een keer op de Albanese tv geweest. Cool toch?
EF Ervaringen: Jennifer uit Duitsland bij EF Singapore

"Ik wil terug!"- Dit zijn de eerste woorden die in me opkomen als ik denk aan mijn tijd bij EF in Singapore. Ik vertel je graag waarom in dit blogartikel.

Toen ik op het vliegveld aankwam, besefte ik pas dat ik deze stap echt durfde te zetten. Even had ik wat twijfels, maar die werden meteen onderbroken door de EF-chauffeur die me ophaalde. Een hele aardige oudere heer verwelkomde me. Hij reed me naar mijn gastgezin, dat me net zo hartelijk begroette. Ik had me nooit eerder kunnen voorstellen dat ik in zo'n echte uitgebreide familie (ouders, huishoudster, 2 gastbroers en -zussen en 9 andere uitwisselings-/EF-studenten van over de hele wereld) zou wonen, maar het was geweldig! Ik vond het heerlijk om nooit alleen te zijn omdat er altijd wel iemand was om dingen mee te doen.

Eenmaal aangekomen op mijn school ging het net zo positief verder: Ik werd heel vriendelijk ontvangen en leerde in mijn eerste les meteen een paar leerlingen kennen, met wie ik mijn hele verblijf heb doorgebracht.

De EF-school is niet te vergelijken met mijn school in Duitsland. Het begint al met het personeel en de docenten: Iedereen is altijd beschikbaar en staat voor je klaar. De lessen zijn super boeiend, bijv. discussies in de les Business English, interessante lezingen in mijn geschiedenisles en als keuzevak had ik Mandarijn. De nieuw geleerde stof werd herhaald in de iLab-les (computer). Er wordt trouwens Engels gesproken in Singapore.

Singapore is een fascinerende stadstaat met een diversiteit die ik op geen enkele andere plek heb ervaren. In Singapore kun je van alles beleven!

Voor alle natuurliefhebbers is er bijvoorbeeld het Mac Ritchie Reservoir, dat perfect is om te wandelen. Je kunt er ook aapjes kijken en de Tree Top Walk (een 25 meter hoge hangbrug) oversteken.

Als je liever de typische toeristische bestemmingen beleeft, moet je zeker een kijkje nemen bij de Light & Water Show voor de Marina Bay Sands. Even indrukwekkend is de lichtshow in het supermooie Gardens By The Bay Park.

Voor alle shoppingqueens kan ik ook de enorme verscheidenheid aan winkelcentra aanbevelen - er is voor elk budget wel iets te vinden. Maar mijn favoriete bestemming was Sentosa Island. Daar vind je Universal Studios, een adembenemende kabelbaan en prachtige stranden.

Het komt erop neer dat ik uren over Singapore zou kunnen praten. Het was een geweldige ervaring voor me om mijn Engels te verbeteren op zo'n bijzondere plek - wat trouwens heel goed lukte! Mijn verblijf was een van die momenten die je nooit meer vergeet!

Wil jij ook op taalreis naar Singapore? Ontdek alles over Singapore en onze EF school.

Leer Engels in SingaporeOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer