GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaringen: Kento uit Japan bij EF Seattle

"Op 18-jarige leeftijd ging ik de uitdaging aan om bij EF Seattle in het buitenland te studeren."
EF Ervaringen: Kento uit Japan bij EF Seattle

Kento Toda werd geboren in Aichi Prefecture, Japan en studeerde aan EF Seattle toen hij 18 jaar oud was. Hij heeft 14 jaar van zijn leven aan voetbal gewijd, van de kleuterschool tot zijn derde jaar op de middelbare school. Hij ging de uitdaging aan om voor lange tijd in het buitenland te studeren.

1.Reden om in het buitenland te studeren

Oorspronkelijk dacht ik dat ik ooit in het buitenland zou willen studeren, al was het maar voor een korte periode. Ik wilde heel graag gebruik maken van het buitenlandse studieprogramma van mijn universiteit, maar ik kon niet toegelaten worden tot de universiteit die ik voor ogen had. Gelukkig gaven mijn ouders me de kans om in het buitenland te studeren. Ik was niet van plan om een Ronin (Japanse term: iemand die niet studeert of werkt na zijn afstuderen) te worden, dus besloot ik om van deze kans gebruik te maken en opnieuw mijn best te doen.

2.Herinneringen en verhalen van studeren in het buitenland

Alles was zo onvergetelijk voor mij. De eerste dag dat ik aankwam, was ik zo bezorgd over waar ik uit de bus zou stappen dat ik als een klein kind uit het raam bleef kijken. Ik verbleef in een hotel in Seattle met alle Japanse studenten en ging sightseeën in de stad. Ik ontmoette ook mensen uit verschillende landen. Er waren veel gelegenheden waarbij ik vrienden werd met anderen met verschillende achtergronden door deel te nemen aan voetbalwedstrijden, in slechts twee maanden studie. En ik blijf nog meer mooie herinneringen maken. Ik wil ze graag met jullie delen via mijn blog.

3. Over de EF Seattle school

Ik zou zeggen dat het eigenlijk EF Olympia is (lol). Het duurt ongeveer 2 uur om met de bus in het centrum van Seattle te komen, maar het kost maar 300 yen dus het is geen enkel probleem. Het water was echt heerlijk en ik vond de prijzen waarschijnlijk een van de goedkoopste in Amerika. Als je voor een homestay kiest, woon je waarschijnlijk in de stad Olympia. Olympia is relatief rustig en veilig. Er is ook een groot winkelcentrum in de buurt, dus boodschappen doen voor de dagelijkse benodigdheden is geen probleem.

Voor degenen die overwegen om in het buitenland te gaan studeren. EF ligt bij de universiteit, dus de faciliteiten zijn echt goed uitgerust. Je kunt tot 10 uur gebruikmaken van de bibliotheek en je kunt op elk moment gratis gebruikmaken van de fitnessruimte, de dansstudio, het grasvoetbalveld, het zaalvoetbalveld, de tennisbanen, enzovoort. En als je Engels wilt studeren, probeer dan EF Seattle. Dit is waarschijnlijk de plek waar de meeste mensen Engels komen studeren. Dat komt omdat er veel studenten zijn die na hun EF-opleiding naar de universiteit willen, en er zijn ook veel studenten die hier verandering zoeken omdat hun studierichting niet bij hen past. Het is dus een plek waar je je echt kunt richten op het verbeteren van je Engelse vaardigheden. Voor mij is elke stad in Amerika aantrekkelijk. Ik besloot hierheen te komen omdat ik een goede score op de TOEFL wilde halen. Er zijn ook veel mensen die EF Seattle als opstapje gebruiken, - ze verbeteren hun Engelse vaardigheden en gaan dan verder naar de plaats/universiteit waar ze oorspronkelijk heen wilden. EF Seattle heeft een goede leeromgeving. Natuurlijk gaat het niet alleen om studeren! Er zijn veel activiteiten zoals feesten in het weekend en voetballen doordeweeks!

4. Verandering Engelse taalvaardigheid

・A2-2 bij vertrek en B2-1 na 2 maanden studie (het moment waarop dit interview plaatsvond)

5. EF academische cursussen

De cursus is meer bedoeld voor mensen die Engels hebben gestudeerd vanaf de middelbare school, en graag willen herhalen wat ze hebben geleerd over grammatica. Natuurlijk wordt alles in het Engels uitgelegd, dus het kan soms moeilijk te begrijpen zijn. Je zult merken dat je vooruitgaat als je geleidelijk aan steeds meer begint te begrijpen. In de klas discussieerden we vaak in groepjes, dus ik kon voelen dat mijn conversatievaardigheden aanzienlijk waren verbeterd, zelfs in slechts één maand. We bestudeerden ook uitspraak, jargon en de docent probeerde wat context uit te leggen vanuit het oogpunt van een moedertaalspreker. In dat geval heb je een native mindset. EF Seattle is een talenschool, dus als je van plan bent om naar een universiteit te gaan of een kwalificatie-examen te doen, kunnen de docenten van EF Seattle erg behulpzaam zijn. Ze hielpen me met gerelateerde zaken en vertelden me over alles wat ik niet begreep.

6. De weekenden

Tijdens mijn eerste weekend hier ging ik naar het centrum van Seattle. Ik ging naar een honkbalwedstrijd en ik ging ook naar een groot luchtvaartmuseum waar Boeing zat. Ik keek ook films thuis, studeerde alleen in de schoolbibliotheek en ging 's avonds uit eten met de studenten van de slaapzaal.

7. Over de accommodatie

Ik verbleef bij een gastgezin. Het gezin had alleen een moeder. Haar kleinkinderen en hun gezinnen kwamen vaak naar het huis en dan aten we samen. Ik had een Vietnamese kamergenoot.

Doordeweeks maakte ik huiswerk, keek tv en studeerde Engels in de woonkamer. Ik had geen bureau in mijn kamer, dus bleef ik meestal in de woonkamer. Mijn moeder ging na 22.00 uur naar bed, dus dan keek ik films en rustte ik wat uit.

8. Over toekomstige dromen of doelen

Mijn droom op korte termijn is om een TOEFL-score van 80 te halen aan het einde van het EF-programma. En mijn doel voor de middellange termijn is om naar de universiteit te gaan. Ik denk dat dit kan op Japanse universiteiten, Amerikaanse universiteiten of universiteiten in andere landen. Ik hoop mijn Engelse vaardigheden te verbeteren door het studieprogramma in het buitenland en het te gebruiken als opstapje voor hoger onderwijs. Daarna weet ik het nog niet. Mijn droom is echter om in de toekomst een groot huis te bouwen en erin te wonen, dus ik ben op dit moment op zoek naar iets dat die droom waar kan maken.

9. Redenen om te kiezen voor langdurig studeren in het buitenland

De belangrijkste reden hiervoor is dat ik gewoon de Engelse taal goed onder de knie wil krijgen. Ik ben gezakt voor het toelatingsexamen voor de universiteit, maar ik studeer nog steeds. Als ik overweeg om in de toekomst naar een universiteit in het buitenland te gaan, wil ik de docent uit de lessen begrijpen en ook in het dagelijks leven kunnen communiceren. Een andere reden is dat ik me in een wereld wilde begeven die totaal anders is dan de Japanse cultuur, me wilde vestigen en mezelf wilde verbeteren.

10. Tips voor wie overweegt in het buitenland te gaan studeren

Ik schrijf dit omdat ik denk dat mensen die erover denken om in het buitenland te gaan studeren, al dan niet via EF, dit waarschijnlijk zullen lezen terwijl ze onderzoek doen naar studeren in het buitenland.

Mensen willen om verschillende redenen in het buitenland studeren. Ik denk dat als je de kans krijgt om in het buitenland te studeren, het zeker een onvervangbare aanwinst in je leven zal zijn. Terwijl ik dit schrijf, ben ik pas 2 maanden in Seattle, maar ik heb er een sterk gevoel over. Studeren in het buitenland brengt grote veranderingen met zich mee. Je moet je voorbereiden op de kosten en de veranderingen van omgeving, en het is belangrijk om steun te krijgen van je familie en ook hun gedachten te begrijpen. Ik ben pas 18 jaar oud. Ik heb veel vrienden in Japan die me steunen en ik heb een ondersteunende familie die deze studie in het buitenland voor mij mogelijk heeft gemaakt. Er zijn zeker culturele verschillen en ik realiseerde me de goedheid van Japan, mijn familie en de grootsheid van mijn dierbare vrienden.

Studeren in het buitenland is niet gemakkelijk. Het vereist vastberadenheid. Mensen die zich niet goed hebben voorbereid, zullen hun Engels helemaal niet verbeteren, zelfs niet als ze hierheen komen. En je zult overweldigd worden door veel mensen uit andere landen. Je kunt niet alleen op geluk vertrouwen. Hoewel er veel reclame wordt gemaakt voor de voordelen van studeren in het buitenland, zul je ook veel nadelen ontdekken als je eenmaal begint met studeren in het buitenland. Er is discriminatie en soms kan het ook eenzaam zijn. Maar als je de kans krijgt, zou ik je toch aanraden om te gaan. Ik vind dat je de voordelen van studeren in het buitenland zelf moet ervaren!

Ik denk dat het belangrijk is om altijd te onthouden waarom je naar het buitenland komt om te studeren en waarom je naar het buitenland gaat. De lange termijn studie in het buitenland zal uiteindelijk kort lijken en verspil je tijd hier niet. En vergeet niet dankbaar te zijn.

Leer Engels in SeattleOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Wil je een taal in het buitenland leren? Bestel een gratis EF brochure.

Lees meer