GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaringen: Xinyi uit Hong Kong bij EF Singapore

Van het niet willen gaan aan het begin tot de tegenzin om te vertrekken aan het einde van haar studie in het buitenland, zal Xinyi positief beginnen aan haar universitaire leven in Singapore na een taalcursus van een half jaar daar.
EF Ervaringen: Xinyi uit Hong Kong bij EF Singapore

"In tegenstelling tot velen had ik van tevoren geen grote plannen om in het buitenland te gaan studeren. Het was meer een beslissing van mijn ouders, zodat ik me goed kon voorbereiden op het leven aan de universiteit. Ik maakte geen deel uit van de beslissers. Als middelbare scholier moest ik me voorbereiden op de openbare examens en ondertussen genieten van de schoonheid van het leven op mijn beste leeftijd. En opeens kreeg ik te horen dat ik naar een taalcursus in het buitenland moest gaan, dus ik voelde me een beetje verdrietig en verzette me ertegen."

Xinyi begon met een niet zo positieve stemming en gaf toe dat ze helemaal geen verwachtingen had van studeren in Singapore. Maar na verloop van tijd werd Xinyi vanuit de grond van haar hart verliefd op Singapore. Vergeleken met het snelle tempo en het saaie studieleven in Hong Kong, zijn de Singaporezen menselijker en hebben ze een kleurrijker leven. De leraren en het personeel op de EF Singapore school zijn enthousiast en vriendelijk. Vooral de leraren van de IELTS klas waren erg geduldig en namen het initiatief om extra tijd te besteden aan het inhalen van lessen voor de studenten. De algehele leeratmosfeer maakte Xinyi actiever in het leren en zelfverzekerder in het communiceren in het Engels.

Het beste aan de EF-campus was dat er studenten uit verschillende landen waren. "Er waren verrassend veel Europeanen in EF Singapore. Ik heb vrienden uit Frankrijk gemaakt en zo heb ik veel van de Europese cultuur kunnen leren in een Aziatisch land." Bovendien werd Xinyi geleidelijk beïnvloed door de positieve houding van haar vrienden en werd ze optimistischer en positiever. Vergeleken met vroeger, toen ze gewoon het pad volgde dat haar vader had uitgestippeld, is Xinyi tijdens deze zes maanden studeren in Singapore een bedachtzamer en onafhankelijker persoon geworden.

Hoewel een half jaar studeren in het buitenland erop zat, stond haar leven aan de universiteit op het punt te beginnen. "Het leven aan de universiteit van Singapore is niet langer een sleur of een regeling van mijn vader. Het is ook de weg die ik echt wil gaan."

Zou jij een stap uit je comfortzone willen zetten en de onbekende mooie wereld willen zien?

Leer Engels in SingaporeOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Wil je een taal in het buitenland leren? Bestel een gratis EF brochure.

Lees meer