GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaring: Keetje op taalcursus in Malta en Dublin

EF Ervaring: Keetje op taalcursus in Malta en Dublin

Een kennis van mijn broer was met EF naar malta gegaan voor 5 maanden. Hij had het erg leuk gehad en dat wilde ik ook doen.

"Ik had na drie maanden alles al gezien en wilde weer een nieuw avontuur tegemoed gaan."

Ik ben van 19 september tot 17 december in malta geweest. Daarna heb ik nog twee maanden lang in dublin gewoont. In beide locaties heb ik in een gastgezin gewoont. Malta was erg zonnig en warm vergeleken met Dublin, Dublin lijkt meer op Nedeland. Het originele plan was om 5 maanden lang in Malta te blijven, maar ik had besloten om voor de laatste twee maanden naar een andere locatie te gaan. Ik heb besloten om te veranderen omdat malta een rederlijk klein eiland is. Ik had na drie maanden alles al gezien en wilde weer een nieuw avontuur tegemoed gaan. Daarom besloot ik toch te veranderen.

Accomodatie

Ik heb bij beide landen in gastgezinnen gewoont. Dat komt omdat ik nog minderjarig ben en dus niet in een residentie mag verblijven. Ik heb twee hele leuke gastgezinnen gehad, waar ik veel liefde heb ontvangen. Mijn gastgezin in malta was een half uurtje lopen van de school vandaan. In dublin moest ik elke dag ongeveer 1 uur met de bus naar school reizen. In malta sliep ik met drie andere ef studenten op een kamer. In dublin had ik een kamer voor mezelf, wat echt een luxe was.

Activiteiten

Wat ik het allerleukste vond aan Malta waren de prachtige steden die je kon bezoeken op het eiland. De allermooiste was valletta. Verder waren er prachtige stranden en cliffs die je kon bekijken, zoals de blue lagoon. Het weer in malta was ook super zomers, wat natuurlijk nooit verkeerd is. Wat ik het allerleukste aan dublin vond waren de pubs. Het is de plek om met je vrienden af te spreken en een drankje te doen. Mijn favorieten pub was the old storehouse, er werd ook altijd live music gespeelt.

In Malta deed ik veel activiteiten die gratis waren, zoals movienight. Verder was de jeep safari tour op het eiland gozo ook echt heel leuk.

Mijn leukste ervaring

Het allerleukste dat ik heb meegemaakt was de Gozo jeep savari tour in Malta. Dit was een activiteit die ef organiseerde. De tocht in de jeeps waren erg grappig omdat het nogal hobbelig was. Ook waren de bezienswaardigheden heel leuk. We gingen naar mooien cliffs, stranden en een winkeltje waar je de lekkerste lokalen hapjes kon proefen. In deze jeep heb ik leuke mensen ontmoet waar ik later nog contact mee heb gehad. de tour duurde de hele dag, dus ik was helemaal gesloopt aan het einde.

School

In Malta waren er twee verschillende scholen, 1 hele grote waar de meeste studenten les hadden. De andere school is kleiner en in het zelfde gebouw als de residentie. Ik had ongeveer 3,5 maand les in de kleine school, deze school vond ik persoonlijk fijner. In Dublin was er 1 school waar alle studenten les hadden. De school is erg mooi en groot. De kantine was mijn favorieten deel van de school. Hier hadden ze veel lekkeren snacks en gerechten. Ik vind dat de manier waarop er les wordt gegeven erg creatief en leuk. Ze gebruiken veel spelletjes om je Engels te verbeteren.

Advies voor anderen

Ik zou een goede paklijst maken zodat je niks vergeet. Ook is het belangerijk dat je checkt of je internet bundel ook in het land waar je heen gaat werkt, want anders moet je veel extra geld betalen. Het is handig om van te voren een beetje onderzoek te doen over het land waar je heen gaat, zoals het openbaar vervoer. In Dublin had ik een kaart nodig waar je geld op zet voor het openbaar vervoer. het duurt 5 werkdagen om de kaart aan te vragen, dit wist ik niet omdat ik geen onderzoek had gedaan. Ook is het heel handig om te weten wat voor geld ze in het land gebruiken.

Weer weg met EF

Ik zou graag naar Australie toe willen, omdat ik het een heel gaaf land vind waar ik echt een keer heen moet gaan. Ook vind ik het gaaf om ver van huis te zijn.

Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden