GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Eline – My EF experience in Bournemouth

Ik ben Eline, ik woon in Nederland & ik ben 13 jaar oud. Ik zit in de derde klas op het gemeentelijk gymnasium. Deze vakantie ben ik met EF naar Engeland geweest, kort gezegd; beste 2 weken van mijn leven. EF is echt een aanrader, je houdt er zoveel aan over; vrienden & herinneringen.
Eline – My EF experience in Bournemouth

Ik ben Eline en ik ben 13 jaar oud. Deze zomervakantie ben ik samen met twee vriendinnen naar EF Bournemouth geweest, een stadje in Engeland. Mijn taalreis duurde twee weken, helaas, want wat mij betreft had het zeker nog 6 weken door mogen gaan. Die twee weken waren een van de leukste paar weken in mijn leven. Waarom? Tja, om een heleboel redenen.

Ik kwam op het idee om naar EF te gaan, doordat ik iemand die al eens naar EF was geweest erover hoorde praten en die persoon was ook hartstikke enthousiast. Dus ging ik zoeken op internet en wilde ik toch eigenlijk best graag gaan. Vervolgens stond ik op de tennisbaan toen ik ineens hoorde dat mijn dubbelpartner ook mee met EF ging, met nog een van mijn vriendinnen. Zodra ik dat hoorde heb ik mijn plan doorgezet.

EF leek mij zo’n super idee omdat het in het buitenland was, dus je moest tegen iedereen Engels spreken. Het was echt buiten je comfort-zone en je leerde een hele nieuwe plek kennen. Maar natuurlijk leek EF me ook heel leuk omdat ik veel verschillende nationaliteiten zou leren kennen. Zo zou ik vrienden maken over de hele wereld, wat ook zeker gelukt is! Vorige week was er een vriendin van EF uit Italië in Amsterdam, en we zijn ook naar haar toegegaan.

Dus na heeeel lang wachten stond ik om 7 uur ’s ochtends met een grote koffer op het vliegveld. Meteen herkende ik al mensen die ik eerder had ontmoet op de voorbereidingsbijeenkomst. Nadat we maar nét onze vlucht haalden, kwamen we aan in Engeland. Toen begon het hele avontuur.

We kwamen aan in onze residentie, meteen stonden er 4 kinderen in de gang op ons te wachten. Zij hielpen met het zoeken van onze kamers en het vervoeren van onze bagage. Aangekomen bij mijn kamer ontmoette ik mijn eerste kamergenoot, al snel daarna kwam mijn tweede. Na de kennismaking en even op de kamer chillen, ben ik met een paar mensen de stad ingegaan, en ik was verbaasd over hoeveel leuke winkels er waren, van de Forever 21 tot de Lush tot de Mc Donalds. Ik vond het helemaal top.
Maandag was de eerste schooldag en dat was allemaal een beetje voorbereiding voor dinsdag (wanneer school echt zou beginnen). Daarna zijn we met een citybus door Bournemouth gereden en de nabij liggende stad Poole. Toen we klaar waren namen we de bus weer terug naar het centrum.

1e Schooldag; ja, ook op EF was dat toch nog wel spannend, je kent niemand of bijna niemand en ze spreken ook nog eens niet jouw eigen taal. Maar toch waren alle klasgenoten meteen spontaan en werd ik gevraagd bij een tafelgroepje te komen zitten. De lessen waren gewoon leuk en totaal niet zoals school in Nederland. Vervolgens hadden we Activities, de 2 uur op een dag dat we spellen deden en activiteiten, zoals bowlen, lasergamen, klimmen en waterspellen.

Ook had je op woensdag, donderdag en vrijdag de optie om naar de club te gaan, geheel voor EF mensen. Je zou misschien denken, “haha, lame”, maar onze club was oprecht s

uper. Je leert weer allemaal mensen kennen en het is samengevat gewoon super, super, super.

Mijn residentie was 3 minuten lopen van het strand en dat was echt super chill. Daar gingen we dan ook elke avond wel heen, nadat we in de stad frietjes, pizza, starbucks of burrito’s hadden gegeten. Natuurlijk was er nog veel meer keus om in de avond te doen, zoals naar het grote centrale park gaan en daar lekker zitten, uiteten gaan in een sushi-restaurant, en de winkels waren open tot 21:00uur, dus shoppen was zeker ook een optie.

Zo verliepen mijn twee weken super snel. Ik had het zo naar mijn zin dat ik m’n ouders nog heb gebeld of ik langer mocht blijven, maaaaar helaas, dat vonden mijn ouders niet zo’n top idee. De dingen die ik heb meegemaakt op EF zal ik op een super positieve manier, nooit meer vergeten. Sommige dingen waren gek, sommige spannend, maar voornamelijk heel erg leuk.

Alles eventjes samengevat, ik raad het zeker aan om zo snel mogelijk met EF weg te gaan en je reis zo lang mogelijk te maken, want eenmaal aangekomen wil je niet meer weg!! Ik kan zelf niet wachten om weer te gaan en al mijn oude vrienden van deze zomer weer te zien.

Veel plezier alvast met EF
Xxxx Eline.

Wil jij ook Engels leren in Bournemouth?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer