GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 Engelse slang termen die je moet kennen in 2024

10 Engelse slang termen die je moet kennen in 2024

Nu we weer een nieuw jaar verwelkomen, is het alleen maar goed dat we onze armen openen voor een verscheidenheid aan nieuwe Engelse slang. Met TikTok als een moderne hub voor alles wat trendy is, is het niet verwonderlijk dat de app verantwoordelijk is voor veel van het taalgebruik dat zijn intrede heeft gedaan in de dagelijkse gesprekken.

Als je je met een vragende blik door het online taalgebruik beweegt, vrees dan niet. We zijn hier om alle verwarring rond de nieuwste woorden en zinnen in de Engelse taal weg te nemen. Met deze 10 Engelse slangtermen op zak kun je ook in 2024 prima gesprekken voeren.

1. Delulu

We beginnen sterk met een van de meest gebruikte slangtermen van de afgelopen maanden. Delulu komt oorspronkelijk uit de K-pop gemeenschap en is een afkorting voor het woord "delusional". Er zijn veel toepassingen voor deze term - hij kan worden toegepast op elke situatie waarin je het gevoel hebt dat iemand volkomen onrealistisch is. Verwacht een vriend van je dat hij zijn werkstuk van 30 pagina's kan schrijven de avond voordat het klaar moet zijn? Dan zou je kunnen zeggen dat hij of zij delulu is.

2. Coded

Je zou naar iets verwijzen als zijnde X-coded als het eigenschappen deelt met iets of iemand anders. Als je bijvoorbeeld een vriend hebt die altijd opgewonden is om op stap te gaan (net als een overijverige puppy), kun je zeggen dat hij "golden-retriever-coded" is. Je kunt het bij bijna alles gebruiken wat de essentie van iemands gedrag of eigenschappen samenvat.

3. Roman Empire 

Dit was een trend op TikTok, die voortkwam uit de verbazing van veel mensen over het feit dat mannen vaak aan het Romeinse Rijk leken te denken. Vanaf dat moment begon iemands "Roman Empire" iets te betekenen waar ze maar niet over op konden houden. Blijft het uiteenvallen van One Direction je emotionele onrust bezorgen? Dat klinkt alsof dat jouw Roman Empire is.

4. Vibing

Hoewel "vibing" niet de nieuwste slangterm is, heeft het de tand des tijds doorstaan. Het is een veelzijdig woord dat voor van alles kan worden gebruikt, van mensen die het goed met elkaar kunnen vinden ("Ze waren zeker aan het viben") tot genieten van een nieuwe snack ("Ik ben echt aan het viben met deze smaakcombinatie").

5. Altered my brain chemistry

Als iets een diepe impact op je had, kun je zeggen dat "it altered your brain chemistry". Ook dit is een veelzijdige uitdrukking, die je kunt gebruiken in een betekenisvolle context ("Die break-up heeft mijn brain chemistry gealtered") of in een luchtige situatie (" Die pizza altered my brain chemistry").

6. Beige flag

Van de makers van de "green flag" en "red flag" presenteren we jullie: de beige flag. De beige flag is bedoeld om bepaald gedrag aan te duiden In tegenstelling tot zijn kleurrijke tegenhangers, verwijst de beige flag naar kenmerken die misschien een beetje ongewoon zijn, maar uiteindelijk onopvallend. Eet je vriend pizza met mes en vork? Misschien onconventioneel, maar in het grote geheel toch een beige flag. Het is de moeite waard om te vermelden dat beige flags subjectief zijn (een vork gebruiken bij pizza kan voor jou een red flag zijn).

7. Side quest

Videogame-termen beleven een ware opmars, met verschillende woorden die zijn ontleend aan de gamewereld. "Side quest' verwijst naar het afwijken van een geplande missie. Als je van plan bent om boodschappen te doen, maar onderweg een dierenwinkel ziet en uiteindelijk een vis koopt, dan heb je een side quest gedaan.

Bonus: NPC 

NPC staat voor "Non-Player Character" en wordt gebruikt om iemand te beschrijven die blindelings trends volgt.

8. Side eye

Deze is vrij eenvoudig en verwijst naar iemand die je met argwaan bekijkt en je het side eye geeft. Het werd populair door de "bombastic side eye" remix op TikTok. Als je vriend of vriendin je betrapt op een leugen, maar je niet in het openbaar wil uitschelden, kan hij of zij je een "bombastic side eye" geven.

9. In the room with us

Deze komt voort uit het in twijfel trekken van iemands beleving van een bepaalde situatie. Als je een video ziet van iemand die zegt dat hij zijn nieuwe groene trui geweldig vindt, maar van jouw kant is de trui duidelijk rood, dan kun je vragen "Is de groene trui in the room with us?". Dit kan worden toegepast op vrijwel elk scenario waarin jouw waarneming van wat er aan de hand is niet overeenkomt met die van de andere persoon.

10. Mother

Waar mensen vroeger verwezen naar een persoon die ze bewonderen als "queen", gebruiken ze nu vaak het woord "mother". Als iemand een grote fan is van Lady Gaga, zeggen ze misschien "Ze is letterlijk mother". Dit wordt het meest gebruikt voor beroemdheden of publieke figuren, maar kan worden toegepast op iedereen in je leven.

Til je Engels skills naar een hoger niveauStudeer in het buitenland
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer