GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

13 LGBTQIA+-vriendelijke steden om deze zomer te ontdekken

13 LGBTQIA+-vriendelijke steden om deze zomer te ontdekken

Happy Pride! Omdat juni een maand is die in het teken staat van het erkennen en vieren van de LGBTQIA+ gemeenschap, willen we een aantal van de beste steden ter wereld onder de aandacht brengen die bekend staan om hun queer-vriendelijke sfeer en leuke Pride vieringen. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen vakantieplek, een stad om een nieuwe cultuur te ontdekken of een plek om deel te nemen aan de Pride festiviteiten - deze steden hebben allemaal iets speciaals te bieden.

Hier zijn een paar fantastische plekken om deze zomer te ontdekken waar je je welkom en geïnspireerd voelt en vrij om jezelf te zijn.

1) New York City, Amerika

New York City wordt vaak de queer hoofdstad van de wereld genoemd. De West Village is de geboorteplaats van de moderne homorechtenbeweging in de Stonewall Inn. NYC's Pride Parade, die elk jaar in juni wordt gehouden, trekt miljoenen deelnemers en toeschouwers, waardoor het wereldwijd een van de grootste en meest vrolijke uitingen van Pride is. Naast Pride is NYC een smeltkroes van culturen en identiteiten. De stad heeft het allemaal, van musea en culturele instellingen tot LGBTQIA+-vriendelijke wijken, zoals Hell's Kitchen en Chelsea.

2) London, Engeland

Londen is een inclusieve plek waar iedereen welkom is - van de historische LGBTQIA+ wijk Soho tot de excentrieke sfeer van Camden. Soho blijft het epicentrum van de queer gemeenschap met vele winkels, restaurants en bars. Het Pride-evenement van de stad is een van de grootste in Europa, met een parade door het centrum van Londen, die uitmondt in een festival op het iconische Trafalgar Square.

3) St. Julian’s, Malta

Ondanks het feit dat Malta een van de kleinste landen van Europa is, staat het bekend om zijn inclusiviteit, erfgoed en prachtige stranden. Malta is door de Rainbow Index voor het 8e achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot nummer 1 in Europa, vanwege de gelijkheid en het beleid voor de queer gemeenschap. St. Julian’s in Malta is misschien wel een verborgen parel voor LGBTQIA+ reizigers. Dit eiland in de Middellandse Zee biedt een prachtig uitzicht, mooie stranden en een gastvrije sfeer. Geniet van de relaxte sfeer en de inclusieve geest van deze charmante bestemming.

4) Berlijn, Duitsland

Berlijn heeft een lange en fascinerende LGBTQIA+ geschiedenis. Van de unieke cultuur tot het bruisende nachtleven, de stad is de thuisbasis van een gevarieerde en eigentijdse scene die bezoekers van over de hele wereld aantrekt. Met verschillende queer-vriendelijke wijken biedt Schöneberg een aantal bars, clubs en culturele locaties die een bezoek waard zijn. Berlijn viert ook een hele maand lang pride - de mars in juli viert het 40e jaar van het evenement.

5) Los Angeles, Amerika

Los Angeles is de entertainmenthoofdstad van de wereld en de levendige queer scene maakt het een geweldige plek om lokale creativiteit en diversiteit te ontdekken. West Hollywood, of WeHo, is het epicentrum van het LGBTQIA+ leven in LA, waar je eindeloze plekken vindt om te ontdekken. Voor een onvergetelijke ervaring mag je de jaarlijkse LA Pride-weken met Latijns-Amerikaanse flair niet missen. Het evenement bestaat uit vele culturele evenementen, concerten, feesten en een grote parade.

6) Barcelona, Spanje

Spanje loopt al heel lang voorop als het gaat om LGBTQIA+-rechten. Het land heeft talloze wetten die zorgen voor gelijkheid en bescherming van de queer gemeenschap, inclusief degenen die zich identificeren als niet-binaire en trans. Barcelona’s warme en levendige queer scene is gecentreerd rond Eixample - een historische wijk die een van de grootste LGBTQIA+ buurten in Europa is. Hier vind je allerlei queer-vriendelijke bars, cafés, winkels en restaurants.

7) Amsterdam, Nederland

Ons eigen Amsterdam staat natuurlijk bekend om zijn historische charme en progressieve houding ten opzichte van LGBTQIA+ rechten en inclusiviteit. De jaarlijkse Pride viering van de stad, Amsterdam Pride, is uniek vanwege de grachtenparade, waarbij prachtig versierde boten door de grachten van de stad varen. Fiets door de Reguliersdwarsstraat voor een voorproefje van de levendige Amsterdamse queer cultuur en het nachtleven.

8) Kopenhagen, Denemarken

Denemarken wordt geroemd om zijn queer-vriendelijke, inclusieve cultuur en was het eerste land ter wereld dat verbintenissen tussen personen van hetzelfde geslacht erkende. Kopenhagen wordt ook wel de meest tolerante stad ter wereld genoemd. In 1950 was hier de eerste open homobar van Europa gevestigd. De diverse culturele scene, prachtige architectuur en vriendelijke inwoners maken de stad zeker een bezoek waard. De Copenhagen Pride Week vindt plaats in augustus en bestaat uit parades, lezingen en feesten. Zorg ervoor dat je Studiestræde in de Indre By bezoekt, een straat die bekend staat om zijn LGBTQIA+ bars en cafés.

9) Brighton, Engeland

Brighton staat bekend om zijn bohemian sfeer en is de thuisbasis van een dynamische LGBTQIA+ scene. De stad aan zee heeft veel te bieden - ontspan op het strand, toer door de lanes en dompel je onder in de gastvrije sfeer van de stad. Brighton zit vol met queer-vriendelijke bars, cafés en winkels, vooral in de wijk Kemptown. Hoewel de stad beroemd is vanwege de augustus Pride-festiviteiten, is Brighton het hele jaar door een prachtige plek om diversiteit te ontdekken en te vieren.

10) Toronto, Canada

Canada is het meest liberale land in Noord-Amerika, en Toronto staat bekend om zijn inclusiviteit en vriendelijke sfeer. Church and Wellesley Village, de iconische LGBTQIA+-wijk van Toronto, is gevuld met levendige bars, coole cafés en chique boetieks. De stad organiseert verschillende evenementen om de queer gemeenschap te vieren, zoals de beroemde Pride Week en mars. De charme van Toronto, gecombineerd met de rijke diversiteit en multiculturele kunstscene, maakt het een uitstekende stad om aan je lijst toe te voegen.

11) Sydney, Australië

Australië is al lang een gastvrije plek voor de queer gemeenschap, met Sydney dat vooral wereldwijd bekend staat om zijn inclusiviteit. Profiteer van de zomer op het zuidelijk halfrond en bezoek Sydney's Gay and Lesbian Mardi Gras in februari - een wereldberoemde viering van LGBTQIA+ trots en diversiteit. De levendige queer buurten van de stad, zoals het bruisende Darlinghurst in het centrum van de stad, combineren nachtleven, kunst, eten en winkelen.

12) Mexico City, Mexico

In de loop der jaren is Mexico steeds LGBTQIA+-vriendelijker geworden en heeft het beleid ingevoerd om de gemeenschap te beschermen en te ondersteunen. Als een van de grootste en meest vooruitstrevende steden van het land combineert Mexico-Stad een rijke geschiedenis met moderne cultuur en een fantastische keuken. De wijk Zona Rosa is het hart van het queer nachtleven, met vele clubs, bars en culturele podia. De Mexico City Pride parade vindt elk jaar in juni plaats. Het is een van de grootste ter wereld en trekt jaarlijks meer dan een miljoen mensen naar de fiesta.

13) Kaapstad, Zuid-Afrika

Kaapstad wordt niet alleen geroemd als een van de meest queer-vriendelijke steden van Afrika, maar ook om haar adembenemende natuurlijke schoonheid, zonnige weer en prachtige stranden. De stad heeft een groot aanbod aan bars, clubs en restaurants, met name in de wijk De Waterkant, het centrum van het LGBTQIA+ leven. De pittoreske landschappen en het diverse culturele aanbod van de stad maken het een populair en acceptabel toevluchtsoord voor LGBTQIA+ bezoekers.

Ontdek nieuwe culturen in het buitenlandLees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer