GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Ik hou van jou in 10 verschillende talen

Ik hou van jou in 10 verschillende talen

Liefde is maar ingewikkeld. In een wereld waarin iedereen steeds meer met elkaar verbonden raakt, leren mensen uit alle hoeken van de wereld elkaar kennen en worden ze verliefd op elkaar. Maar als je merkt dat iemand ervoor zorgt dat jouw hart steeds een sprongetje maakt, moeten er soms een paar hobbels worden genomen. Taal kan bijvoorbeeld een grote barrière zijn (hoewel liefde uiteindelijk alles overwint!). Om je helpen, heb ik een paar liefdesuitdrukkingen op een rij gezet. Vergeet Cupido, stap gewoon zelf op je toekomstige wederhelft af!

1. Frans

Ik hou van jou – je t’aime

Lieverd – cheri (man) cherie (vrouw) (dezelfde uitspraak, alleen een andere spelling)

Schatje – ma puce (dit betekent letterlijk ‘mijn vlo’ en dat is geen grapje!

2. Italiaans

Ik hou van jou – ti voglio bene/ti amo

Lieve – caro (man) cara (vrouw)

Als iemand “sei una ragazza di acqua e sapone” tegen je zegt, wat letterlijk betekent dat je “een meisje van water en zeep bent”, dan is dat een compliment: je hebt de girl-next-door-look. Je hebt geen make-up nodig – water en zeep is genoeg.

3. Spaans

Ik hou van jou – te quiero/te amo

Lieverd – corazon (Dit betekent letterlijk “hart”. Mooi toch, zo’n verregaande vergelijking?)

Zoeterd – terron de azucar  (er bestaat toch geen betere manier om iemand te vertellen dat het je hem of haar zoet vindt, dan hem letterlijk suiker noemen?)

4. Portugees

Ik hou van jou – eu te amo

Liefste – querido or chuchu (dit betekent letterlijk “chayote,” een groentesoort)

Que saudade – Hier is geen letterlijke Engelse vertaling voor (jep, het is er zo één). Maar je kunt dit zeggen als je iemand op het wanhopige af mist, als je hart er bijna pijn van doet. Je kunt “Que saudade!” zeggen als je je allereerste huisdier herinnert, of denkt aan je liefje die zich aan de andere kant van de planeet bevindt. Veel Brazilianen sluiten hun e-mails af met “Saudades”, wat betekent dat ze je ontzettend missen.

5. Turks

Ik hou van jou – Seni seviyorum

6. Albaans

Ik hou van jou – Te dua

7. Afrikaans

Ik hou van jou – Ek het jou liefe or Ek is lief vir jou

8. Mandarijn

Ik hou van jou – Wo ai ni

9. Grieks

Ik hou van jou – S’agapo

10. Arabisch

Ik hou van jou – Ana behibak (tegen een man) Ana behibek (tegen een vrouw)

Nou, waar wacht je nog op? Laat die ene bijzondere persoon weten hoe je echt over hem of haar denkt. Succes!

Welke taal wil jij verbeteren?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer