Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Nog 10 tv-series om Engels mee te leren

Nog 10 tv-series om Engels mee te leren

Het leren van Engels kan een behoorlijke uitdaging zijn. Wat is er dan beter dan leren terwijl je niet eens doorhebt dat je dat aan het doen bent? Ik heb nogmaals een lijst van tv-series samengesteld die je meteen zou moeten gaan bingewatchen als je je Engels wilt verbeteren (hier vond je de eerste). Laat je meenemen in een wereld van helden, schurken en aangrijpende juridische drama’s…

1. Suits

Als je vindt dat er in Mad Men te veel gepraat wordt, dan is Suits een cool alternatief. Deze serie speelt zich af in New York en draait om Mike, een college-dropout die voor topadvocaat Harvey Specter gaat werken terwijl Mike nooit rechten heeft gestudeerd. Controversieel.

De beste uitdrukking die je in dit programma zult leren:“I refuse to answer that, on the grounds that I don’t want to.”

2. How I Met Your Mother

Deze serie ken je waarschijnlijk al, en terecht. Deze sitcom-hit volgde na de hypes van Friends en Will and Grace en speelt zich ook af in New York. Hoofdpersoon Ted ontmoet daar de moeder van zijn kinderen, tegen wie hij dit verhaal uiteindelijk in de toekomst vertelt. Geen zorgen: als je eenmaal aan het kijken bent, klinkt dat een stuk logischer.

De beste uitdrukking die je in dit programma zult leren:“Legen – wait for it – dary!”

3. The Crown

Als je graag alle ins en outs van het leven in de Britse familie wilt weten, dan voldoet deze serie aan al je wensen. The Crown is gebaseerd op waargebeurde verhalen en de casting is zo ontzettend goed dat zelfs de Queen dacht dat ze zichzelf op tv zag (of misschien heb ik dat maar bedacht).

De beste uitdrukking die je in dit programma zult leren:“Yes, I am a queen – but I am also a woman… and a wife.”

4. White Collar

Als je van écht gelikte crimeseries houdt, dan moet je White Collar kijken: over een supergetalenteerde (en manipulatieve) oplichter die een FBI-agent gaat helpen om wittenboordencriminelen op te pakken, zodat hij in ruil daarvoor zelf uit de gevangenis blijft.

De beste uitdrukking die je in dit programma zult leren:“We’re not on the same page! We’re not reading the same book! We’re not even in the same library!”

5. Supernatural

Maar weinig enge-drama’s- met-een-tikje-comedy-erin zijn zo goed als Supernatural, een serie die al meer dan tien jaar bestaat. De show draait om twee broers die geesten en monsters opjagen terwijl ze ook met hun persoonlijke demonen willen omgaan (waarvan sommige emotionele demonen zijn, maar andere échte demonen zijn. Want, nou ja. Supernatural).

De beste uitdrukking die je in dit programma zult leren:“Please accept this sandwich as a gesture of solidarity.”

6. Line of Duty

Een van de beste Britse crimeseries ooit (vind ik). In dit drama volg je een team van undercoveragenten die corruptie bij de politie blootleggen. De verhoorscènes zijn enórm goed en zorgen er waarschijnlijk voor dat je al je vrienden en familieleden gaat verdenken. Dit programma is trouwens ook ideaal om wat behoorlijk technisch Brits-Engels te leren.

De beste uitdrukking die je in dit programma zult leren:“You’re under arrest.”

7. Orange Is The New Black

Deze op waarheid gebaseerde serie gaat over Piper Chapman, die vijftien maanden de cel in moet omdat ze jaren geleden een geldtransport voor haar drugs-dealende vriendin had geregeld. OITNB gaat over sterke vrouwen en laat je zowel lachen als huilen (soms op hetzelfde moment). Perfect om je Amerikaans-Engels op te frissen.

De beste uitdrukking die je in dit programma zult leren: “This is the loneliest place I’ve ever been and I lived in a tree for eight months.”

8. Jessica Jones/Daredevil/Luke Cage/Iron Fist

Oké, technisch gezien zijn dit vier verschillende series. Maar aangezien ze allemaal in hetzelfde universum plaatsvinden en alle hoofdrolspelers samenkomen in de show The Defenders, geef ik ze op deze lijst maar één plek. Zonder ze allemaal te bespreken: deze programma’s gaan eigenlijk over onbeduidende (maar dappere) superhelden die realistische avonturen meemaken in New York. Grappig, eng, vol met actie en gemaakt door Marvel. Hup, kijken. Allemaal.

De beste uitdrukking die je in dit programma zult leren:te veel om uit te kiezen!

9. Stranger Things

Veel van jullie waren in de jaren 80 nog niet geboren en zullen dus niet alle verwijzingen naar die tijd begrijpen, maar dat hoeft ook niet: Stranger Things is hoe dan ook een geweldige serie. Ik zal niet alles verklappen, maar de ingrediënten bestaan uit monsters, kinderen met superkrachten en veel jarentachtigmuziek. Ontzettend leuk en echt geweldig voor je Engelse vaardigheden.

De beste uitdrukking die je in dit programma zult leren:“Mike! I found the chocolate pudding!”

10. Eastenders

Dit kan best de simpelste serie met het moeilijkste Engels op mijn lijstje zijn. Deze langlopende soap vindt plaats in de arme Londense wijk East End, waar de hele buurt het dagelijks leven op allerlei grappige een dramatische manieren meemaakt. Als je binnenkort naar Londen wilt en als een local wilt klinken, dan is dit absoluut een programma om te kijken.

De beste uitdrukking die je in dit programma zult leren:“Get out of my pub!”

Je Engels liever verbeteren met een taalcursus?Ontdek meer

Deel dit artikel

Laatste blogs van Talen