GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De ultieme zomergids voor Sydney

De ultieme zomergids voor Sydney

Aussies weten heel goed hoe ze het beste uit hun zomerweer kunnen halen, en Sydney is een plek vol heerlijk eten, surf sessies en onverslaanbare good vibes. Als het gaat om het plannen van jouw reis, is er bijna te veel keuze aan om dingen te doen. Dus, hier is onze ultieme zomergids voor bezoekers van de geweldige hoofdstad van New South Wales.

1. Bezoek de stranden

Wist je dat de temperatuur van het zeewater in de zomer van oplopen tot zo’n 23ºC (74ºF)? En omdat Sydney meer dan 100 stranden heeft om uit te kiezen, kan het niet eenvoudiger zijn om een duik in de zee te nemen. Bondi Beach is gemakkelijk te bereiken vanuit het stadscentrum. Dit is een van de beroemdste stukken goudkleurig zand in Australië en is een topplek als je graag wilt surfen. Ten noorden van de stad is Manly ook een fantastische plek om een golf te pakken, en in februari wordt hier de Australian Open of Surfing gehouden. Balmoral Beach is beschut en zeer geschikt om te zwemmen, paddleboarden of kajakken, en Shelly Beach biedt indrukwekkende snorkelmogelijkheden. De meeste stranden zijn ook omgeven door cafés, bars en restaurants, dus je kunt de hele dag aan de kust doorbrengen, eten en drinken halen op schilderachtige plekjes.

2. Neem een duik in de zwembaden van de stad

Als je graag wilt zwemmen maar niet zo van golven ontwijken houdt, hebben verschillende stranden van Sydney beschutte zeezwembaden, waaronder de stranden van Bondi en Bronte. McIver’s Ladies Baths (ook bekend als Coogee Ladies’ Baths) is een schitterende plek om te zwemmen langs de kliffen, alleen voor meiden, in het zuidoosten van Sydney. De gerestaureerde MacCallum Pool uit 1920 op Cremorne Point in het noorden van Sydney heeft een geweldig uitzicht op de skyline van de stad en de haven. Er zijn ook openluchtzwembaden met zoet water in Victoria Park, Petersham Park en Prince Alfred Park.

3. Bezoek een festival

Er is geen tekort aan livemuziek en kunstevenementen in Sydney, en het zomerseizoen kan maar één ding betekenen: festivals! Bij Mrs Maquarie’s Point, bij de Sydney Botanical Gardens, is het Harbourlife-festival in november een van de grootste dance music evenementen van het jaar en het feest kijkt uit over het water, het Sydney Opera House en de Sydney Harbour Bridge. Het Sydney Festival in januari brengt ook een enorm scala aan livemuziek en theater- en filmvertoningen, tentoonstellingen en kunstinstallaties naar locaties door de hele stad, waardoor je gemakkelijk je culture fix kunt krijgen.

4. Ga naar Barangaroo

Barangaroo, ooit een containerterminal, is omgetoverd tot een bruisend en levendig winkel- en eetdistrict. Gelegen aan het water, met indrukwekkende architectuur en fantastische restaurants die uitkijken op de haven, terwijl net naast de deur het groene en rustige Barangaroo reservaat vol staat met inheemse Australische bomen en struiken. Het gebied is vernoemd naar een belangrijke en inspirerende Aboriginal-vrouw genaamd Barangaroo, ze was een Cammeraygal-leider van de Eora-natie in de tijd dat de Europeanen dit gebied van Australië koloniseerden. Om meer te weten te komen over de gedeelde geschiedenis van Australië en de rijke Aboriginal-cultuur, is dit deel van Sydney een geweldige plek om een rondleiding te volgen.

5. Verken Sydney per kajak

Pak je zwemvest en een peddel – een van de meest unieke (en vredige!) manieren om deze stad te zien is per kajak. In het noorden van Sydney is Middle Harbor een beschutte plek om op het water te verkennen, met trips die beginnen bij Spit Bridge die je door verborgen baaien voeren, of zeevarende avonturen vanaf Manly Wharf waarbij je dwergpinguïns ziet. Voor een draai aan het klassieke uitzicht op de haven van Sydney, maak je een kajaktocht door de haven, zodat je het Opera House en de skyline van de stad vanaf het water kunt zien. Ten zuiden van Sydney is de prachtige Woronora-rivier de plek voor natuurliefhebbers om rotsachtige kusten, stranden en bossen met wilde dieren in het wild te verkennen.

6. Ga de stad uit

Sydney is een fantastische plek om meer van de Australische staat New South Wales te verkennen. De Blue Mountains (die hun naam ontlenen aan de blauwachtige waas die de eucalyptusbomen in het gebied de lucht geven) liggen op slechts een paar uur rijden en ze zijn adembenemend. Tussen de eeuwenoude kliffen kun je talloze wandelroutes en klimgebieden verkennen, en achter de groene, lommerrijke valleien gaan geheime watervallen en wilde zwembaden schuil. Direct ten zuiden van Sydney kun je ook een dag of twee wandelen, picknicken, kamperen en wilde dieren spotten in een prachtig gebied van beschermde kustlijn en binnenlandse bush, bekend als het Royal National Park.

Start je Aussie avontuur!Ondek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer