GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 verborgen pareltjes in Torquay

10 verborgen pareltjes in Torquay

Zon, zand en bruisende stranden zijn misschien niet de eerste dingen waar je aan denkt als je aan het Verenigd Koninkrijk denkt. Maar als je naar de zuidwesthoek van Engeland gaat om Engels te leren in Torquay, zul je aangenaam verrast zijn!

Torquay, dat deel uitmaakt van wat bekend staat als de Engelse Rivièra, is echt een van de best bewaarde geheimen van Engeland, vol verborgen pareltjes, geschiedenis en een kleurrijk karakter dat nietsvermoedende bezoekers al tientallen jaren inspireert. Van het centrum van de stad tot de idyllische kustlijn, deze 10 verborgen pareltjes in Torquay zijn zeker een bezoekje waard.

1. Kajak, peddel en zwem door verborgen baaien

Als je van watersport houdt - of het eens wilt proberen - is er niets beters in het Verenigd Koninkrijk dan de Engelse Rivièra. Het is een paradijs voor watersporters, met talloze kleine inhammen, grotten en kliffen langs de zeven kilometer lange baai. Torquay heeft zelfs enkele van de mooiste en meest beschutte stranden van Europa, waardoor het zowel een mooie als veilige plek is om te verkennen, ongeacht hoeveel ervaring je hebt.

Huur op Oddicombe Beach een kajak, paddleboard of waterfiets, of boek een beginnerscursus zeekajakken bij Sea Kayak Torbay. Een ander klein, afgelegen en prachtig strand is Anstey's Cove, waar je het beste kunt snorkelen en duiken in de omgeving.

2. Geniet van de sfeer in Blue Walnut Café en Cinema

Je kunt gemakkelijk een hele dag doorbrengen in dit levendige en veelzijdige café. Ga vroeg naar binnen voor een klassiek Engels ontbijt, studeer en kijk mensen onder het genot van een boek en een latte overdag, en kom later terug voor filmvertoningen, poëzierecitals, live comedy en kunst. Alles op het menu wordt lokaal geproduceerd in deze sfeervolle en knusse plek, die regelmatig een levendig en creatief publiek trekt.

3. Wandel of fiets door het magische Scadson Woods

Scadson Woods is de perfecte plek voor een lange, langzame weekendwandeling of een mountainbiketocht. Met 13 hectare om te verkennen geeft dit bos je het gevoel dat je mijlenver van de stad bent. Check WeDo eBikes in het centrum van Torquay voor alle soorten fietsverhuur, en zorg dat je een picknickmand meeneemt.

4. Lees waargebeurde verhalen over smokkelaars en de 'Queen of Crime'

Torquay is niet alleen een voormalige schuilplaats voor piraten, maar toevallig ook de geboorteplaats van de beroemde 'Queen of Crime'-schrijfster Agatha Christie, de best verkopende auteur aller tijden (alleen William Shakespeare zelf evenaart haar). Het is een punt van trots onder de plaatselijke bevolking dat een fascinatie heeft gecreëerd rond de waargebeurde verhalen waar zij zich door liet inspireren.

Als je van true-crime drama's op Netflix houdt, mag je The Real Crime Museum in Torquay Harbor niet missen. Het museum graaft diep in echte misdaadverhalen van lang geleden en vertelt waargebeurde verhalen over gangsters, bankrovers en piraten - allemaal vanuit een museum in een griezelige ondergrondse bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Het lijkt in de verste verte niet op het rustige, veilige en serene Torquay dat we vandaag de dag kennen.

5. Ga ‘coasteering’ langs rotsachtige kliffen aan de Rivièra

Voor echte onbevreesde buitenavonturiers is coasteering de perfecte manier om een middag vol actie door te brengen. Het is een combinatie van 'mountaineering' en 'coast' en houdt in dat je langs de klifwanden aan de kust zwemt en klimt tussen de beukende golven. Klinkt dat als jouw ding? De rotsachtige kustlijn van West-Britannië maakt het de ideale locatie voor begeleide kustexcursies. Om je avontuur te starten, is Goodrington Beach een geweldige plek om te beginnen. Hier vind je outdoor-avontuurgidsen die je de kneepjes van het vak laten zien.

6. Probeer traditionele Cornish pasteitjes bij de oudste pasteibakker van Engeland

Vraag het iedereen hier en ze zullen je vertellen dat geen enkele reis naar dit gebied compleet is zonder het proberen van het beroemdste gerecht - de Cornish pasty. Oorspronkelijk gemaakt in het naburige graafschap Cornwall, is het traditionele gerecht van bladerdeeg, aardappel en ui gemaakt door Warren's Bakery sinds 1860, waardoor ze de langst bestaande pasteibakkers ter wereld zijn. Mensen zijn vaak verrast door hoe lekker deze dingen zijn, dus probeer ze zeker een keer.

7. Maak je handen vies bij Poppins Pottery

Deze gezellige creatieve plek organiseert regelmatig workshops voor beginners die hun eigen aardewerk willen maken en beschilderen. Alleen of met een groep, het is ongelooflijk leuk om te leren hoe je natte klei verandert in kleurrijke mokken, borden en hondenkommen. De eigenaren hier zijn experts in het laten zien hoe het moet, waardoor een middag in hun ontspannende tuinatelier de perfecte manier is om de tijd te doden op een regenachtige dag terwijl je een persoonlijk souvenir maakt om mee naar huis te nemen.

8. Ervaar hoe het leven er 100 jaar geleden uitzag

Bygones, een van de meest unieke plekken in de omgeving, is een museum dat je terug in de tijd voert om Torquay te zien zoals het meer dan een eeuw geleden was. De levensechte recreatie van geplaveide straatjes, schilderachtige winkeltjes en flamboyante mode kenmerkte het Victoriaanse Engeland van eind 19e en begin 20e eeuw. Bygones is al generaties lang een onafhankelijke, door een familie gerunde attractie en trekt nieuwsgierig publiek dat graag wil voelen hoe het leven er vroeger uitzag.

9. Zwem of surf op Meadfoot en Hollicombe Beach

Hoewel de noordkust van Devon populairder is onder surfers vanwege de gunstige wind, zijn de stranden in het zuiden van Devon perfect voor beginnende surfers die willen beginnen met rustiger water. De verfrissend ontspannen stranden Meadfoot en Hollicombe in Torquay liggen beide op tien minuten met de bus van het centrum van Torquay en zijn ideaal voor als je beginnersvriendelijke golven helemaal voor jezelf wilt.

10. Proef scones in het idyllische Cockington

Scone — spreek je het uit als rijmend op "bone" of op "gone"? Dit felle debat woedt al generaties lang onder Engelssprekenden. Hoe je het ook zegt, er is geen twijfel mogelijk over de heerlijkheid van deze typische Engelse cakejes met jam en room (hoewel niet per se in die volgorde - google maar eens het andere woedende regionale debat tussen Devon scones en Cornwall scones).

Weaver's Cottage Tea Garden is de perfecte plek om te genieten van deze klassieke afternoon tea-ervaring - een verborgen pareltje verscholen aan de rand van de stad in het charmante Engelse dorpje Cockington, compleet met stenen huisjes, geurige rozentuinen en autovrije rust. Heerlijk.

Check deze tien verborgen pareltjes van Torquay en bereid je voor om verliefd te worden op de Engelse Rivièra.

Ontdek de wereld vandaag nogLees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer