Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Zes tips voor een solo-trip naar Londen

Zes tips voor een solo-trip naar Londen

Als je denkt aan reizen, dan stel je je waarschijnlijk een vakantie voor met vrienden, familie of je partner. Er zijn echter genoeg situaties in het leven waarin een solo-trip juist minstens net zo’n goeie optie is. En hoewel een grote stad als Londen misschien in eerste instantie wat overweldigend over kan komen, is het wel een stad vol interessante dingen om te zien, te doen en te ontdekken – en natuurlijk vol leuke mensen om te ontmoeten.

1. Zoek unieke plekken om te eten en te drinken

Het klinkt misschien als een cliché, maar Londen heeft écht ongelooflijk veel originele plekken waar je iets kunt drinken of een hapje kunt eten. Mr Fogg’s Residence, een bar met een Victoriaanse sfeer in de wijk Mayfair, is een goed voorbeeld van een plek die je nergens anders ter wereld zult vinden. Je vindt er antiek, decoratie en accessoires uit alle hoeken van de wereld. Maar dat is niet het enige wat dit café zo bijzonder maakt: je kunt hier ook zo ongeveer de lekkerste cocktails van de stad bestellen. Ben je in het weekend na vier uur ’s middags in de buurt, stap dan zeker even naar binnen voor een afternoon tea met een twist.

Vind je deze ervaring nog niet uniek genoeg? Voor wie fan is van Orange Is The New Black, is de bar Alcotraz in Shoreditch echt de place to be. De criminelen (of gasten) die met een veroordeling op zak naar Alcotraz worden gestuurd, smokkelen drank naar binnen om overheerlijke, veelbesproken cocktails van te maken. Elke gast krijgt bovendien een oranje overall aan om een beetje in de stemming te komen.

2. Ga naar een musical

Een musical bezoeken is ideaal voor een solodate. Je hoeft er met niemand te kletsen, maar kunt gewoon genieten van het extravagante theater voor je. Er zijn in Londen ongelooflijk veel fantastische musicals. Variërend van oude klassiekers als The Phantom of the Opera tot nieuwere hits als Wicked en The Lion King. Ben je bang dat je daarmee meteen je hele bankrekening stukslaat, dan kan ik je de TodayTix-app van harte aanraden: daarmee vind je exclusieve lastminute-aanbiedingen met een heel aantrekkelijk prijskaartje.

3. Bekijk Londen vanaf een gratis dakterras

Een van de beste manieren om van Londen te genieten is door de stad van bovenaf te aanschouwen. Vanaf het Tate Modern-museum heb je bijvoorbeeld een prachtig uitzicht over Londen. Je kunt natuurlijk ook eerst het museum zelf bezoeken, en je vergapen aan de indrukwekkende kunstcollectie. Maar daarna moet je zeker even naar boven voor een adembenemend uitzicht over onder meer de Theems en St. Paul’s Cathedral.

Wil je het uitzicht over de stad liever vanaf de andere kant van de Theems bewonderen, dan adviseer ik je om naar de zesde verdieping van het One New Change-winkelcentrum te gaan voor een gratis uitzicht op St. Paul’s Cathedral van dichtbij.

4. Maak een wandeling in een minder voor de hand liggend park

Als je de mazzel hebt om Londen te bezoeken bij mooi, zonnig weer, dan zou je echt naar een van de vele parken in de stad moeten gaan. Beroemde parken als Hyde Park en Green Park zijn natuurlijk absoluut een bezoek waard (ze zijn groot, prachtig en een fijne ontsnapping aan de grotestadsdrukte). Maar daarnaast zijn er ook genoeg verborgen juweeltjes. Zoals Saint Dunstan in de East Church Garden (tussen de Londen Bridge en de Tower of Londen): een oude kerk die omgebouwd is tot een park. Echt de moeite waard om te ontdekken.

5. Geniet van de rust in de British Library

De British Library is oase van rust in de bruisende chaos die Londen nou eenmaal is. Door hier een rustige ochtend door te brengen, ga je je als een echte local voelen. Je kunt er studeren, lezen of op je laptop werken terwijl je nipt aan een overheerlijke cappuccino uit de kiosk buiten het gebouw.

6. Laat de bus je route bepalen

Een van mijn favoriete bezigheden tijdens mijn solotripjes is een willekeurige bus pakken om een tijdje rond te rijden en de geweldige, grote stad te bekijken die aan me voorbijraast. Als ik een plek zie die me echt leuk lijkt, stap ik uit. In Londen is het uitzicht extra mooi vanaf de voorste bank boven in de dubbeldeksbus. Dus het is de moeite waard om zo nodig even op je beurt te wachten tot je daar kunt zitten.

Ook naar Londen voor een solo-trip?Ga op taalreis naar Londen!

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen