GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Zo haal je het maximale uit deze thuisblijftijd: verbeter je Engels vanuit je luie stoel

Zo haal je het maximale uit deze thuisblijftijd: verbeter je Engels vanuit je luie stoel

Dit digitale tijdperk heeft zo z’n voordelen, zeker op het gebied van het leren van een taal (en oké, ook op het gebied van kattenfilmpjes). Je hoeft niet langer dikke boeken met Engelse grammatica mee te zeulen of jezelf naar de bibliotheek toe te dwingen. Je kunt tegenwoordig Engels leren en jezelf voorbereiden op een internationale toekomst terwijl je gewoon thuis op de bank zit. En o ja: er hoeven ook geen lesboeken of toetsen aan te pas te komen.

We hebben een lijst gemaakt van leuke en vrij simpele manieren waarop je vanuit je luie stoel je Engelse vaardigheden kunt verbeteren:

Luister naar gratis podcasts om je taalvaardigheden thuis te verbeteren

Wat is er nou beter dan op de bank liggen met een koptelefoon op terwijl je naar je favoriete podcasts luistert? Je kunt zelf een onderwerp uitkiezen en ernaar luisteren in de taal die je wilt leren. We hebben een aantal fantastische gratis leerpodcasts bij elkaar gezocht waarmee je je taalvaardigheden kunt verbeteren: hier onze top vijf van Engelstalige podcasts.

**Leer thuis met Netflix
**Netflix is de ideale plek om op zo’n relaxt mogelijke manier je Engels te verbeteren. Hier lees je onze favoriete programma’s om Engels mee te leren. Ken je die al? Hier zijn er nog tien!

Lees boeken in de oorspronkelijke taal

Tegenwoordig is iedereen de hele dag op z’n telefoon bezig, maar het is echt fijn om juist bewust op de bank te ploffen om en boek te lezen. En als je je Engels wilt verbeteren, dan is het nog nuttig ook. Dit is dus hét moment om die Engelse literaire klassiekers af te stoffen en in de oorspronkelijke taal te lezen. Door niet de vertaling te kiezen, maar voor de originele versie te gaan, zal je met andere ogen naar het verhaal kijken en geef je je woordenschat een boost. Hier vind je onze tien beste boeken om je Engels mee bij te spijkeren.

Vergroot je taalvaardigheden met muziek

Mensen zeggen altijd dat meezingen met muziek kan helpen om je Engels te verbeteren. En dat klopt sowieso, maar wat als de mensen die die liedjes hebben geschreven, niet volledig op de hoogte waren van alle taal-grammaticaregels? Je Spotify-bibliotheek kan een rampgebied vol taalovertredingen en grammaticafouten zijn, maar dat is (in dit geval) goed nieuws. We hebben een aantal superslechte voorbeelden verzameld die ideaal zijn. Zo kun je ook (juist!) met slechte songteksten je Engels bijspijkeren.

Leer elke dag een aantal nieuwe woorden

Naast uitspraak en grammatica is de woordenschat een van de grootste uitdagingen voor wie (beter) Engels wil leren. Probeer daarom je vocabulaire te vergroten door elke dag een aantal nieuwe woorden te leren. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een van onze handige woordenlijsten: ontdek de prachtigste Engelstalige woorden, de woorden die het verwarrendst zijn, of oefen een paar Engelse tongbrekers thuis met je familie of vrienden.

Ben je ondanks deze top zoek naar meer gestructureerde lessen thuis? Of je nu graag je Engels wilt verbeteren voor je loopbaan of om een examen te halen: op EF English Live kun je live (online) lessen bijwonen en interactieve opdrachten maken om je doelen te bereiken. Kies uit groepslessen of privélessen van gekwalificeerde leraren en studeer op je eigen tempo… en dat alles nog steeds gewoon vanuit je luie stoel!

Start vandaag met online EngelsMeld je nu gratis aan
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer