GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 dingen die je moet weten voor je naar Vancouver verhuist

10 dingen die je moet weten voor je naar Vancouver verhuist

Aangezien velen van ons momenteel dromen van een andere omgeving, is het een goed moment om onderzoek te doen en vooruit te plannen voor langere reizen of die grote stap die je voor ogen had. Deze prachtige Canadese stad is geweldig voor de ziel. Vancouver barst van de natuur en culturele activiteiten en is een magneet voor reizigers en expats over de hele wereld. Denk je erover om de stap te zetten? Hier zijn 10 dingen die je moet weten voordat je naar Vancouver verhuist.

1. Nieuwe stadssfeer

Hoewel Vancouver geen oude gebouwen heeft zoals je die in Rome zult vinden, of een lange culturele doorlopende lijn zoals in Parijs of Madrid, heeft het wel een jonge, positieve houding. Hier zullen mensen nieuwe dingen proberen; of het nu gaat om bedrijven, voedingsmiddelen, ideeën of ervaringen in het algemeen. En dat is een vibe die je verslavend zult vinden.

2. Auto-apps

Ben je niet van plan een auto te kopen? In Vancouver is dat geen probleem. Download de Evo- of Car2Go-app om een ​​auto per uur te huren. Er is een kleine vergoeding om deel te nemen, en vanaf dat moment betaal je voor wat je gebruikt. Houd de zaken legaal door te onthouden dat je na 90 dagen in Vancouver te hebben gewoond, je rijbewijs moet omzetten naar een Canadees rijbewijs.

3. Openbaar vervoer

Niet-bestuurders zullen het nog steeds gemakkelijk vinden om zich te verplaatsen. Voor de SkyTrain lightrail en bussen heb je een Compass card nodig, die gemakkelijk op te waarderen is. Vergeet niet om uit te checken in de trein. Het is echter ook gemakkelijk om te fietsen: met meer dan 800 mijl aan fietspaden is Vancouver de beste stad van Noord-Amerika voor fietsers.

4. Inclusief

De lokale bevolking van Vancouver accepteert extreem verschillende achtergronden en keuzes. Het is zelfs één van de meest homovriendelijke steden ter wereld, met de grootste Pride-festivals ter wereld. Als klap op de vuurpijl is Vancouver erg multicultureel: maar liefst 52% van de bevolking heeft Engels niet als eerste taal, en ze zeggen zelfs dat de stad de meest Aziatische stad buiten Azië is.

5. Goede balans tussen werk en privé

Dit is een grote stad met een kleinere omvang die nog steeds grootstedelijk entertainment biedt in het nachtleven, de bar en de restaurantcultuur. Je zult altijd genoeg evenementen en nieuwe activiteiten vinden zodat je dat “wat zal ik vandaag na het werk doen?” gevoel nooit meer hoeft te hebben!

6. Fooien

Afhankelijk van waar je vandaan bent verhuisd, vind je een fooicultuur misschien vreemd om aan te wennen. Het wordt echter al snel een tweede natuur. Geef de standaard 10-20% fooi als je met pin betaalt door deze toe te voegen voordat je je pincode invoert. En als je op zoek bent naar parttime werk om je aankomst in Vancouver te ondersteunen, onthoud dan dat de horeca, hoewel ze niet de best betaalde per uur zijn, wel goede fooien opleveren.

7. IJshockey

Kom in de geest van de beroemdste sport van Canada door de Vancouver Canucks en Vancouver Giants, het belangrijkste juniorenteam, te steunen. IJshockey is supersnel en superatletisch: je gelooft gewoon niet hoe de spelers zo snel kunnen bewegen. Als je gebeten bent door de skate-bug, ben je op de juiste plek. Vancouver heeft acht ijsbanen waar je langs kunt komen om je hockey- of algemene schaatsvaardigheden te oefenen.

8. Dichtbij de VS

Als Vancouver je thuisbasis is, word je grotendeels verwijderd van de rest van Canada. In feite is Calgary de dichtstbijzijnde redelijk grote stad op 8 uur rijden. Je zult sowieso waarschijnlijk meer van de VS zien: de prachtige staat Washington grenst aan Canada, met Seattle op slechts drie uur rijden, en Oregon (inclusief de populaire stad Portland, net iets verder).

9. Verhuur

Appartementen beginnen hun huurperiode meestal op de 1e of de 15e van elke maand, dus je zult op tijd een accommodatie moeten vinden. Je tekent waarschijnlijk voor minimaal 6-12 maanden en moet meubilair kopen (gemeubileerde appartementen zijn niet de norm). Wat betreft aanbetalingen: onthoud dat je borgsom niet meer mag bedragen dan de helft van de huur van de eerste maand.

10. Neem een BCID-kaart

Blijf je langer dan zes maanden in Vancouver? De Brits Colombia ID-kaart bespaart je het gedoe om je paspoort of in het buitenland uitgegeven identiteitsbewijs veilig te bewaren tijdens een avondje uit. Gebruik in plaats daarvan je BCID in pubs en clubs. Het wordt herkend als een overheidsnummer, dus je kunt het ook gebruiken om een ​​bankrekening te openen (hoewel dit niet de enige manier is om dit te doen). Je hebt je werk- of studievergunning, paspoort en een ander identiteitsbewijs met foto (zoals je rijbewijs) nodig om die van jou te krijgen.

Hier vind je 10 verborgen juweeltjes in Vancouver!

Wil jij in Vancouver wonen en studeren?Meer informatie
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer