GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 Netflix-series om Frans mee te leren

10 Netflix-series om Frans mee te leren

Heb je ook zo’n hekel aan dat lege schuldgevoel na een lange Netflix-binge-sessie? Je bent lang niet de enige. Maar zorg er gewoon dat je volgende keer je tv-tijd combineert met het leren van een taal dankzij deze geweldige Franstalige Netflix-series. Dit is het perfecte excuus om na een weekend lang bingen met wallen onder je ogen op je werk te verschijnen (en iets om te vertellen op dat chique feestje in Parijs deze zomer).

Wil je helemaal geen Frans leren? We kunnen je ook een aantal geweldige series aanraden als je Engels, Duits of Spaans wilt leren vanuit je luie stoel.

Ben je er vervolgens klaar voor om je Frans naar een hoger niveau te tillen? Dan is het tijd om jezelf onder te dompelen met een taalprogramma in het buitenland. We regelen het graag voor je.

1. Le Chalet

Stel je eens voor: een vriendenreünie in de Franse Alpen die als het perfecte tripje klinkt… Maar in dit afgelegen chalet wordt de sfeer al gauw behoorlijk grimmig. Buiten bereik van de rest van de wereld is het een kwestie van vechten om te overleven. Geheimen, verdachtmakingen, tumultueuze gebeurtenissen. Wat wil een mens nog meer? Deze serie telt maar zes afleveringen. Je kunt het dus rustig kijken zonder te vrezen langer dan één weekend lang verslaafd te zijn.

2. Dix Pour Cent

‘Dix Pour Cent’, of ‘Call My Agent!’ in het Engels, volgt de levens van professionals die bij een talentenbureau werken. Deze grappige serie geeft je een beeld van hoe het eraan toegaat in de mediabranche in Parijs, terwijl je je Frans oefent. Je leert er ook over beroemde Franse celebs, nu je toch bezig bent, aangezien er in elke aflevering echte Franse sterren voorkomen.

3. Osmosis

Als je fan bent van de Britse Netflix-scifi ‘Black Mirror’ dan zal je ‘Osmosis’ ook zeker waarderen. Deze serie duurt slechts acht afleveringen en vindt plaats in een alternatieve wereld. Osmosis gaat over een datingapp die gebruikers belooft hun soulmate te vinden. Het enige wat het bedrijf wil, is dat je een pil slikt die alle gegevens uit je hersens downloadt... Wat zou daar nou door kunnen misgaan?

4. Marseille

Hoewel Franse recensenten een paar pittige reviews schreven over ‘Marseille’, is het desondanks een must-see. Het is een politiek crimedrama en als je het leuk vindt om over andere culturen te leren, moet je deze reeks echt zien. De serie speelt af in een haven, dus er komt een internationaal gezelschap van Spanjaarden, Italianen, Zuid-Afrikanen en mensen uit het Middellandse Zeegebied in voor.

5. Plan Cœur

Plan Cœur is letterlijk te vertalen als ‘Hartenplan’, maar voor de Engelstalige televisie is het vertaald als ‘The Hook Up Plan’. Het is de tweede Franstalige serie op Netflix ooit en werd gezien als een kans om te zorgen dat men weer enthousiast zou worden over Franse series, gezien de negatieve recensies van ‘Marseille’. Netflix besloot duidelijk om even weg te stappen van intense crimedrama’s zoals ‘Marseille’, dus Plan Cœur is een humoristische romkom geworden. Het vertelt het verhaal van een jonge vrouw die probeert over haar ex heen te komen en daarbij voor een gigolo valt.

6. La Forêt

Wil je nog steeds Franstalige crimeseries kijken, maar hebben de recensies van ‘Marseille’ je een beetje ontmoedigd? Dan zou je ook deze Frans-Belgische serie kunnen kijken. ‘La Forêt’ gaat over het politieonderzoek naar de vermissing van een jong meisje in een nabijgelegen bos. Als een lokale leerkracht met een mysterieus verleden zich bij het zoekteam voegt, komen er geheimen naar buiten. Er worden steeds meer zorgwekkende ontdekkingen gedaan.

7. Les Témoins

Les Témoins, of ‘Witnesses’, is ook een Franstalige crimeserie. In seizoen 1 onderzoekt de politie waarom zes mannelijke lichamen opgegraven zijn en een nieuwe plek hebben gekregen in een huiskamersetting. Seizoen 2 gaat over het onderzoek van de politie naar een bus met daarin vijftien bevroren mannenlichamen. Op hetzelfde moment wordt een jonge vrouw wakker in een auto. Ze herinnert zich helemaal niks meer van haar leven tot dusver. Maar wat hebben die twee zaken met elkaar te maken? Het scenario is makkelijk genoeg voor een taalstudent om te kunnen volgen. Maar ook intrigerend en spannend genoeg om je bij de les te houden.

8. Les Grandes Grandes Vacances

‘Les Grandes Grandes Vacances’ of ‘The Long Long Holiday’ duurt slechts vijf afleveringen en is een mini-animatieserie. Door de nazi-bezetting van Frankijk loopt een vakantietripje anders dan gepland. Op bezoek bij hun opa en oma krijgen twee jonge kinderen meer dan ze hadden verwacht. Deze film is goedgekeurd voor kinderen van zeven jaar en ouder. Maar dankzij het ingewikkelde onderwerp worden je taalvaardigheden nog altijd op de proef gesteld.

9. Le Bureau des Légendes

‘Le Bureau des Légendes’, of simpelweg ‘The Bureau’ op de Engelstalige Netflix, is een politieke thriller die een inkijkje biedt in de Franse geheime dienst. De serie is gebaseerd op de verhalen van echte oud-spionnen en geven je een beeld van de persoonlijke uitdagingen van mensen die onder een valse identiteit leven en de gevaren die daarbij horen. Aangezien ‘The Bureau’ momenteel vier seizoenen telt, kun je voorlopig wel vooruit om je taalkennis in de praktijk te brengen.

10. Glacé

‘Glacé’, of ‘The Frozen Dead’, is een vertolking van het gelijknamige boek van Bernard Miller. Dit is wederom een crimethriller, die begint met de ontdekking van een onthoofd paard… De serie telt slechts zes afleveringen, maar als je je Frans echt goed op de proef wilt stellen, zou je ook het boek kunnen lezen waarop het is gebaseerd.

Toch liever Frans leren in Frankrijk? Bestel vandaag nog onze gratis brochure voor de mogelijkheden.Gratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer