GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 redenen om van Barcelona te houden

10 redenen om van Barcelona te houden

Handen omhoog als je hart klopt voor Barcelona! Op deze magische aarde van ons zijn er steden die “that little something” hebben en Barcelona is daar één van. We worden nooit moe van deze Catalaanse stad.

Hier zijn 10 redenen waarom jij net zoveel van Barcelona zult houden als wij.

1. Bergen en zee

Omwikkeld door de Middellandse Zee met bergen op slechts een klein eindje rijden, wordt de tijd doorgebracht in Barcelona opgesplitst in uitstapjes naar zowel het strand als de heuvels. Probeer de mysterieuze toppen van Montserrat in het Catalaanse landschap of de oevers van Cadaqués voor een Instagram-waardige dagtocht.

2. Gotische zone

“Ik ben zo klaar met het verkennen van de gotische zone van Barcelona”, heb je nog nooit iemand horen zeggen. Trakteer je ogen op een middag dwalen door de Barri Gòtic, volg je instinct door ineengestrengelde straten die onverwachts uitkomen op pleinen of die je uitnodigen om verborgen winkels binnen te duiken. Dit is ook waar de super indrukwekkende kathedraal van de stad is, die oorspronkelijk gebouwd werd in 1298.

3. Straatkunst

Het historische en het edgy gaan perfect samen in Barcelona, ​​hoewel niets dit zo goed samenvat als de straatkunst van de stad. Versierd op deuren, muren en geheime hoekjes, explodeert de straatkunst van de stad in kleurrijke, emotionele verhalen wanneer je het het minst verwacht. Zoek je favoriete creatie in de Gothic, Poblenou of El Raval wijken.

4. Buurten

Over buurten gesproken, elk van de wijken in Barcelona verdient een staande ovatie. Ze zijn betoverend, kleurrijk, luidruchtig, heerlijk, elegant en alles daartussenin. Je vindt pit en karakter in El Raval, grote lanen en prachtige architectuur in Eixample, boho levendigheid in Gràcia.

5. Geen stierengevechten

Het Plaza de Toros Monumental, de laatste die in Catalonië in gebruik was, werd in 2014 gesloten en herbergt momenteel een museum over het stierenvechten. Dat is echter niet de enige functie. De art nouveau-ring wordt gebruikt als locatie voor avondentertainment, waar foodtrucks en livemuziekevenementen worden gehouden. Leuk weetje: in de afgelopen decennia hostte la Monumental: The Beatles, Dire Straits, Tina Turner, Bob Marley en The Rolling Stones.

6. Gaudí

De negentiende-eeuwse visionair Antoni Gaudí leeft vandaag de dag voort in Barcelona met een erfenis die des te fascinerender blijft gezien zijn vroegtijdige dood bijna honderd jaar geleden. Zijn beroemde meesterwerk, de Sagrada Familia, is nog steeds in aanbouw en verwacht wordt dat het in 2026 af zal zijn. Vervolg je Gaudí-tour met een bezoek aan Casa Battló, Casa Milá, Casa Vicens, Parc Güell, Palau Güell en de mozaïekbanken in “trencadís” -stijl van de boulevard Passeig de Gracia.

7. Barça

Het is onmogelijk om niet van het voetbalteam van Barcelona houden. Voetbalcultuur komt echt tot leven in Barcelona, ​​vooral wanneer er een grote wedstrijd tegen Madrid op het programma staat. Bezoek Camp Nou om de barça te zien spelen tegen de andere biggies in de Europese competities. Je weet aan welke kant je staat, toch?

8. Het eten

Vergeet sangria en tapas. Zeker, er zijn er genoeg in Barcelona, ​​maar er zijn zoveel andere Catalaanse gerechten om als eerste te proberen! Ga voor calçcots (een bepaald soort lente-ui, gegrild en gedoopt in speciale saus). Escudella (een vlees- en groentestoofpot). Botifarra amb mongetes (varkensworst geserveerd met witte bonen). Esqueixada (gezouten kabeljauwsalade) en de perfecte eenvoud van pa amb tomàquet (brood ingewreven met verse tomaten en knoflook, daarna aangekleed met olijfolie en zout).

9. Lokale tradities

Catalaanse tradities zijn niets anders dan uniek. Denk aan castellers wat (letterlijk) menselijke torens zijn die een groep mensen vormen door over elkaar heen te klimmen om de top te bereiken. Combineer die met de correfocs vuurlopen, waarin mensen verkleed als duivels door de hoofdstraten rennen op het ritme van trommels. Wervelend vuurwerk aan het einde van hooivorken. Een recept voor onvergetelijke festivals.

10. San Jordi

23 april is een gedenkwaardige dag in Catalonië, waar koppels elkaar boeken en rozen schenken op Sant Jordi. De dag van de patroonheilige van de stad wordt gevierd op 23 april. De oorsprong is een beetje een allegaartje van verschillende feestdagen. Maar met het ontvangen van boeken als resultaat, zijn we zeker dankbaar voor de dag!

Wil jij studeren in Barcelona, of een andere wereldstad?Bestel nu de gratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer