GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De 10 beste steden ter wereld voor sportfans

De 10 beste steden ter wereld voor sportfans

Sport is spannend, verbroedert en brengt mensen op deze wereld samen zoals dat maar weinig andere dingen lukt. Van het beste voetbal ter wereld in Barcelona tot schaakboksen (ja, dat lees je goed) in Berlijn: hieronder een korte rondleiding langs de beste steden ter wereld voor sportfans, ongeacht je favoriete club:

1. Boston, Verenigde Staten

Boston is een van de succesvolste sportsteden in Noord-Amerika. Je vindt hier bijvoorbeeld de Boston Bruins, een ijshockeyteam dat al het imposante aantal van zes Stanley Cups, vier Conference Championships, twee President Trophies en een indrukwekkende 24 divisiekampioenschappen in de wacht heeft gesleept. Iedereen met enige interesse in (ijs)hockey MOET deze club een keer hebben zien spelen. Ben je dat totaal niet? Dan zijn er nog genoeg andere succesvolle sportclubs in Boston. Het basketbalteam Boston Celtics heeft zeventien NBA-titels gewonnen en de American Footballers van de New England Patriots hebben in vijftien seizoenen slechts één keer de play-offs gemist.

2. Washington D.C, Verenigde Staten

Op het gebied van glorieuze sportgeschiedenis heeft Washington D.C. misschien niet zo’n lange staat van dienst als Boston, maar door de recente winst van de Stanley Cup door de Washington Capitals bruist de sportsfeer in de stad. Voeg je bij de rode mensenmassa in het publiek tijdens een van de wedstrijden en proef de sfeer van de stad die pas net ontdekt heeft hoeveel sporttalent het eigenlijk heeft.

3. Barcelona of Madrid, Spanje

Spanje is een trots sportland. Naast het succes in basketbal, tennis, fietsen, handbal en watersporten staat Spanje bekend om z’n voetbal van wereldklasse. Wil je de beste spelers ter wereld in actie zien? Ga in Barcelona naar Camp Nou, de thuishaven van FC Barcelona (en van Messi, natuurlijk). Of ga in Madrid naar Bernabéu, het thuishonk van Real Madrid. Als je tot de gelukkigen behoort die een keer El Clásico kunnen bijwonen, een voetbalwedstrijd tussen Real Madrid en Barcelona, dan maak je een duel mee dat z’n gelijke niet kent. Een echte clash of the titans.

4. Tokio, Japan

Denk je bij het woord ‘Japan’ aan honkbal? Waarschijnlijk niet, maar deze eilandstaat is, dankzij de Amerikaanse aanwezigheid na de Tweede Wereldoorlog, een van de beste en waarschijnlijk ook een van de verrassendste plekken om een honkbalwedstrijd te kijken. Ben je geen honkbalfan? Geniet van de vijftienhonderd jaar oude sumoworstelsport. Er vinden zes keer per jaar toernooien plaats, die elk vijftien dagen duren. In de ring staan twee worstelaars die allebei ongeveer 225 kilo wegen. Gezien de culturele relevantie en de bijzondere sfeer is dit absoluut iets om af te vinken van je bucketlist.

5. Dublin, Ierland

De Ierse sport hurling stamt al uit de 13e eeuw en wordt steeds populairder, tot zelfs in de Verenigde Staten aan toe. Het is een mix van hockey, lacrosse en honkbal en het doel van het spel is simpelweg de bal in het doel van de tegenstander meppen. Hoewel het er in een wedstrijd af en toe behoorlijk hard aan toe kan gaan, komen er soms wel 80.000 fans af op deze unieke sport en bijzondere culturele ervaring.

6. Berlijn, Duitsland

Berlijn, een stad die dol is op voetbal en een ambitieus ijshockeyteam heeft, heeft nog iets veel interessanters en gekkers te bieden: schaakboksen. Een duel van lichaam en geest, met elf rondes van drie minuten waarin schaken en boksen elkaar afwisselen. Het is misschien niet een sport waarvan we ooit dachten dat we het leuk zouden vinden, maar iets wat zó raar is, is daardoor ook iets onvergetelijks. En het levert je een geweldig verhaal op voor op verjaardagsfeestjes!

7. Londen, Groot-Brittannië

Voetbal, boksen, paardrijden, roeien, cricket… het zijn slechts een paar van de vele sporten waarvan je kunt genieten als je naar Londen gaat. Deze stad heeft maar liefst ZES geweldige voetbalteams (Arsenal, Chelsea, Crystal Palace, QPR, Tottenham en West Ham) maar je kunt ook een potje cricket kijken op de beroemde Lords Cricket Ground. Bij NFL uit Stateside vinden ook regelmatig American Football-wedstrijden plaats, wat je de kans biedt om op één fantastische plek beide typen football te aanschouwen.

8. Melbourne, Australië

Melbourne is de stad van de Australian Open, een van de meest prestigieuze tennistoernooien ter wereld en het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar. Verder vind je hier de Australische Formule 1 Grand Prix en de Internationale Cricket Cup, dus in deze prachtige stad is voor sportliefhebbers de keuze echt reuze. Heb je meer zin in het strand? Ga net buiten de stad kijken hoe de beste surfers ter wereld de golven bedwingen.

9. Toronto, Canada

Toronto is de hoofdstad van het ijshockey. Deze stad huisvest niet alleen vol trots de NHL Hockey Hall of Fame en een museum over de NHL, maar het is ook de thuishaven van de Toronto Maple Leaves, de club die in totaal al dertien Stanley Cups heeft gewonnen. Heb je wel weer even genoeg ijshockey gehad? De stad mag ook trots zijn op de Toronto Raptors, het basketbalteam dat het dit jaar wederom tot de play-offs heeft geschopt, de honkballers van de Blue Jays en de voetballers van FC Toronto.

10. Sydney, Australië

In de stad waar in 2000 de Olympische Zomerspelen plaatsvonden, kunnen sportfans nog altijd hun hart ophalen. Houd je van voetbal, ga dan naar een wedstrijd van Sydney FC. En als je er dan toch bent, kun je ook een duel uit de National Basketball League bijwonen, dat steeds populairder wordt. En heb je weleens van Aussie rules gehoord? Deze bijzondere (en bijzonder heftige) sport is ontwikkeld door de Aussies en kun je het beste meemaken bij een Sydney Swans-duel op een lokaal cricketveld. Het is de populairste sport van het land en iets wat je niet mag missen. En over dingen die je niet mag missen gesproken: de Australiërs zijn dol op rugby. Als je de mazzel hebt om tijdens een nationale rugbywedstrijd in het land te zijn, koop dan zeker een kaartje. Trek je mooiste gele outfit aan en ga los met de andere fans!

FC Barcelona aanmoedigen terwijl je Spaans leert? Of toch liever basketball in Amerika kijken terwijl je Engels leert?Vraag vandaag nog onze gratis brochure aan
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer