GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

8 vreemde en prachtige plekken om dit jaar te ontdekken

 8 vreemde en prachtige plekken om dit jaar te ontdekken

Op zoek naar een avontuur dat net even anders is dit jaar? Wij hebben het voor je. Van eeuwenoude ondergrondse grafkamers tot oceaangolven die oplichten in het donker en stranden met zwart vulkaanzand, hier zijn acht ongewone reisideeën om aan je bucketlist toe te voegen.

1. De bovennatuurlijke rivier van Costa Rica

De Rio Celeste ligt verscholen in de bossen van het Tenorio Volcano National Park in Costa Rica en is geen gewone rivier. Gevormd waar het zeldzame vulkanische mineraalrijke water van twee stromen samenkomt, verspreidt het water van de Rio Celeste het licht op zo'n manier dat het water helder turkoois wordt. De wandeling van een uur om de waterval en het neonblauwe water te bereiken is zeker de moeite waard.

2. De sterrenhemel van Kaapstad

Bij het plannen van een reis naar Kaapstad denken maar weinig mensen aan sterren kijken. Het historische South African Astronomical Observatory werd in 1892 opgericht om de sterren aan de zuidelijke hemel in kaart te brengen. Dit zou zeelieden helpen navigeren in de gevaarlijke wateren en voorkomen dat schepen zouden vergaan rond Kaap de Goede Hoop. Een paar avonden per maand kun je een bezoek brengen en samen met experts sterren kijken door hun telescopen. Je vindt het, grappig genoeg, in de buitenwijk Observatory in Kaapstad.

3. De zwarte zandstranden van Hawaï

Voor een dagje strand dat net even anders is, ga je naar Punalu'u, een prachtige baai in de buurt van het Hawaii Volcanoes National Park, waar het zand van nature zwart is. De ongewone donkere korrels ontstaan wanneer het gesteente van het eiland - gevormd door vulkaanuitbarstingen - in kleine stukjes uiteenvalt. Bovendien is dit een geweldige plek om zeeschildpadden te zien die aan land komen om uit te rusten op het strand.

4. De eeuwenoude catacomben van Malta

Cultuur- en geschiedenisfans opgelet. Bezoekers van over de hele wereld dalen af onder de stad Parijs en verkennen de ondergrondse crypten, maar ook het prachtige eiland Malta heeft eeuwenoude catacomben. Het St Paul's Catacomben complex is het best bewaard gebleven en bestaat uit ondergrondse kamers en tombes die ooit door de Romeinen werden gebruikt voor begrafenissen en rituelen. Je vindt ze in de buurt van Rabat, op ongeveer 20 minuten rijden van St Julian's of Silema.

5. Seoul's berg in een stad

Uitpuilende granieten bergen barsten uit de weelderige groene vegetatie in Bukhansan National Park, dat technisch gezien nog steeds in de stad Seoul ligt. Na een wandeling langs beekjes en door bossen vol wilde dieren kun je letterlijk vanaf de top van een berg neerkijken op de bruisende hoofdstad van Zuid-Korea. Historische hoogtepunten zoals tempels en een fort vullen het park ook - waarom zou je je niet onderdompelen in cultuur met een kort verblijf in een boeddhistische tempel? De ingangen van het park zijn slechts een ritje met de metro en een bus- of taxirit verwijderd van het centrum van Seoul.

6. De schuilplaatsen van bruine beren in Finland

Je hoeft niet naar Noord-Amerika te reizen om wilde grizzly's te zien. In Europa worden ze bruine beren genoemd en voor een bijzondere ervaring met het spotten van beren ga je naar Finland. Trek met een gids diep de wilde bossen in in het Finse noorden of oosten en breng tijd door in een wildobservatiehut. Deze hutten staan in de belangrijkste gebieden om beren te spotten en bieden je de mogelijkheid om comfortabel en gecamoufleerd te blijven zodat je de wilde beren niet stoort terwijl ze zich voeden en voorbereiden op hun winterslaap. De lange Arctische zomerdagen betekenen genoeg daglichturen om ze te zien.

7. De lichtgevende golven van Nieuw-Zeeland

Als de omstandigheden precies goed zijn, ervaren een paar stranden over de hele wereld iets dat omschreven wordt als het maritieme noorderlicht - een explosie van lichtgevend plankton. Tindalls Bay en het nabijgelegen Matakatia Bay in Nieuw-Zeeland zijn twee van zulke plekken, waar het ondiepe water soms gevuld is met golven van een soort piepkleine zeediertjes die felblauw oplichten. Surrealistisch, spectaculair en zo gaaf!

8. De gestreepte grotten van Canada

De grotten van Bonnechere kronkelen, draaien en gaan diep de grond in. Ze zijn door zuurhoudend water uit massief gesteente gehouwen. Het resultaat is een spectaculaire reeks ondergrondse grotten en gangen. De verschillende lagen van de rots zijn zichtbaar, waardoor de wanden van de grot prachtige strepen hebben. Je kunt ook fossielen van bewaard gebleven zeedieren zien. Voor een totaal unieke ervaring kun je ondergronds dineren in het gezellige en sfeervolle familierestaurant. Bereik de grotten met de auto vanuit Ottowa, Montreal of Toronto.

Ontdek meer van de wereld!Studeer in het buitenland
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer