GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 redenen waarom Dubai op je reisbucketlist moet staan

10 redenen waarom Dubai op je reisbucketlist moet staan

“Wie leeft, die ziet, maar wie reist, die ziet meer”, zo luidt een Arabisch gezegde. Op reis gaan is een eyeopener. Je proeft nieuwe smaken, doet nieuwe ervaringen op, ontmoet nieuwe mensen, bekijkt dingen vanuit een ander perspectief en creëert nieuwe herinneringen. Ik ben naar bijna vijftig landen geweest en vind de Verenigde Arabische Emiraten absoluut iets wat in je reisplannen moet voorkomen, zeker Dubai. Hier tien redenen waarom Dubai op je reisbucketlist zou moeten staan.

1. Een woestijnsafari

Wanneer je op woestijnsafari gaat, voel je zoals Cardi B in haar “Bodak Yellow”-clip, die is opgenomen in Dubai. Op weg er naartoe in een fourwheeldrive met airconditioning vertelt je persoonlijke gids je alles over de woestijn en de rol daarvan in de Emiratische cultuur. En geloof me: vooral die airconditioning is cruciaal. Daarna word je verwelkomt in een bedoeïen-achtig kamp voor koffie en dadels en mag je gaan quadrijden in de zandduinen. Later maak je een wat rustiger ritje op een kameel en aan het eind van de dag is er nog een barbecuediner terwijl je vermaakt wordt door buikdanseressen en andere artiesten. Hoezo, “Dubai heeft geen cultuur”?

2. Pier 7

Ik raad je aan om hier ’s avonds naartoe te gaan. Het voelt magisch om omringd te zijn door de grote, verlichte gebouwen terwijl je over de pier slentert en naar winkeltjes en leuke restaurants kijkt. Houd je van de Libanese keuken, ga dan zeker eten bij Abd el Wahab. Je zult me na afloop dankbaar zijn.

3. Burj Khalifa

De 828 meter hoge Burj Khalifa is met z’n 160 verdiepingen het hoogste gebouw ter wereld. Het is niet alleen een heel indrukwekkend staaltje bouwkunde en een knap kunstwerk, maar ook een tastbaar bewijs van hoe Dubai in minder dan dertig jaar is uitgegroeid van een regionale plek tot een internationale metropool. Je kunt kaartjes kopen naar de top, genieten van het uitzicht vanaf deze wolkenkrabber en een onvergetelijke Instagram-foto maken.

4. Ski Dubai

Nu je alles weet over de Burj Khalifa, begrijp je ook dat Dubai volledig draait om “de grootste zijn”. Ski Dubai is de op twee na grootste indoorskihal ter wereld en de eerste in het Midden-Oosten. Je kunt mensen na thuiskomst dus niet alleen vertellen dat je in de woestijn hebt geskied, maar er zijn ook pinguïns waar je vlakbij kunt komen! Het is eigenlijk een winterwonderland midden in een hete woestijn.

5. The Dubai Mall

Als je naar de totale oppervlakte kijkt, is Dubai Mall het grootste winkelcentrum ter wereld. Er zijn talloze winkels waarin je je bankrekening kunt leegtrekken: ik heb het over meer dan twaalfhonderd stuks. Vergeet niet naar het balkon van de Apple Store te gaan om te genieten van het uitzicht op de Burj Khalifa. Wil je even een pauze nemen van je shopsessie? De Dubai Aquarium & Under Water Zoo zit hier ook. Neem de tijd om de driehonderd typen zeedieren en zeemeerminnen te bewonderen… ja, zeemeerminnen.

6. Dubai Spice Souk

Beter bekend als de Old Souk. De Dubai Spice Souk is een traditionele markt die je een paar eeuwen terugstuurt in de tijd. De souk is gevestigd in Deira, in Oost-Dubai, en de perfecte plek om kruiden en goud in te slaan (als dat je ding is).

7. Kite Beach

De naam gaf het al een beetje weg, maar dit strand trekt kitesurfers vanuit de hele wereld aan. Dankzij de vele sportactiviteiten, zon- en zwemopties, foodtrucks en cafés is er voor elk wat wils. Aangezien de Verenigde Arabische Emiraten een moslimland is, valt het weekend op vrijdag en zaterdag, wat dan ook de drukste dagen op dit strand zijn. Houd daar rekening mee in je planning.

8. Madinat Jumeirah

Dit is een van de vele vijfsterrenresorts in Dubai en deze is ontworpen als een traditioneel Arabisch dorp. Aangezien dit het grootste resort in het emiraat is, raad ik je aan om gewoon naar binnen te lopen, je te verwonderen over de geweldige architectuur en te genieten van een kop koffie met een mooi uitzicht.

9. Het Zaya Nurai-eiland

Oké, het is niet in Dubai, maar dit privé-eilandresort ligt op slechts een paar uur van Abu Dhabi en is uitgegroeid tot een van de places to be voor een weekendje weg. Je vindt hier lounges, geweldige restaurants, zwembaden en meer om in te genieten. Onthoud alleen wel dat één nacht je al bijna 1000 dollar kan kosten.

10. De Sheikh Zayed-moskee

Ik noem deze om drie redenen: 1. Het is wederom niet in Dubai, maar we hadden het nu toch al over Abu Dhabi. 2. Het is een plek die heel beroemd is op Instagram, dus je wilt hier vast ook een foto maken. 3. Het is een van mijn favoriete moskeeën aller tijden. Dit is de grootste moskee in het land en een belangrijk bedehuis voor het vrijdaggebed en de Eid-gebeden (het einde van het vasten tijdens Ramadan). Ook is de moskee zowel van binnen als van buiten adembenemend mooi.

Leer Arabisch in DubaiLees verder
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden