Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 spookachtige keuzes op Netflix om Engels te leren deze Halloween

10

Wie zegt dat studeren niet leuk kan zijn? Dus Trick and Treat jezelf en geniet deze Halloween van een beetje Netflix and Learn.

Het kijken van films en series in de taal die je aan het leren bent kan ervoor zorgen dat je spreekvaardigheid sneller verbetert, terwijl je gewoon lekker in je luie stoel zit. Daarnaast, krijg je de kans om accenten van over de hele wereld te horen en begrijpen.

Dus, laten we jouw leerproces opfleuren met deze 10 spookachtige series/ films om jouw Engels te verbeteren deze Halloween. Van verhalen over verre fantasielanden tot huiveringwekkende horrorfilms, we hebben allemaal shows op een rijtje gezet die aan jouw mysterieuze verlangens zullen voldoen!

1. Chilling Adventures of Sabrina

Gebaseerd op de beroemde Archie strip, is de serie Chilling Adventures of Sabrina een verhaal over een tienerheks die moet kiezen tussen de heksenwereld van haar familie en de mensenwereld van haar vrienden. Als je op zoek bent naar een betoverende serie, dan is dit de juiste keuze voor jou!

2. Scooby-Doo

In deze klassieker, krijgt de Mystery Gang een uitnodiging voor Spooky Island. Ze ontdekken een pretpark die een heel vreemde invloed heeft op jonge bezoekers. Al snel merken ze dat ze dit mysterie niet kunnen oplossen zonder hulp van elkaar.

3. Stranger Things

In de staat Indiana bevindt zich een klein stadje waar iedereen elkaar kent. Een vreemde gang van zaken leidt tot een verdwijning van een kind en daarna staat alles letterlijk op zijn kop. De familie en vrienden van het jongetje zoeken naar antwoorden en ontrafelen daarbij een reeks buitengewone mysteries rondom een geheim regeringsexperiment, geheime krachten en een erg ongewoon meisje. Deze serie is een perfecte mix tussen sci-fi en horror.

4. Hotel Transylvania

In een wereld waar monsters banger zijn voor mensen dan andersom, heeft Dracula de Vampier Koning een hotel waar het veilig is voor monsters van over de hele wereld. Maar, wanneer een jongen op een of andere manier achter de locatie van het hotel komt, springt Dracula in een overbezorgde modus en probeert hem te verbergen van zijn tienerdochter Mavis. Deze film is erg leuk en ook een beetje gek. Een perfecte film om te kijken als je een avondje wilt ontspannen en wilt lachen.

5. A Series of Unfortunate Events

A Series of Unfortunate Events is gebaseerd op de boeken van Lemony Snicket. Deze serie vertelt het verhaal van drie jonge kinderen, van wie de ouders zijn omgekomen bij een brand. De weeskinderen gaan op zoek naar de geheimen van hun familie. Het trio probeert zichzelf en hun fortuin weg te houden van de verschrikkelijke greep van de sinistere graaf Olaf, terwijl hij hen telkens volgt naar verschillende pleeggezinnen. De Netflix versie doet de boeken recht in een binge-waardige serie die je gemakkelijk in een dag kunt kijken.

6. Crimson Peak

Nadat een jonge vrouw getrouwd is met een mysterieuze Britse aristocraat, verhuist zij met hem mee naar zijn afbrokkelende en griezelige huis. Ze ontdekt dat het huis sinistere geheimen verbergt. Deze film gaat vooral over mysterie en spanning. Daarnaast is het perfect om een Brits accent te oefenen.

7. Nightbooks

Een jongen genaamd Alex wordt gevangen genomen door een heks. Om de dood te ontlopen vertelt hij haar elke avond een eng verhaal. Nadat hij Yazmin, de dienaar van de heks, heeft ontmoet, bedenken de twee een plan om te ontsnappen uit haar appartement voordat de heks hen allebei doodt. Een perfecte film vol enge verhalen om op zondag te kijken!

8. The Babysitter

The Babysitter is een huiveringwekkende komedie-horror film over Cole en zijn babysitter Bee. Op een dag blijft Cole stiekem tot na zijn bedtijd op en ontdekt hij dat Bee eigenlijk een koelbloedige moordenaar is en dat ze zelfs in contact staat met de duivel. Het is aan Cole om de nacht te overleven en om de held van de buurt te worden. Deze film is cheesy maar ook erg grappig en gevuld met veel (nep)bloed.

9. American Horror Story

In deze horrorserie wordt elk seizoen een ander verhaal verteld. American Horror Story staat bekend om het verbinden van zijn verhalen met historische gebeurtenissen en plaatsen, waarvan sommige gebaseerd zijn op ware gebeurtenissen. Deze show is perfect als je op zoek bent naar iets engs en beter wilt worden in het volgen van ingewikkelde gesprekken.

10. Corpse Bride

Halloween is natuurlijk niet complete zonder Johnny Depp en Helena Bonham Carter. Hoewel er hier veel goede keuzes zijn, van Sweeney Todd tot Edward Scissorhands, is de Corpse Bride een must-see klassieker van Tim Burton. In de film zijn Victor en Victoria een verloofd stel in een Victoriaans dorp aan het einde van de 19de eeuw. Direct na de huwelijks receptie verdwaalt Victor in het bos. Terwijl hij zijn geloften aan het oefenen is, komt hij perongeluk de Corpse Bride tegen die aanneemt dat hij met haar getrouwd is. Voordat hij het weet, bevindt hij zich in het land van de doden en probeert hij wanhopig zijn weg terug te vinden naar Victoria. Het is een typische liefdes driehoeksverhouding, gebundeld in een spookachtig maar lief verhaal. Er wordt ook in gezongen! Wie houdt daar nou niet van?

Wil jij ook een boost geven aan jouw talenkennis?Start meteen!

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer