GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 spookachtige keuzes op Netflix om Engels te leren deze Halloween

10 spookachtige keuzes op Netflix om Engels te leren deze Halloween

Wie zei dat studeren niet leuk kan zijn? Trick or treat yourself met een beetje "Netflix & learn" deze Halloween!

Films en tv-programma's kijken in de taal die je aan het leren bent, kan je helpen om je spreekvaardigheid sneller te verbeteren, en dat allemaal vanuit je luie stoel. En dan hebben we het nog niet eens over de kans om accenten van over de hele wereld te horen en te begrijpen.

Dus, zonder verder oponthoud, laten we de deze Halloween nog spannender maken met deze 10 griezelige Netflix-programma's om je te helpen Engels te leren. We hebben een verscheidenheid aan shows uitgekozen om elke mysterieuze behoefte die je zou kunnen hebben te vervullen - van verhalen over verre fantasielanden tot cringe-waardige horrorfilms!

1. Wednesday

De onafhankelijke en emotioneel terughoudende Wednesday Addams wordt door haar ouders, Morticia en Gomez, ingeschreven om naar de middelbare school te gaan op Nevermore Academy. Het duurt niet lang voordat Wednesday haar ongelooflijke intuïtie en paranormale gaven gebruikt om te zien dat er een gevaar op de loer ligt in het donker. Deze griezelige serie is een reboot van het klassieke Adamms Family-verhaal, maar met moderne accenten en een sterrencast.

2. Chilling Adventures of Sabrina

Chilling Adventures of Sabrina is gebaseerd op de beroemde Archie-strip en gaat over een tienerheks die moet kiezen tussen de heksenwereld van haar familie en de mensenwereld van haar vrienden. Als je op zoek bent naar een betoverend leuke tijd, dan is dit zeker de show die je moet kijken!

3. Scooby-Doo

In deze klassieker ontvangt de Mystery-bende een uitnodiging voor Spooky Island. Ze ontdekken een pretpark dat de jonge bezoekers op zeer vreemde manieren beïnvloedt en beseffen al snel dat ze dit mysterie niet zonder elkaars hulp kunnen oplossen.

4. Stranger Things

In een klein stadje in Indiana waar iedereen elkaar kent, leidt een merkwaardige reeks gebeurtenissen tot de verdwijning van een kind en alles komt op zijn kop te staan - letterlijk. Tijdens hun zoektocht naar antwoorden ontrafelen de vrienden en familie van de vermiste jongen een reeks buitengewone mysteries waarbij geheime overheidsexperimenten, bovennatuurlijke krachten en een heel ongewoon klein meisje betrokken zijn. Deze serie is de perfecte kruising tussen sciencefiction en horror en bevat zelfs wat 'slang' uit de jaren 70.

5. Hotel Transylvania

In een wereld waar monsters banger zijn voor mensen dan mensen voor hen, runt de vampierkoning Dracula een hotel dat veilig is voor monsters over de hele wereld. Maar wanneer een jongen op de een of andere manier de locatie van het hotel ontdekt, gaat Dracula over tot overbezorgdheid om hem te verbergen voor zijn tienerdochter Mavis. Het is een domme maar leuke film die perfect is om te kijken op avonden dat je gewoon wilt ontspannen en lekker wilt lachen.

6. A Series of Unfortunate Events

A Series of Unfortunate Events is gebaseerd op de boeken van Lemony Snicket en vertelt het verhaal van drie jonge kinderen nadat hun huis is afgebrand en hun ouders zijn omgekomen. De nu weeskinderen gaan op zoek naar de geheimen van hun familie. Het drietal probeert zichzelf en hun fortuin weg te houden uit de verschrikkelijke greep van de sinistere graaf Olaf terwijl hij met hen van de ene voogd naar de andere verhuist. De Netflix-verfilming doet de boeken eer aan in een echte binge-waardige serie die je gemakkelijk in één dag kunt uitkijken.

7. Nightbooks

Een jonge jongen genaamd Alex wordt de gevangene van een heks. Om de dood te vermijden vertelt hij haar elke avond een eng verhaal. Nadat hij Yazmin ontmoet, de bediende van de heks, moeten de twee ontsnappen uit haar appartement - een magisch labyrint vol verschillende gevaren - voordat de heks ze allebei doodt. Het is een perfecte zondagse film vol enge verhalen!

8. The Babysitter

Daar gaan we dan met een cringe-worthy komische horrorfilm over Cole en zijn babysitter Bee. Op een dag blijft Cole stiekem langer dan zijn bedtijd op om te ontdekken dat Bee eigenlijk een koelbloedige moordenaar is die in contact staat met de duivel zelf. Het is aan Cole om de nacht te overleven en de held van de buurt te worden. Vol horrorclichés is dit een cheesy maar grappige film vol (nep)bloed.

9. Spirited Away

In Studio Ghibli's klassieke anime "Spirited Away" zit de jonge Chihiro gevangen in een mysterieuze en magische wereld nadat haar ouders in varkens zijn veranderd. Terwijl ze door dit betoverende en vaak gevaarlijke rijk navigeert, ontmoet Chihiro een groot aantal onvergetelijke geesten en wezens, op zoek naar een manier om haar ouders te bevrijden en naar huis terug te keren.

10. Corpse Bride

Natuurlijk is Halloween niet compleet zonder Helena Bonham Carter. Hoewel er veel goede keuzes zijn, van Sweeney Todd tot Edward Scissorhands, is The Corpse Bride een klassieker van Tim Burton die je gezien moet hebben. Het verhaal speelt zich af aan het eind van de 19e eeuw in een Victoriaans dorp en Victor en Victoria zijn een verloofd stel. Vlak na de huwelijksrepetitie verdwaalt Victor in het bos. Terwijl hij zijn geloften oefent, loopt hij per ongeluk de Corpse Bride tegen het lijf, die aanneemt dat hij met haar getrouwd is. Voor hij het weet, bevindt hij zich in het land van de doden en probeert hij wanhopig terug te keren naar Victoria. Het is een typische driehoeksverhouding gebundeld in een griezelig maar lief verhaal. Oh, en er wordt gezongen! Wie houdt daar niet van?

Wil jij ook een boost geven aan jouw talenkennis?Start meteen!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer